Milyen mérgező gombák, növények teremnek meg Magyarországon? Mi az, amibe esetleg bele lehet botlani kertben, réten, erdőben?
Milyen hülye kérdés már?
Sokezer mérgező növény és gomba fordulhat elő erdőn-mezőn, meg akár a kertekben is. Most hiába sorolnak fel itt egy tucatot, a többi sokezer attól még előfordul.
Ameddig olyan apró a gyerek, addig nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Ha meg már van vagy 3 éves, onnantól meg lehet rá tanítani, hogy ne vegyen a szájába olyasmit, amit nem ismer.
Ami egy kertben jellemzően megterem, és nem valami látványosan nagy növény, az nem lehet olyan mérgező, hogy a gyerek belehaljon. A nagy növényeket meg nem hagyod meg pár évig, ha te se tudod, micsodák. Szóval nem kell annyira aggódni.
#4,
igaz, hogy a tiszafa minden része mérgező, KIVÉVE A PIROS BOGYÓS TERMÉSÉT. Ez veszély nélkül fogyasztható. Így tanultam biológiából is.
Vettünk egy kiskertet, benne egy tiszafabokorral. Megkóstoltam a bogyóját, később ettem belőle. Semmi probléma.
Utána az unokáimnak is adtam.
A szakkönyvek is írják a bogyója ártalmatlanságát.
"KIVÉVE A PIROS BOGYÓS Termését"
Igaz, de a magja már mérgező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!