Sanzii kérdése:
Anubias növények nem mérgezöek akváriumba?
Figyelt kérdés
2023. máj. 28. 19:41
1/9 Tevenyereggyarto válasza:
Nem, sőt közkedvelt, népszerű növények. Miért lennének azok, honnan jött az ötlet?
2/9 A kérdező kommentje:
valahol olvastam
azért kérdeztem.
2023. máj. 28. 20:51
3/9 A kérdező kommentje:
azért köszi
2023. máj. 28. 20:52
4/9 anonim válasza:
Az ötlet onnan jöhetett, hogy ha megvágod a levelét, abból valamennyire mérgező lé folyik ki. Hogy ez egy ilyen sérülésnél mennyire ártalmas, azt nem tudom.
De a halak nem szokták rágcsálni, ha meg egy levél magától lehull, az nem okoz semmilyen problémát.
Szóval lehet, hogy vannak mérgező nedvei, de ettől még gyakorlatilag mindenki biztonságosan tartja őket akváriumban.
5/9 A kérdező kommentje:
lehet valami ilyesmit olvastam tényleg
2023. máj. 28. 21:05
6/9 Tevenyereggyarto válasza:
Hát talán ha egy akva dugig van velük s úgy megtépázod őket ,hogy egyetlen ép levél sem marad akkor talán árthat az érzékenyebb halaknak. De ez nagyon speciális eset. A valóságban emberek millióinak van akváriuma s rengetegen tartottak/ tartanak anubias fajokat, mégis soha nem hallottam ,hogy az okozna problémát (benne vagyok 2-3 akvaristás csoportban illetve több ilyen témájú YT csatornát is követek, szóval már biztos láttam pár száz vagy ezer akváriumot bemutatva, később update videóban stb s nem emlékszem ,hogy egyszer is lett volna ilyesmi probléma az anubiasokkal).
7/9 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2023. máj. 29. 07:58
8/9 anonim válasza:
Nyilván ha az lenne akkor nem árulnák..
9/9 anonim válasza:
Statisztikailag a dihidrogénmonoxid is mérgező. A minden ok nélkül elhunyt emberek 100%-ának testében nagy mennyiségben kimutatták.
Az is tény hogy a teknős néhány növény kivételével minden felzabál, ilyenek a borostyánfélék meg az anubiasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!