Van még valakinek ilyen nagyobbacska gyereke?
Gondolsz mindenre helyette is, nem baj, ha magától nem mindig csinál meg dolgokat, csak annyit vársz, hogy amit mondasz, azt csinálja meg. Pl ha kifújta az orrát és látod, mondod, hogy dobd a kukába és a kuka fölé, rá vagy köré teszi, majd azt hazudja, hogy kidobta.
Vagy mondod rakja be a táskájába, rá rakja a táskára vagy köré teszi le és hazudik róla. Mondasz neki valami apróságot, nem csinálja meg és hazudik róla. Most pl nem tud különórára menni, pedig mondtam, hogy vegye ki és rakja a polcra, nem rakta oda, és most nincs meg..
Nem az a bajom, hogy máskor rendetlen, de amikor direkt szólok, gondolok rá helyette is, számontartom mikor mit hova, és apróságok, akkor sem csinálja majd hazudik róla. Leckénél is, de azt ellenőrzöm, de nem lehet mindent. Leginkább az zavar, hogy hazudik róla.
Mivel karácsonyig sok idő van, az is lehet, hogy sosem kapja meg. Nem hiszem, hogy el kellene törölnöm a karácsonyi ajándékot, mert nem rakott fel valamit a polcra és hazudott róla, ez szerintem sok érte. De ha heti többször felejt el egy egy dolgot, hónapokat csúszhat a konzolja és mivel nagyon vágyik rá, tuti rossz lesz neki miatta.
A sulit nem hagyom, leromlana a tanulmányi eredménye az egyesek miatt csupa hiányra, esély nincs rá, itt szigorúan veszik az ilyesmit, nem fog a továbbtanulási esélye a hanyagságán múlni, azért ez is túl sok.
Atyauristen...
Lenne véleményem de nem írom le
Csak annyit,hogy szerintem te tultolod...
Nekem is produkál a lányom hasonlókat(9)de eszembe se lenne azért csusztatni a karácsonyi ajándékot pl mert azt mondta bedobta a zsepit a kukaba és nem benne van,hanem mondjuk rajta ...ez pusztán figyelmetlenség szerintem.
13!
1x-2x figyelmetlenség. De folyamatosan? Az már annál több.
15 a kérdező már többször panaszkodott a gyerekre itt,és mindig szegény gyereket állítja be a legrosszabbnak.
Az írásából én azt vettem ki,hogy anyuka egy labilis személyiség,aki akkor boldog ha minden úgy van ahogy O akarja,és ha az a gyerek soha de soha nem hibázik
Hogy miért csinálja a gyerek ezeket,azt nem tudhatjuk..viszont így büntetni ilyen apró dolgokért szerintem nemnormalis.
Igen,a hazugságon javítani kéne valóban,az tény,viszont tapasztalatom szerint a büntetéssel nem sokra megy
13
Itt az ideje, hogy hagyd hibázni és szembesülni a következménnyel. Van saját szobája, nem? Ott szétszórhatja a taknyos zsebkendőt. Ha máshol hagyja el, felviszed a szobájába.
Hidd el, jobban fog működni, mint ez a mikromenedzsment, amit folytatsz. Lassan tini, ők ösztönösen utálják az egzecíroztatást, nagyobb projekteket viszont rájuk lehet bízni. Tanítsd meg, hogy kell elpakolni egy rumlis szobát, onnantól a sajátját csinálja ő (de ajánld fel a segítséged, kérés esetére).
Meg ez a lenézés is, hogy más korabeli gyerekek szerinted biztos jobbak. Ezzel nem tudom, mit lehetne kezdeni, de nagyon nem teszel vele jót.
Dehát jobbak!
Ott vagyok szülőin, ott vagyok játszón, egy nagyi mutogatja milyen szép a gyerek új szobája, erre a kislány szalad szégyenkezve, hogy nee nagyi, akkor fotóztad, mikor rendetlenség volt(nem volt). Egy darab füzet volt az asztalon, meg egy fiók félig kinyitva. Én meg csak azt várom, hogy lépni lehessen, szívesen befotóznám, de azt sem.
Kifordítjátok, nem a zsepi miatt, hanem azért mert mondtam, hogy rakja ki a polcra az orrcsipeszt, nem rakta ki. Nem tud menni úszni, mert mikor ott van, akkor nem csinál semmit az órán, nehogy belemenjen a víz az orrába, és aztán nekem panaszkodnak, hogy a gyerekem nem csinálja amit mondanak.
Irtó ciki, de ez se zavar, hanem hazudik. Minden nap, naponta 10x, pedig keveset várok. És nem vagyok attól labilis, hogy mikor ilyen van, kiakadok. Így is le van maradva a többiekhez képest, kell, hogy járjon úszásra, mert aztán meg még verekszik és kiabál is, ha látja mindenkinek megy, csak neki nem. Nem véletlen mikromenedzselem, a képességeihez viszonyítok. Rosszabb másoknál ezekben, ezért várok ilyen keveset, és ebben is kijátszik, ez zavar a legjobban, mert nem érdekel, ha mellé rakja a zsepit magától, de ha elküldöm, hogy csinálja meg, akkor nem csinálja meg, visszajön és megkérdezem, állítja, hogy megcsinálta, megdicsérem és nem látszik, hogy rosszul érezné magát, mert a szemembe hazudik naponta sokszor. Ki nem szr le egy zsepit? Nem a rendetlenség a bajom, az, hogy valami apróságra konkrétan megkérem és utána a szemembe hazudik róla. És őszintén megmondja, hogy nem akarta megcsinálni.
Ja amúgy ugyanez volt suliban is, a hogyan ne írjunk dolgozatot, mert nincs kedvünk, meg ne dolgozzunk órán, mert az fárasztó. Nem azért, mert nem tudja, ha megcsinálja akkor 5 perc és 5ös képes rá, csak nem akarja, mert nagy dolognak éli meg és kitolásnak, igazságtalannak, nehéznek.
Igen, az az én kérdésem volt, a gyerekemmel meg nem stimmel valami gondolkodásilag/felfogásilag, ezért 10x nehezebbek a napjaim. Most képzeld ha elküldöd a gyereket felöltözni, hogy vegyen zoknit cipőt, azt mondja felvette, nem vesz fel, később derül ki, és azt mondja neked, hogy “nehéz volt”.
Nem fogadja el, hogy kell és az ő érdeke. Tudja, érti, tudja miért kell, tudja hogyan, de nem teszi meg, mert nem akarja, mert nehezére esik, nem kényelmes, ezért hazudik róla. És akkor mit csinálsz?
Igen, ilyen kérdésem is volt, és erre sem jött hasznos válasz, csak amiket én is próbáltam.
Valaki szerint szigorú vagyok(úgy, hogy ki van szolgálva mint egy kétéves), van, aki szerint túl keveset várok, de nem hagyom lecsúszni a suliban a lejtőn, hogy az egyetlen, amibe ügyes is töbkremenjen, mert ahogy nem zavarja a szobájában az óriáskupi, úgy nem zavarja az sem, hogy egyest kap(kivéve, ha szerinte nem érdemelte meg, mint mikor bemutatott valakinek, aki bemutatott neki).
És nem az összes, csak a “fő” ajándékot tolom el, konzolt, amire vágyik, de kapni fog zoknit meg könyvet meg játékot.
Ja és nem nagyon érdekel, mert annyiszor megkaptam, hogy más jobban csinálná, azt nem kirakták bölcsiből, ovikból, különórákról és sulikból?
Most jól mennek a dolgai, annyi bajom van csak, hogy egy hazudozó, saját kényelmét legtöbbre tartó, felelősséghárító alak, és utálok erre gondolni.
Jézus ...ha így viselkedik a gyereked akkor pszichológus...de ne csak őt vidd,neked is kellene.
És ezt most nem bantasbol írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!