Kifelejtettem valamit? Kérlek olvasd el.
Holnapután jön haza a kislányom és a feleségem a kórházból. :) Azt hiszem mindent beszereztünk már, (kicsit nagyobb korra is), de még is aggódom, hogy valami fontos dolog felett átsiklottunk. Gyermekes anyukák, átnéztétek a listámat amit összeírtam, hogy mi található itthon, és kiegészítenétek? Hogy betudjam még időben szerezni.
fürdető
sampon
popsikrém
hintőpor
biztonsági fültisztító
babaolaj
testápoló
babakrém
babapúder
cumi 0-3 hónapos korig
cumi 3-6 hónapos korig
cumi 6-18 hónapos korig
cumilánc
popsi törlő kendő
fogápoló induló készlet
ujjra húzható szilikon bébi fogkefe
banános fogkrém
vízhőmérő
babafürdető ülőke
baba fürdőszivacs
digitális lázmérő (fülhőmérős és sima is van)
cumis lázmérő
babakád álvány
biztonsági baba körömvágó olló
baba kefe és fésű
baba öblítő
cumisüveg
bébialátét
melegítőpalack
babamérleg
pelenkák
pelenkatartó vödör
rágókák
előkék
miniturmix
evőeszköz készlet(baba)
baba tányér szett
baba-mama szoptató párna
hőtároló box cumisüvegnek
cumitartó tok
tejtároló
elektromos gőzsterilizáló
5 db 56-os body hosszú újjú
5 db 62-es body hosszú újjú
3 db 70 cm-es kelengye
zoknik, harisnyák
ajtóbecsapódás gátló
konnektorvédő
sarokvédő
szekrényzár
ajtórács
legurlásgátló
babahordozó
7 db plüss és vastag pamut rugdalózó, de van közte sima vékony is
3 db pilóver és 2 kardigán
1 db kocsiskabát
1 db overáll
lepedők
baba mosópor
babakocsi
biztonsági gyermekülés
pihentetőszék
etetőszék
elektromos mellszívó
cumi sterilizáló
babaőrző
babakomp
patentos babapléd
pelenkázólap
ágyneműgarnitúra
fürdetőkád
pelenkázótáska
elektromos babahinta
fürdőköpenyésfürdőlepedő
ételmelegítő és stelirizátor
orrszívó
babapléd
játszószőnyeg
kenguru
kombi pelenkázós kiságy
kókuszmatrac
utazóágy
Köszönöm a segítséget: egy újdonsült apuka.
Úristen! Ez több mint ami szükséges. Szerintem kicsit túl sok is.
Gratulálok a babához.
Szia! Nem semmi apuka vagy, gratulálok! Ezt a listát kimásoltad valahonnan? Nekünk is sok mindenünk van, de ennek csak kb a 60%-a. HOzzáteszem a felét nem használtuk :D
Végigolvastam a kérdést, de talán túlfutottam rajta de anyatejtároló kistasak van? Nekem nagyon nagy szükségem volt rá. gyógyszertárba lehet kapni, recept nélkül.
Bocs az offért de lenne két kérdésem: én is hetek óta miniturmixot keresek, ti hol vettétek, illetve hogy mi az a legurulásgátló?
10hós anyuka
Lehet, hogy sok, de nekünk ez a baba nagyon nehezen jött össze, valószínű nem lehet kistestvére, így a kezdetektől fogva nagyon készültünk rá. Van tejtartózsacsink. :) Miniturmixot mi Szegeden, a Micimackó kuckóban vettük. A legurulásgátló mindössze annyi, hogy egy rácsos, matrac méretéhez állítható szerkezet. Nekünk szétnyitható kanapénk van a nappaliban, az alá is tökéletesen bedugható. Így ha vendégek vannak nálunk terveink szerint csak feltesszük és a baba nyugodtan lehet az ágyon, két oldalról pedig mellé lehet ülni, vagy tv-zni, és ott lehet mellettünk. Nem kell szerelni, de van több fajta is.
Igen, lehet kicsit túlbuzgó vagyok, de majdnem 10 évig próbálkoztunk eredménytelenül, szóval a párom mellett nekem ez a kislány a mindenem! :)
Fúú tényleg jó sok mindent vettetek:) Gratula a babához!!:)
Ami még eszembe jutott, kiskesztyű, hogy ne karmolja meg magát még igy az elején.
Meg itt a fűtés szezon nem tudom mennyire száraz nálatok a levegő, de valami párásító is elkélne. Van ultrahangos, de lehet az is elég, ha veszel egy párologtató edényt amit a radiátorra tesztek majd:)
Ha Angelcare és kombinált akkor valószinüleg jó lesz a bébiőr. Nyisd ki a dobozt, ha van benne 2 érzékelő lap, amit matrac alá kell tenni, akkor jó:)
És amivel még sokat segíthetsz, az az hogy szépen megcsinálod a kiságyát a babának, mire hazaérnek:) Matrac,lepedőt ráhúzni, ágyneműt berakni, rácsvédőt felkötni,ha van baldahin akkor azt is:)) Ja és a légzésfigyelőt ne felejtsd berakni az ágyba:))
Utolsó vagyok. Még pörgő-forgó-zenélő játék a kiságyra:) Ha ezt elfeljtettétek volna:)
Amúgy fürdetőből és popsikrémből is az elején azt használjátok amit a gyerekdoki felír és gyogyszertárban keverik ki, az a legjobb!
Szia!
Én is gratulálok a babához!
Apááám, ez a lista! :) Tényleg jó sok mindent vettetek! És tuti, h jó sok mindent nem is fogtok használni! Fogadd meg, és ne vegyetek most már semmit se addig, míg biztosan nem érzitek hiányát!
A légzésfigyelő az tényleg fontos, legalább egy éves korág érdemes használni, nehogy baj legyen. Ezt mielőbb nézd meg!
Ami nekem még feltűnt, h szerintem ruhából kissé több kellene. 5 body? 2 naponta mosni fog az anyuka. Persze, ha mosni szeretne... :) Mi volt, h 3x is öltöztünk naponta az elején! Az anyatejes babakaki kivédhetetlen! Nyaktól bokáig terjed, és ez nem vicc! :) Én úgy számoltam, h legalább 10db mindenből legyen (a 15 még jobb). És imádtam/imádom a Tesco-s rucikat. Nagyon jó minőségű is. És a plüss tipegőket nagyon utálom, mert minden kis szöszke rátapad! Hidd el, a vékonyabban se fog fázni, hisz szinte folyton be lesz takarva.
Én tejtárolásra zacskó helyett Avent-es poharat ajánlanék. Újrahasználható, és mikor már kanalasat eszik majd a kicsi, abba tök jól lehet tárolni a püréket. Van rajta mérce is, látom mennyit evett, és fedeles, vissza tudom zárni. Fagyasztható, mikrózható. Szóval praktikusabb, mint a zacskó.
Én arra lennék kíváncsi, h a bébialátét és melegítőpalack
az mi? A bébialátét az az eldobható pelenkázó alátét lenne? Mert az jó. Vagy ezt a kiságyba kell tenni? Mert mi oda még vettünk pvc lepedőt, amit a sima lepedő alá kell tenni, és így ha baleset történik, a matrac megússza szárazon. Kakibalesetünknél igen hasznos volt, nem tudom hogy suvickoltam volna ki a matracból.
A melegítőpalack az hova kell? Mit melegít? A lábához a takaró alá? Vagy mire való?
Jó babázást! (Szívesen megnézném a picurt, ha teszel fel egy képet!)
V
Lehet eltúloztuk, de majd kiderül. Nagyon örültünk, mikor megtudtuk, hogy összejött. :) A melegítőpalack ételt melegít, nekünk plüss kiskutyás van. Nem kell bedugni, nem olvastam el mit hogy csinál, de felmelegíti a tejet a cumisüvegben. Sokat utazunk, mivel a rokonok messze laknak, így ezt az autóba vettük, és az utazóágy is ezért kellett. A bébialátét pedig a pelenkázómatracra kell, mi vettünk moshatót és eldobhatót is.
Rendben, teszek fel róla képet, ha hazaérnek, majd utána valamikor. Holnap jönnek. :) Most egy hét szabadságot vettem ki, hogy az első pár napban segíthessek a páromnak mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!