Egyedülálő férf i ként mit kellene tenne ebben helyzetben ? (Kisé bővebb kifejtésem lentebb)
Elég furcsa a sztori de megpróbálom leírni röviden és minél érthetőbben!
Találkoztam egy akkor még jó kiállású kedves készséges tök normális egyszerű nővel.
Elkezdtünk ismerkedni, majd később járni majd kissé később kiderült, hogy kedves és teljesen odaadó normális nőről van szó.
Így ősze is költöztünk, hiszen tulajdonképp teljesen magába szédített engem.
Nagyjából úgy 11hónap együttélés után kiderül, hogy egy erősen manipulatív többszemélyiségű erősen (múltjából)iszákos nő. Mikor ez kiderült hosszú elbeszélgetések után meg bocsájtottam és folytattuk tovább kapcsolatunkat.
Majd kicsivel később szólt, hogy ő úgy érzi, hogy bizony állapotos.
Még aznap elvittem magán klinikára (hatalmas vággyal, átéléssel és izgatottsággal)ahol kiderült, hogy kb (ha jól emlékszem)2-3hetünk van arra, hogy el vetessük a picit de az is persze már nagyon kockázatos és nem mindegyik orvos vállalna!
Lényeg nagyjából annyi, hogy ahogy eltelt ez a 2-3hét, ő egy nap vizsgálat során rákérdezett az orvostól, hogy tőle akkor valójában már el sem vehetik a babát ? És az volt az orvos válasza hogy nem, már nem lehetséges.
Onnantól kezdve ahogy haza értünk őssze(se szó se beszéd) pakolt és haza ment a szüleihez, ahol közölte velem másnap, hogy én csak arra kellettem neki semmi másra! Számára ne volt se szeretet se vágy csak szemtől szembe megkaptam hogy épp kelet neki pénz, ház lakhatás de annyira a baba nem is volt tervben. Na én ott azon nyomban kibuktam teljesen!
Később ahogy megszületett a gyermek kb 2éven át engedte, hogy ott lehessek mellette. Na most ebben a 2évben a kezdve a kiságyon át a pelenkákon keresztül egészen a tápszerekig és a gyógyszerekig is (sorolhatnám!) mindent én álltam.
A borzasztó az az egészben, hogy ő addig szint minden nap egy éjszakát sem volt otthon de volt olyan is, hogy hetekre el tűnt prostituáltnak (ami persze én előttem volt éveken át csak számomra ez közölve nem volt akkorában!)
Ahogy el telt ez a 2év bizony ő ezt befejezte, haza jött egy darabig(5-7hónap kb) na de ez a 2év alatt eléggé hozzám nőtt a gyerekem.
Viszont mikor ugye ez a 2év "kicsapongása" idő alatt ő ebben a 5-7hónap gyermek melletti időszakában bizony észre vette, hogy meg sem ismeri a saját gyermeke és nem hajlandó még hónapok után sem hozzá szokni,hozzá vagy felé nyitni igy elkezdett fenyegetni engem ő és a családja is nagyon durván. Hogy szíven fognak meg szúrni engem akkárhol akkármikor elveszik az életem az se baj nekik ha aztán börtönbe mennek, hogy meg ölnek engem ha nem hagyom el a gyermekem végleg stb.
Saját magát képes lett volna a szemem előtt meg csonkítani isa gyermekem anyja csak hogy a rendőrséggel el tudjon vitetni és le tudjon csuktatni, hogy többé ne lehessek a saját fiam közelében sem!
Lényeg ami a lényeg, hogy én ha csak havi 1szer látom messziről is a fiamat akkor sem enged oda és ha közelitek fenyeget és terrorizál!(Sites kábítószeres strici és elég rossz oldalú családja van a lánynak, amilyen szinte ő is!)
Úgyhogy otthagytam a várost/őket, elköltöztem egy másik városba ahol élem az életem nyugodtan. Persze a saját fiam képeken keresztül láthatom csak ritkán ami szinte már ez a 3. éve hogy igy vagyok!
Hogy egy szót ne sikerült beszélnem vele.
Mostanában fel keresett telefonon és zsarolni kezdett engem, hogy én mostantól köteles vagyok neki apaságit fizetni a gyermek után, ha tetszik nekem ha nem.
1részt én mindent megadtam és volt, hogy kérés nélkül is postán elutaltam neki egy ősszeget miután ezek a dolgok megtörténtek(10-20ezerekről van szó szóval nem épp több száz ezres tételekről és ez is csak 3-4hónapon át ment ameddig be nem sokaltam)vagy akár a gyereknek bevásároltam az évek folyamán és el küldtem egy ismerősömmel autón keresztül, ami szintén csak pár hónappig tartott.
Sajnos se csekk se hiteles blokk nincs már meg.
De a nevemen sincs a kisfiú mivel letagadták azt, hogy én lennék a törvényes apa már a születésétől fogva!
Na most akkor a kérdésem az az lenne, hogy visszamenőleg tehetek e apaságit? Pontosabban az anya kényszeríthet e rá engem ezekután?
Vagy ők kényszeríthetnek e engem 3évre visszamenőleg apaságiit tenni és 3évre vissza menőleg fizetni nekik miközben én súlyosan fenyegetve voltam és tiltva is voltam a gyerektől !
A kérdésre figyelemmel normális és érthető konkrét válaszokat szeretnék kapni.
Köszönöm ha elolvastad és ha segítő kész választ is adsz a kérdésre!
Nem a gyereket csonkította volna meg hanem saját magát előttem és rám fogta volna az egészet csak hogy börtönbe rakhasson mert nincs szívé se lelke!
Bírósági úttal ilyen háttérű családjával nem megyek sokra. És ezt a kérdést már szinte több hónapja elkezdtem gondolni, hogy ki e merjem írni.
Ha még is megítéli a bíróság számomra attól félek, hogy kapásból gondolkodás nélkül az életem vennék.
Ezt megkaptam már nem egyszer szemtől szembe is elég durván!
Sőt valamikor márciusban idén megerőszakolták (állítólag) és vetetek látleletet és azt mondták, hogy akkor is rám fogják tenni ha nem én voltam csak hogy engem el tehesenek láb alól.
3as nem troll vagyok !Nem vagyok kamu történetes.
És szerintem az elég beteges, hogy ha kamu történettel is bárki akkor ilyen sztorival rukkolna elő!
Pénzem egyenlőre nem annyi hogy ügyvédhez tudjak fordulni.
"Még aznap elvittem magán klinikára (hatalmas vággyal, átéléssel és izgatottsággal)ahol kiderült, hogy kb (ha jól emlékszem)2-3hetünk van arra, hogy el vetessük a picit de az is persze már nagyon kockázatos és nem mindegyik orvos vállalna!"
Aha.
Tételezzük fel, hogy nem kamu: ha nincs apasagi nyilatkozat, jogilag semmi közöd nincs a gyerekhez. Utólag is csak az anya hozzájárulásával lehetne tenni, ha agyerek családi jogallasa még nem rendezett. Indithatnal éppen te is apasag megállapítása iránti pert
Remélem tényleg, hogy kamu.Ha nem te se vagy igazán egészséges semmilyen szinten és szegény gyereknek az volna a legjobb ha kikerülne ebből az egészségtelen légkörű és elméjű környezetből, hátha lehet normális élete.
Én sem tudok jól fogalmazni, de amit te itt összehadováltál baccus komolyan....:D
"Tételezzük fel, hogy nem kamu: ha nincs apasagi nyilatkozat, jogilag semmi közöd nincs a gyerekhez."
-Nincs papíron semmi közöm a gyerekhez erről írtam fentebb is!
"Utólag is csak az anya hozzájárulásával lehetne tenni, ha agyerek családi jogallasa még nem rendezett."
Ha jól értem akkor az anya indíthat épp jogállást miszerint én lennék az apa! Jól értem ezt?
Teszem fel: ha én már nem akarom a pert felvenni, se végig vinni, se a gyermeket nem szeretném.
Olyan esetben is fizet kell ha már nem is kommunikálok a gyerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!