Délelőtt játszin voltunk és a 21hónapos gyermekem felfedező körúton vett részt.amíg én az innivalójáért mentem megfordulva láttam,hogy a fűben ül.(fű,lóhere)Természetesen nem zavar de oda menve láttam,hogy tépdesi és aggódom,hogy nem-e evett belőle 🥺 Túl vagyok már a homokkóstoláson,legutóbb a fát nyalogatta 😳 de ez még új!Bocsi ha ez valakinek hülye kérdésnek tűnik,de most ezen kattokog!köszönöm szépen!
2023. szept. 4. 12:51
1/10 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz.
2023. szept. 4. 12:57
2/10 anonim válasza:
A fű meg a lóhere nem mérgező. Maximum csak piszkos. De úgy fejlődik a gyerek immunrendszere, azt mondják, ha megeszik pár kiló koszt, amíg felnő. Viszont ha ilyen kóstolgatós a kicsi, akkor előre érdemes lenne tájékozódnod, melyek a legmérgezőbb kerti ill. parkokban előforduló növények, elvileg, mondom ELVILEG játszótér közelébe ilyet nem szabad ültetni, de láttam már játszótérnél fagyalbokrot például, szóval nem ebből indulnék ki, hogy ott nem is lehet mérgező növény. Nézz, olvass utána alaposan már most, jobb megelőzni, mint utólag kérdezgetni, hogy mérgező volt-e, amit megkóstolt. (Borostyán bogyója is mérgező például, és az kb. hol nincs?)
2023. szept. 4. 13:07
3/10 anonim válasza:
Jaj,kérdező...tudom,paramami,de azért a józan ész ne vesszen már el!
Fű,lóhere...azt legelik a tehenek,lovak! Hogy a fenébe lenne már mérgező??
2023. szept. 4. 13:11
4/10 anonim válasza:
Azért ez már olyan szintű túlféltés, amivel simán elronthatod a gyerekkorát, ha így folytatod.
2023. szept. 4. 13:37
5/10 anonim válasza:
Fű meg lóhere nem mèrgezőek
Szerintem nem túlfèltes, lèteznek halàlosan mérgező hètköznapi növènyek.
Az immunkrendszerènek jòt tesz a ,,kòstolgatàs". Kivève, ha parazita petèjèt eszi meg, de ez inkàbb ott esèlyes, ahol àllatok vannak.
2023. szept. 4. 14:39
6/10 anonim válasza:
Persze, épeszű szülő, aki nem troll, az Gyakorin kérdezi ezt meg, mert egy 0,0001 másodperces Google keresés már meghaladja a képességeit.😉
2023. szept. 4. 16:23
7/10 anonim válasza:
6!
Milyen szülő/ember az,akinek a neten kell megkeresnie,hogy a fű/lóhere mérgezőek-e??!?
Ezt komolyan kérdezem.
Ennyire ne kerüljünk már messze a természettől...
2023. szept. 4. 17:36
8/10 anonim válasza:
Xd....
Annak idején (5 éve) én a gyilkos galócát irtottam a játszótéren, mert a lányom a gombától 1 méterre akart virágot szedni (gyom virágát).
Évekig tartott kiirtani.
Most aki nem ismeri a gombát,simán odaengedné a gyereket.
Tudni kell, ismerni kell a mérgező növényeket. Bürök,nadragulya,gyűszűvirág, alkörmös-amerikai karmazsinbogyó (szederre hasonlít! ), csattanó maszlag (magja mérgező), gyöngyvirág, jácint, kaukázusi medvetalp-érintése is veszélyes! Gombák közül ami városban gyakori: susulyka, gyilkos galóca (különösen fenyőmulcsos területen).
Csak ami hirtelen fejből eszembe jutott.
2023. szept. 4. 17:42
9/10 anonim válasza:
Azért nehogymár ennyire fogyatékosok legyünk, hogy egy kalap alá vegyük a füvet meg a lóherét a gombákkal... A hülye is tudja, hogy a fű meg a lóhere nem mérgezőek, ezektől pánikolni eléggé túlféltés. Teljesen más kategória a gomba, amit még akkor is szakértőhöz visz a normális ember, ha nem mérgező fajtát ismert fel benne, mert nagyobb a kockázat.
2023. szept. 4. 18:39
10/10 anonim válasza:
9!
Nem érted,mit írtam. Ha mérgező a növény, tök mindegy,hogy leveles növény vagy gomba.
A felismerés a lényeg. Ismerni kell!
A kaukázusi medvetalpat felismered? A ricinust? A maszlagot?
Ha felismered,mi mérgező,rettegni se fogsz. Mert tudsz vigyázni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!