Kifelejtettem valamit? Kérlek olvasd el.
Holnapután jön haza a kislányom és a feleségem a kórházból. :) Azt hiszem mindent beszereztünk már, (kicsit nagyobb korra is), de még is aggódom, hogy valami fontos dolog felett átsiklottunk. Gyermekes anyukák, átnéztétek a listámat amit összeírtam, hogy mi található itthon, és kiegészítenétek? Hogy betudjam még időben szerezni.
fürdető
sampon
popsikrém
hintőpor
biztonsági fültisztító
babaolaj
testápoló
babakrém
babapúder
cumi 0-3 hónapos korig
cumi 3-6 hónapos korig
cumi 6-18 hónapos korig
cumilánc
popsi törlő kendő
fogápoló induló készlet
ujjra húzható szilikon bébi fogkefe
banános fogkrém
vízhőmérő
babafürdető ülőke
baba fürdőszivacs
digitális lázmérő (fülhőmérős és sima is van)
cumis lázmérő
babakád álvány
biztonsági baba körömvágó olló
baba kefe és fésű
baba öblítő
cumisüveg
bébialátét
melegítőpalack
babamérleg
pelenkák
pelenkatartó vödör
rágókák
előkék
miniturmix
evőeszköz készlet(baba)
baba tányér szett
baba-mama szoptató párna
hőtároló box cumisüvegnek
cumitartó tok
tejtároló
elektromos gőzsterilizáló
5 db 56-os body hosszú újjú
5 db 62-es body hosszú újjú
3 db 70 cm-es kelengye
zoknik, harisnyák
ajtóbecsapódás gátló
konnektorvédő
sarokvédő
szekrényzár
ajtórács
legurlásgátló
babahordozó
7 db plüss és vastag pamut rugdalózó, de van közte sima vékony is
3 db pilóver és 2 kardigán
1 db kocsiskabát
1 db overáll
lepedők
baba mosópor
babakocsi
biztonsági gyermekülés
pihentetőszék
etetőszék
elektromos mellszívó
cumi sterilizáló
babaőrző
babakomp
patentos babapléd
pelenkázólap
ágyneműgarnitúra
fürdetőkád
pelenkázótáska
elektromos babahinta
fürdőköpenyésfürdőlepedő
ételmelegítő és stelirizátor
orrszívó
babapléd
játszószőnyeg
kenguru
kombi pelenkázós kiságy
kókuszmatrac
utazóágy
Köszönöm a segítséget: egy újdonsült apuka.
Szia!
Én is gratulálok, nagyon megható ez az izgatott készülődés!!! Biztos nagyon klassz apuka leszel!
Amin én igazán jót derültem, az a banános fogkrém :) Ez már az előre készülés netovábbja!!!
Textilpelenkátok van ugye? És popsitörlő? Pelenkázótáska?
Biztos vannak, csak a listán nem láttam felírva.
Gondolom, már nagyon várod őket haza :)
gratulálok apuka! le a kalappal!
nekünk kb. a fele ezeknek még most sincs, pedig már 8 hónapos a fiunk:) apa meg azt se tudja, melyik a pelus eleje-hátulja, nemhogy lázmérős cumi... olyanról sztem nem is hallott!
viszont nem láttam a listán vékony kissapkát. az újszülöttek a fejükön elég sok hőt veszítenek a kutacs és a kevéske haj miatt. mi az első héten szinte egész nap sapkát adtunk rá, csak ilyen kis vékony pamutot. de ha máskor nem is, fürdetés után, míg vizes a kobakja, mindenképpen ajánlom, még ha 30 fok van nálatok, akkor is! 2-3 hetesen már nem kell, csak fürdés után ráadni.
a másik: miben altatjátok? body+rugi? vagy nem akartok hálózsákot? nekünk bejött, szerette a fiam, és én is.
jól jöhet egy kis meggymagpárna is, fájós babapocakra, cicire anyának.
melltartóbetét, ha szoptat a feleséged, az elején valószínűleg kelleni fog.
ha szoptat, vehetsz tejserkentő teát is, van többféle a gyógynövényboltokban, patikában.
éjszakai pelenkacseréhez kislámpátok van? mi sólámpát vettünk, teljesen jó.
pár hét múlva vehettek forgót a kiságy fölé, csörgőket, plüssöket, szívesen elnézegeti majd a baba.
sok boldogságot kívánok!
Popsitörlőnk és pelenkázótáskánk van. :)
Éjszakai lámpára nem is gondoltam, de van itthon só lámpánk nekünk is. A melltartó betét és szoptató melltartó a feleségemnél van már bennt. Akkor beszerzek egy hálózsákot és egy meggymagpárnát. Még, jó, hogy irtatok a sapkáról, teljesen megfeledkeztünk róla, pedig olvastunk is utána, hogy dupla sapka kell a kicsinek.
Úgy látszik ma még is komolyabb vásárlás lesz. :)
Tényleg édes ez az apuka! De ez komoly kérdés egyébként? Mert nekünk is nagyon sok minenünk van( a fele felesleges lett) és még a negyede sincs mint itt nektek felsorolva, 15 hósak vagyunk.
Szerintem rengeteg mindent fogtok csak a szekrény mélyén tárolni...
A szopi párna jó dolog, textil pelus is kell úgy 20-30 db (büfizéshez stb)
Légzésfigyelő? Szerintem az nagyon is fontos, fontosabb mint sokminden más itt a listán!
Esetleg pólya? Az is nagyon hasznos, az újszülöttek imádják biztonságérzetet ad, kb 3 hósig használható.
Pléd? Babakocsiba is. Overál?
Szia!
Előző vagyok!
Grat a bébihez ha most jöttél haza, gonodolom a családdal!
A bébiőr csak abban az esetben figyeli a légzést, ha olyat vettél eleve, de alapból csak arra jó, hogy ha kint vagy pl a konyhában akkor halljad, ha a baba felkel.
A légzésfigyelőt viszont a baba matraca alá kell tenni és figyeli minden lélegzetét. A bölcsőhalál miatt fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!