Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az anyánál lett elhelyezve...

Ha az anyánál lett elhelyezve a gyerek, akkor egyik napról a másikra lepasszolhatja az apának, ha meggondolja magát?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátom került ebbe a szörnyű helyzetbe.

Nem túl komoly kapcsolatban terhes lett a nála jóval fiatalabb barátnője, ő végül elvette feleségül, mert a csaj amúgy elment volna abortuszra. 3 évig küzdöttek egymással, idén elváltak, a barátom a fiára íratta a 1,5 szobás lakását, az exe a gyerek 18 éves koráig haszonélvezetez kapott. Az exnek nincs munkája és végzettsége se sok (8 ált). Apuka önként vállalta, hogy minden mérőóra maradjon az ő nevén, a rezsit is ő fizeti és ezen felül havi 40000Ft gyerektartást is.

Minden rendben is ment pár hónapig, de nyáron egy láthatás alatt anyuka megjelent a gyerek cuccaival és közölte, hogy ő még túl fiatal, nincs neki idege az anyasághoz, vigye a fiát ahova akarja.

A gyerek most az apjával van, az anyja meg vígan él a lakásban az új parjával, mert neki ugyan senki nem mondhatja, hogy kiköltözzön, ő a haszonélvező... Ezt tényleg megteheti ebben a formában?

2023. szept. 3. 18:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg megtörtént? Haszonélvezeti jog az nagyon erős. Nem is értem miért lett a nőnek haszonélvezeti joga? Mire fel? De
2023. szept. 3. 20:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja azonnal nevelő szulokhoz kerül, az apjától. Nevelő szülőt keresni is nehéz. De főleg a saját apjától nem fogják elvenni, ugyanolyan jogú szülő. Hamarabb lenne csaladba fogadas amig meg nem oldódik a helyzet. Nem kell ijesztgetni őket.
2023. szept. 3. 20:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékozás történt.

Ha bizonyítani tudja, hogy azért történt, hogy a nő nevelje a gyereket, akkor lehet, hogy visszakövetelheti a haszonélvezetet, ha a gyerek még nem túl idős.

De amúgy jah, nem tudom az emberek váláskor miért csinálnak ilyen hülyeségeket…

2023. szept. 3. 20:17
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyében felkeresnék egy ügyvédet és vele együtt próbálnék kiutat találni. Ott biztos hogy van fogás a dolgon hogy a gyereknek neki kell a lakhatást biztosítania, szóval a gyereket nem tehetné ki szerintem.
2023. szept. 3. 20:22
 15/23 babyboom567 ***** válasza:
100%
Szóval, a barátodnak, úgy kell a gyámügyre mennie, hogy a váláskor a kiskorú gyermeke érdekében a gyermekre íratta a lakást, és az anyuka lett a haszonélvező(de miért?).Anyuka most meggondolta magát,a gyermeket nem akarja nevelni, apuka igen, viszont apuka lakhatása,és a gyermek érdeke azt szolgálja,hogy a lakásban éljenek.A haszonélvezeti jog nagyon erős,de szerintem az hogy a tulajdonos kiskorú,erősebb.És el kell érni valahogy , hogy eladjátok a gyámügy engedélyével a lakást,és másikat vegyetek,hogy lekerüljön a haszonélvezet.Mert egy ilyen anyukából simán kinézem, hogy kirakja a 18 éves gyereket az utcára,na és onnan aztán tényleg soha többet nem rakjátok ki.
2023. szept. 3. 20:23
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelent semmit, hogy kiskorú. 8 évesen nekem is került a nevemre egy lakás, aminek a nagymamám lett a haszonélvezője. A nagyim lakott ott amíg, úgy nem alakult az életünk, hogy ő elköltözött a fiához, mi meg oda. 1 év múlva kaptunk egy ügyvédi felszólítást, hogy a haszonélvező birtokba akarja venni a lakást, 30 napon belül költözzünk ki. Felkerestünk mi is egy ügyvédet, és azt a választ kaptuk, hogy hiába vagyok én a tulaj, még engem is kirakhat onnan. Akkor 14 voltam.
2023. szept. 3. 20:43
 17/23 babyboom567 ***** válasza:
100%
Azért az más helyzet volt, nem a nagyid nevelt.Nem volt kötelessége gondoskodni rólad.
2023. szept. 3. 20:49
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Lekerülni nem fog a haszonélvezet az eladással sem. Emiatt igen nyomott áron lehetne csak értékesíteni
2023. szept. 3. 20:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan nincs, hogy valaki a gyereke 18 éves koráig az ingatlan haszonélvezője. A haszonélvezet élethosszig tart."

Téves. Az özvegyi haszonélvezeti joga valóban az özvegy haláláig tart. Amúgy meg addig tart, amíg arra a tulajdonos a jogot adta.

2023. szept. 4. 06:01
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra a címre szól a gyerek lakcímkártyája, nem teheti ki csak úgy onnan a nő.
2023. szept. 4. 06:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!