Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdett el beszélni...

Mikor kezdett el beszélni (pl.2 szavas mondatot)/ szavakat mondani a kisgyereketek? Kisfiú vagy kislány kezdi el hamarabb a beszédet?

Figyelt kérdés

Az 1év11 hós kisfiam inkább csak hangokat utánoz pl.állatok, autó stb., mint beszél. Néhány szót mond ki értelmesen pl.traktor, papucs, víz stb. Ezeket szépen kimondja a többi beszéde az ilyen baba nyelv.

Én nem aggódok hogy még nem beszél, de a férjem megőrjít ezzel, ,,mert a más gyereke többet tud". Az én kisfiam pedig fizikailag és viselkedésileg jobb mint a többi gyerek a körünkben mert nem lögdösődik, jószívű bármit megoszt ha látja hogy a másiknak nincs és ehez hasonlók.

Kérlek mondjátok el aggódnom kellene vagy 2 év körül nála is beindul a beszéd jobban mint most?

2023. szept. 22. 22:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: nem érdemes lepontozni, mert értek hozzá, úgy van ahogyan leírtam.
2023. szept. 23. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Szia, utana vegulis mi hogy alakult a beszeddel? Koszi, ha irsz
máj. 29. 10:09
 13/19 A kérdező kommentje:
Szia! Most 2év7hós, mondatokban még mindig nem beszél,csak ha kell valami mondja ,,adj ..." rengeteg szót ismer, sokat halandzsázik még, sok dalocskát tud, sokat énekel, számol 10 ig egyedül, ismeri a színeket. Ügyes és értelmes, megértjük egymást.
jún. 1. 23:03
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia, oh koszonom, hogy irtal, nagyon hálás vagyok tenyleg. Es jelenleg a statusz vagy nem tudom mi alapjan jol alltok vagy mondtak valamit a vedono vagy barki vagy teljesen jo most a jelenlegi beszedfejlodes? Nem tudom nem ismerem a kesobbi statuszokat, hogy mit es mennyit kér, az en kisfiam még csak 19honapos, deee azert aggodok en is a beszedje miatt egy kicsit. Koszonom, ha irsz még erre is.
jún. 1. 23:15
 15/19 A kérdező kommentje:
Nálunk nagyon sok volt az ümmögés és a mutogatás, nem akarta kinyitni a pici száját. Akarta hogy megértsem őt de nem tudta elmondani és ez sokszor okozott nála feszültséget. Míg más gyerekek megunták az állathangok utánzását ő csak akkor kezdte. Egy orvos szerint akihez vittük azt mondta hogy 6 hónappal van lemaradva a többi gyerekkel szemben a nagykönyv szerint, de azt mondta nyugodjunk meg mert minden gyerek máshogy fejlődik, más ütemben, más sorrendben.
jún. 1. 23:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Es megnyugodtal vagy azert kesobbiekben mentek esetleg majs valamerre? Tsmt re vagy barmi vagy ugy vagytok vele, hogy hagyjatok a maga utemeben fejlodni? Az en kisfiam szeptemberben kezdi a bolcsit, akkor lesz 2eves szinte, olvasom sokszor, hogy par honap utan meglendul a beszed, hat kivancsi leszek
jún. 1. 23:35
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen fontos hogy gyerekek között legyen, nálunk sajnos nincs bölcsi, de fog menni óvodába szeptembertől. Hagyni kell a saját ütemében fejlődni, lehet valami jobban megy neki mint pl a beszéd. Fontos hogy ne adj neki telefont és a tvben is csak olyan meséket nézzen amiben nincs sok mozgó kép és szín.
jún. 1. 23:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen azt latom, hogy jobban mennek neki dolgok, tvt a szuletese ota nem nezunk, ha ebren van vagy abban a helysegben es telefont sem szokott kapni, koszonom a sok sok valaszt, kivanom, hogy jol erezze majd magat a kisfiad az oviban es belenduljon majd Ő is a beszedbe jobban meg az enyem is :)
jún. 1. 23:52
 19/19 A kérdező kommentje:
Én is kívánom nektek a legjobbakat 🥰
jún. 1. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!