A te gyereked is idegesebb, ingerlékenyebb, feszültebb, miután játszott a gépen/konzolon/tableten/telefonon?
Nem tudom milyen problémáitok vannak, mondtam, hogy nagyon rövid ideig játszik(10perc-1 óra), ráadásul 10 éves, az a csoda, hogy csak ennyit játszik és hagyja, hogy megválogassam, mivel. Egyébként kb kétszer annyit van vele foglalkozva, mint mással, mivel nem marad napköziben suliban, játszani meg együtt is szoktunk néha konzolon meg gépen is..
Jó lenne, ha olyan szólna hozzá, akinek nagyobbacska gyereke van, és a gyerek nem egész nap a gépen lóg, hogy legyen összehasonlítási alapja a viselkedéséről. Alapvetően úgy gondolom, hogy "izgalmi helyzetbe" hozza a játék, felmegy az adrenalin, mert nyerni szeretne, élvezi, és utána tök sokáig tart, amíg kiürül belőle, lehiggad, kb mint extrém sportnál vagy szexnél vagy hullámvasútnál, ugye az jár hasonlóan intenzív élményekkel, amikor még sokáig a hatása alatt vagy, hogy "hű, de jó volt", és kell idő, amíg visszaáll normálba.
Hát nem nekünk vannak problémáink, a te gyereked hülye már bocs.
Vizsgáltasd ki, lehet autista.
Ez egy ilyen hulladék generáció. Ez van.
Nem tudom, nekem normális gyerekeim vannak.
Küld ki a szabad levegőre vagy vegyél neki egy boxzsákot.
Te kérdezted most mit hisztizel?
Nem ideges, csak utalja h lejart a jatekido 😁
Akkor 2percig durrog majd szalad ki hintazni 🙂
Jézusom, mik ezek a válaszok. Őszintén érdekelne, hogy ezek a válaszadók láttak-e már gyereket, aki alkalmi képernyős eszköz használó. Azt elhiszem, hogy nem minden gyerek reagál így, de hogy ennyire elképzelhetetlen legyen ez a jelenség valakinek, aki látott már ekkora gyereket nekem roppant furcsa.
Én egyébként tapasztaltam ezt, nekem az a koncepcióm, hogy annyi inger éri az ilyen játékokban, hogy kicsit túlstimulálja az agyát, és ez mutatkozik meg utána a nyűglődésben, feszültségben. Egyébként kis mértékben még magamon is tapasztaltam hasonlót, csak én már kamaszkorban voltam, amikor ennyit kezdtük használni a számítógépet, emiatt az ingerküszöböm magasabb volt. Hosszabb sorozatmaraton vagy netezés után egyszerűen dekoncentráltabb, feszültebb voltam, furcsa volt visszatérni a való világba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!