Kisgyerekes (14 alatti) családok, ti mennyiből gazdálkodtok egy hónapban?
Kb 700 000-bol.(férjem fizetése,,plusz én most otthon vagyok a kicsivel.nem MO-n élünk,de forintban írtam az összeget)
Két gyerekunk van,9 és másfél éves.
Nekünk nincsenek nagy igényeinek,a gyerekek megkapjak amire szükségük van.
Persze,megérint az áremelkedés,de amit meg kell venni azt meg kell venni.
Ja,nem valami nagyon külföldi helyen élünk,hanem Szlovákiában ahol ugyanolyan szar a helyzet mint MO-n.
11
Ezek ilyen kamu válaszok? :D
Hát, kérdező, hogy valami olyat is kapj, ami nem kontráz rá az előzőekre: a férjem 310 ezret keres, nekem 160 a gyedem, plusz a 2 családi, ez összesen kb. 490 ezer forint. A havi 40 ezer adókedvezmény megy a gyerekeknek megtakarításba.
2,5 éves és 7 hónapos gyerekeink vannak.
Megélünk, nyilván az áremelkedést érezzük, hiszen kajára érezhetően sokkal többet költünk. De mi úgy indítunk minden hónapot, hogy 150 ezret félrerakunk a házunk újítgatására, szóval igyekszünk a maradék 350 ezerből megélni.
A ház saját, hitelünk nincs most (a babaváró lenne havi 40, de szünetel), a rezsink+TV+telefon +net összesen 40 ezer, a tankolás havi 35 ezer, a kaja havi 120 ezer (van egy kis veteményesünk, menüterv alapján odafigyelve vásárolok, figyelem a jó kis akciókat, stb). A babával alapvetően mosipelusozunk és anyatejes, így neki nem sok a kiadása, havi pár ezer. A ruhákat turiban vesszük általában (magunknak is, mert szeretünk turizni) vagy F&F akcióban, a cipő a nagyobbnak mindig új D. D. Step, de azért ezt is ki lehet fogni akcióban, tavasszal 9 ezerért vettem barefoot utolsó darab bőrcipőt, az még jó, most 7 ezerért itthonra játszósnak vászon átmenetit. Ő bölcsibe nem jár amúgy, mert itthon vagyok.
Szóval, a havi fix alapkiadásaink olyan 220-230 ezer körül alakulnak jelenleg, ez az, ami mindenképp elmegy. A maradék 100 ezer megy "extrákra", de ebből még havi 15 ezret félreteszünk általában arra, ha valami elromlana. De amúgy változó, mit fizetünk belőle, most pl. 40 ezer volt az autó kötelezője, és 30 ezerért vettem fát és virágokat, trágyát. A gyereknek gyurmát, ilyesmit, szóval most hó végén éppen egy forintom sincs, leszámítva persze, hogy ott a havi 150 ezrekből képzett tartalék, de azt csak muszáj esetén használjuk.
De igyekszem minden hónapra beosztani valamit, most októberben el akarunk menni egy svédasztalos ebédre, venni pár őszi dekorációt, meg a nagynak egy téli csizmát. Plusz meglátjuk majd, mi fér bele. Novemberben a gyerekek karácsonyi ajándékát vesszük meg és 50 ezer megy félre, hogy decemberben kipótolva a férjemnek vegyünk egy biciklit. Ja, plusz általában van 1-1 fizetős program, játszóhàz vagy ilyesmi.
Ami nem fér bele, az a nyaralás és a rendszeres kirándulás, éttermezés, kajarendelés, de ez van, most a házunk alakítása fontosabb, szeretnénk a javarészét letudni, mire újra fizetni kell a babavárót és mindkét gyerek közösségbe megy, mert akkor tuti emelkednek a kiadásaink.
Szóval így élünk, odafigyelve, spórolva, nem mindent megengedve, de nélkülöznünk még nem kell, szóval nem értem, aki havi 1 millióval sz*rul érzi magát 🤣 Megjegyzem, én a keleti régióban lakom, ott pl. a férjem havi 310 ezre még jó fizunak is számít, sokan még mindig 180-200 ezreket keresnek, főleg a nők. Az ismerőseim javarésze sem él sokkal több pénzből, persze van, aki nagyon jól keres, de ez egy ilyen átlag.
13: Budapest környékén ez simán hozható, és az élettel együtt járó költségek miatt nem is túl sok. Technikus a férjem, 500-600 nettót keres műszakban, én amikor nem cseden vagyok akkor ipar/kutatás 1 millió körül. 200e alatt nincs albi, 70-80m alatt normális helyen lévő ingatlan (ha valaki most vesz ingatlat lakáshitelel, számíthat hasonló törlesztőre), minden magánszektori szolgáltatás (orvos, pszichológus, bármilyen fejlesztés) 10-20e/ alkalom indul. Férjem epegörcsöktől szenved, 700 körül lesz a műtét magánban, mert csak uhra öt hónapos a várólista, és családi példából tudjuk hogy a kitűzött műtéti időpontot 5-6 alkalommal is le lehet mondani egy év alatt. Persze ki is várhatjuk, addig meg ücsörög táppénzen havonta kétszer, mert evett két falat paradicsomot.
Szóval normális élethez is itt kell kereset.
17!
14es vagyok. Mi Nyíregyházán élünk. Se nekem, se a férjemnek nincs semmilyen káros szenvedélye.
Nagyon változó, csak az én fizum fix, 360 ezer nettó. 1 gyerekünk van
A férjem a főállásában 600 ezer nettót kap (tűzoltó magas beosztásban) mellette vannak előadásai, úgymond maszek munkái, az nagyon változó, néha sok, néha kevés. Pár száz ezer abból is bejön havonta. De viszonylag sok is a költségünk ezek miatt (adó,benzin stb) Megélünk jól talán még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!