Vallás után, kapcsolattartás szabályozása hogy lehet?
A volt férjemmel elválunk.válás békésen zajlott. Egy gyermekünk van aki heti váltásban van, közös felügyelet mellett. Sajnos az èvek során nagyon rossz viszony lett közöttünk.
Sajnos a válási papírokban nem lett pontosan megfogalmazva a kapcsolattartás a gyermekkel. Szóbeli megállapodás alapján apás hèten, hétfő és szombaton hívhatom fel. Iskola időben minden nap èn megyek az iskolához ès viszem a gyereket apához. Minden teendő rám hárul a gyerekkel kapcsolatban. Nem hajlandó semmibe együtt működni.
A szóbeli megállapodásunkat egyik napról a másikra fel akarja rúgni. ne is tarsam a kapcsolatot a gyermekemmel míg nála van.
Meg teheti ezt?
Gyerek ehhez szokott hozzá. Nagy változás lenne ez is neki.
Tanácstalan vagyok. Jártam másik ügyvédnèl,gyámhatóságon. Jártunk mediátorhoz.Maradt minden a régiben.
Hová kellene fordulni?
A volt férjedet az zavarja, hogy Te mész a gyerekért vagy az hogy telefonon szeretnél vele kapcsolatot tartani?
Előbbiben igaza lenne.
Utóbbihoz szerintem nincs joga, de azért erdekelne, mi a baja, folyton hívogatod a gyereket vagy mi lehet? Nem tudom elképzelni mi problémája lehet egy napi pár perces telefonnal.
Másrészt ha azért viszed a suliból hozzá a gyereket, mert ő erre nem hajlamdó, akkor ezt a feles elhelyezést meg lehetne tàmadni, mert ilyen meg nincs, hogy ez Neked kötelességed legyen.
Bocsi,ha kicsit össze keveredtek a mondatok. Amikor elváltunk a gyerek óvodás volt. Szerettem volna ha apás hèten napi pár percet beszélek vele telefonon. Ezt nem engedte meg. Korlátozta, hogy mikor beszélhetek vele. Pedig a gyerek akkor volt 4,5 èves.
Akkor szóban megállapodtunk, hogy ő viszi reggel,èn hozom dèlután. Így minden nap tudtam, hogy mi van vele.találkoztam vele.
Most már iskolás (8 èves) ès meg így van, hogy èn hozom el a suliból. Ezt szeretné mondván már nagy a gyerek. De èn nem szeretném, mert akkor nem láthatom minden nap.
Ha az iskolába kell vinni vmit vagy fizetni vmit azt is nekem kell intézni, mivel ő nem fizet be semmit, nem visz semmit, Pl az ő héten kellett fizetni a belépőt színházba ès apa nem fizette ki. Ezért írtam hogy sok mindent nekem kell intézni. Pl rendszeresen orvoshoz kell hordani a gyereket de azt is megtiltotta hogy az ő hetére kérjek időpontot,mert ő nem fizet.
Ilyet megtehet az apa? Korlátozza a dolgokat?
Szerintem feles elhelyezésnèl nincs jogod ahhoz, hogy Te vidd az iskolából, ha az apja nem szeretné.
Viszont neki meg nincs joga ahhoz, hogy megakadályozza, hogy telefonáljatok.
Vigye ő az iskolából, akkor sok intéznivalóba is ő fut bele, cserébe vegyél egy telót a gyereknek és hívd fel esténként. Korrekt a hívást nem hosszúra húzni és alkalmazkodni az esetleges programjaikhoz.
Nyilván volt gyermekelhelyezesi per, annak eredménye a megosztott elhelyezés. Ezt nem fogják megvaltoztatni. Ha mindennap látod a gyereket, nem igazan értem miért kellene még fel is hívni mellé mindennap.
Amúgy meg az orvosi ellátás ingyenes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!