Wifi és/vagy kütyük szabályozása?
Érdekelne, ki milyen automata módszert használ kisebb és nagyobb kamaszoknál, hogy betartassa az időkorlátokat. Nincs időm, se energiám állandóan felügyelni, hogy melyik gyerekem (és vannak öten 8 és 15 év között) mennyit, mivel nyomkod, és akkor jön az alku, a veszekedés, egymásra mutogatás, hogy de neki miért szabad, meg én annyit nem is és egy utolsó meccs... aztán persze kikapcsolom a wifit (akkor mobilneteznek, amíg van) vagy letiltom a telefonokat (Family Link, ami jó, de kezdenek kinőni belőle).... akkor jön a zsarolás, hogy jut eszébe este 10-kor, a tanuláshoz is kellett volna net, vagy a haverok is mind ott lógnak és kiközösítik, és becsszó nem játszani fog... aztán de, vagy átszivárognak a barátokhoz, nagyszülőkhöz nyomkodni.
Ennél jobb lenne olyasmi, amit ők is ki tudnak számítani és a folyamatos vitát is talán... megspóroljuk. Telefonok, xbox/ps, asztali gépek, laptopok, okostévé, minden van. Ráadásul mi home office-ból vagyunk. Nem akarom teljesen tiltani, barátokkal felőlem nyugodtan csetelhetnek, és tök jó lenne, ha értelmes dologra használnák, de megőrjít, hogy folyton őrmestert kell játszanom. És hát tiszta játékfüggő, agresszív zombi lett mind, alig érdekli őket más. Pedig pár éve még szerettek sportolni, zenélni, sőt könyvet olvasni is, most meg vagy van net, vagy nyűglődve unatkoznak akár egy egész napot is.
Akkor nyűglődjenek unatkozva.
Erre az a megoldás, hogy mindennap mondjuk 6-kor kikapcsolod a wifit a házban, és kész. Gépeket mindenkinek ki kell kapcsolnia.
Familylink.
Beallitottam mennyi az annyi es mikor egyebkent csak telefonalni es sms kuldeni tud.
Csak példamutatással lehet.
Úgy nem megy, hogy a szülők nyomkodját a telefont, de a gyerekeknek tilos.
Minden nap este 6kor wifi kinyom, és egy dobozba beleteszi MINDENKI a telefonját, még a szülök is!
Ha valakinek fontos dolga van, pl. utalni kell egyet vagy jelentkezni egy programra ill. meg kell nézni valamit a google-ben, az odamegy a dobozhoz, kiveszi a telefont, elintézi amit kell és visszateszi.
Pár hétig biztos pokol lesz, aztán megtanulnak olvasni vagy társasjátékozni vagy elmennek biciklizni.
Vidd el őket.
A te felelősséged megadni, sőt megmutatni az egyéb lehetőségeket.
Most is szeretnek olyan dolgokat csinálni, csak van, amit jobban. Ne azt vedd el, korlátozd, hanem mutass valamit, ami azoknál is sokkal jobb.
Nekem akkor csökkent csak a játék vágyam, amikor mehettem edzésre. Sulin és alváson kívül csak a gép. És ez jó is volt így, viszont a legjobb aréna társakat is elküldtem órákra, hisz menni AKARTAM edzeni, és mentem is. Mindig nyavalyogtam, hogy milyen gyorsan eltelik a másfél óra. Ajánlom ezt. Ez a korlátozás, meg az illúzió, hogy neked őrmestert kell játszani, miközben azt hiszed, segíted őket, nagyon ártó. Rájuk nézve is.
Hagyjuk már, 5-ös, az nem igazi megoldás, hogy heti 3-dzor 2 órát nem gépezel, mert akkor sportolsz, amúgy meg ugyanúgy a gép előtt ülsz végig.
Ez egy beteg dolog, függőség, és a kérdező jól teszi, hogy véget aksr neki vetni, meg sem kellett volna engedni, hogy idáig fajuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!