Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miert illegálisak magyarország...

Miert illegálisak magyarországon a pszichoaktiv növények/gombák?

Figyelt kérdés
Ha ugy vesszük a gyógyszer pia kombó sokkalta veszélyesebb mint 1 spangli, illetve sose hallotam olyanrol hogy “befuvezve megölt valakit” vagy “begombázva betört valahova” az alkoholnak sokkal nagyobb kartékony hatása van.. illetve az emberiseg évezredek óta használja a pszichoaktiv növényeket akkor miert tilos?
2019. szept. 10. 08:29
 1/5 anonim ***** válasza:
18%

" sose hallotam olyanrol hogy “befuvezve megölt valakit” vagy “begombázva betört valahova”"

Az viszont elég gyakori dolog, hogy ilyen állapotban vezet, és baleseteket okoz, amiben mások is meghalnak.

Emellett elfordulnak halált okozó dolgok is, mert a másikat veszßelyenke tartja, és "önvédelemböl" megöli, miközben az illetö csak megérintette a karját, mert kérdezni akart töle valamit.

Másrészt a "gyógyszer pia kombó" semmivel sem veszélyesebb, eleve gyógyszerre nem szabadna inni, de ezt megakadályozni nem lehet.

Az alkohol sem káros, a kulturált alkoholfogyasztásnak semmi negatív hatása sincs!

2019. szept. 10. 08:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Az alkoholnak nincs karos hatása? Másnap szétszakad az agyad hánysz minden bajod van(másnaposság) illetve több ittas vezetővel találkozni aki balesetett okoz mint ilyen növényeket/gombákat használók tehát ez az állitás is megbukott. Plusz egyik ismerősöm gyógyszerfüggő (felirják neki mert szednie kell) és már a máj vese tropára van nem beszélve az agyárol és még a jogositványát is bevonták 20 évesen. Plusz olyanrol hallotam már aki az alkoholtol halt meg de olyanrol még nem aki “halálba szivta magát” vagy “ halálra gombázta magát” csak szét kell nézni M.o-n...és itt most nem az internetröl rendelhető porokat illetőleg vegyi laborban készült ugynevezett “biofűre” gondolok hanem a kenderre.
2019. szept. 10. 08:48
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Nem az alkohol a problém, hanem aki mértéktelnül foygasztja.

Én elvileg fogyasztok alkoholt, de még SOHA nem volt töle bajom, nem voltam sem berugva, sem másnapos, mert nekem elég az EGY pohárnyi.

Másrészt igencsak sok büntény, haláleset törenik drogok miatt, csak ezeket nem akarod látni.

2019. szept. 10. 10:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Számomra a drogok vagy drog kifejezés az extasy tablettara utal vagy a speed re vagy az lsd amik szintetikusak amiktol valóban akadnak problémák... illetve az ugynevezett designer drogok. De egy növény vagy egy gomba ami a termeszetben terem az számomra nem az. Semmivel nem másabb növények mint a macska menta macska gyökér amit szinten relaxacios célokbol fogyasztanak nem beszélve a komlórol... semmivel nem tartom veszélyesebbnek a marihuanat a hasonlo kaliberü növényektol...És csupán azt nem értem hogy a tobb tucatnyi pozitiv hatása ellenére miert nem legális ittis mint ahogy sok nálunk fejlettebb országba vagy országokban már régen az! A pszilocibin tartalmu gombákrol ugyan ez a véleményem hiszen azoknak is rengeteg pozitiv hatása van amit mint irtam hogy evezredek óta használják( sok kulturában isten husaként emlegették). Elvileg M.o-n “drogprobléma” szerintem ha legalább a marihuana legális lenne 80% ban megszunne ez a hatalmas drogprobléma.
2019. szept. 10. 11:01
 5/5 A kérdező kommentje:
És még annyit szeretnék hozzá füzni mert ez ugy szembetünt “Nem az alkohol a probléma hanem aki mértéktelenül fogyasztja” ez akkor lényegében ezekre a növényekre is igaz... csak még az alkoholtol hányva ordibálsz plusz tönkremegy a gyomrod májad stb az aki” tulszivta magát a legrosszabb esetbe hánysz, majd elalszol másnap pedig kutya bajod.
2019. szept. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!