Anyukák, mit szólnátok, ha ezeket találjátok lányotok szobájában? Megemlítenétek lányotoknak, vagy rákérdeznétek?
Először is elnézést, nem tudtam, hogy melyik kategóriába írjam, mivel a lányom 21 éves.
A napokban kitakarítottam a teljes házat, a lányom nem volt itthon, épp egy hétvégi házban volt a barátaival. Kitakarítottam a szobáját, hogy a szemetet ne hordja majd át a ház többi részébe. Meglepett, hogy a lányom könyvespolcán 30 darab (ha nem több) új állapotban lévő könyv volt (Danielle Steel, Nicholas Sparks, Colleen Hoover, Paula Hawkins, Riley Sager, J.P. Delaney, Valèrie Perrin, Harlan Coben, Lisa Jewell stb), de ő többször is hangsúlyozta, hogy utál olvasni. Suliban még a háziolvasmányokat is nehezére állt elolvasni, ő mindig is a programozásért és a matematikáért rajongott. Nagyon jól tanult az iskolában mindig, egyetemen is ösztöndíjas,mindig benne volt/van a toppban, de soha egy regényre rá nem tette a kezét.
Jelenleg mérnöknek tanul,de az egyetem mellett 8 órával programozóként dolgozik, alig van egy kis szabadideje az egyetem és munka mellett. Sokszor éjjelig tanul, egyetemi projekteken dolgozik. Amikor egy kis szabadideje van, akkor a telefonozni szokott vagy hétvégén elmegy túrázni/kirándulni a barátaival, esetleg szórakozni. De ez nem minden hétvégén van így.
A másik dolog, ami kiakasztott, az az, hogy az egyik szekrényének az ajtaja nem csukodott, kíváncsi voltam hogy miért, hát kiesett egy zacskó ami tele volt fogyókúrás teával. Volt vagy 20 doboz is. Erről se tudtam semmit. Csak annyit tudok, hogy kövérnek gondolja magát, pedig 1.65m és kb 60 kg.
Nekem elég különösnek tűnt, hogy egyből megjelent 30 új könyv a polcán, mikor nem is olvas, utál olvasni. Emellett minden pénzét megspórolja, ez a 30 könyv rengeteg pénzbe kerülhetett. És nem tűnnek antikvár könyveknek.
A fogyókúrás tea pedig hasmenést okozhat
A sulis olvasmányok nagy része borzalmas, mondom ezt úgy, hogy kb. 4 éves korom óta vagyok könyvmoly. Attól, hogy a sok kötelező dögunalmas, számára érdektelen könyvet nem szerette, másfajta irodalmat még szerethet. Ezek amiket írtál, pont ilyen könnyedebb, szórakoztató könyvek, köze nincs a sulis kötelezőkhöz. Valószínűleg később fedezte fel őket vagy csoporttárs, barátnő ajánlása miatt kapott kedvet hozzá.
A fogyitea meg talán egyszer egy hasznos tanulság lesz neki, mert amellett hogy drága, semmit se használ, csak fosat. Leáll majd róla ha észreveszi, hogy kidobott pénz.
Amikor a gyerek úgy 16-18 éves lesz, a szülőnek lassan el kell kezdenie tréningezni önmagát arra, hogy ideje leszokni a gyerek hétköznapi dolgain való gondolkodásról. Intézi már a fiatal felnőtt a saját életét magának.
Persze lehet a kontrollmániát a gondoskodás álcája alatt tovább erőltetni, csak ennek az a rizikója, hogy élethosszig tartó sérelmek keletkeznek talán mindkét oldalon. Néha egy-két okos jótanács hasznosabb. A kulcsszó a "néha".
Most ugye tényleg nem én vagyok a hülye, ha nem értem azt, miért akadtál ki azon, hogy a 21 éves lányod könyveket olvas ?
Lehet nem szeretett olvasni, sok tini nem szeret, ez nem is olyan meglepő már a mai világban, mikor a számítógépek " társaságában " nőnek fel.
De talán kezd felnőtté válni és többek közt ebben is változott.
Én inkább téged nem értelek, hogy ezen vagy kiakadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!