Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez most új divat, hogy a...

Ez most új divat, hogy a szülők a gyerekekhez angolul beszélnek?

Figyelt kérdés

Többször hallottam, hogy magyar anyanyelvű szülők (ki törve, ki jobban), de angolul beszélnek a gyerekeikhez.

Általában picikhez, bölcsisekhez-ovisokhoz hallottam már angolul beszélni a szülőket, de egymást közt meg magyarul beszéltek.

Jó ez?

2023. aug. 23. 22:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Férjem rokonai a fiukhoz úgy beszélnek,hogy az apa csak magyarul, az anya csak angolul. Magyarok. A fiú iskolás.
2023. aug. 23. 22:20
 2/21 anonim ***** válasza:
76%
Akkor jó, ha az egyik szülőnek valóban angol (vagy epp más) az anyanyelve.
2023. aug. 23. 22:33
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Ha egyik szülő csak magyar, a masik külföldi akkor érthető,de más esetekben felesleges és többet árt,mint használ.
2023. aug. 23. 22:56
 4/21 anonim ***** válasza:
69%

A férjem unokaöccsei is így nevelkedtek, pici koruktól kezdve angolul beszélt hozzájuk az apjuk. Mindenki magyar.

7 évesek voltak amikor először találkoztam velük, egy külföldi síelés alkalmával. Tökéletesen elbeszélgettek az angol anyanyelvű társainkkal. Nem csak "yes" "no" szinten, hanem a maguk 7 éves szókincsével, de folyékonyan. 12 évesen emelt szintű nyelvvizsgát tettek, mind a ketten 80% fölött.

Most 15 évesek, egy gráci angol-német tannyelvű gimnáziumba mennek szeptembertől. Kint lakik a nagymamájuk, nála fognak lakni. Később mehetnek a gimi kollégiumába is.

2023. aug. 23. 23:18
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
Én nem láttam még olyat, ahol a magyar anyanyelvű szülők bohóckodása jól sült volna el, pedig van egy pár a környezetemben, de idegen nyelvű szülők esetén teljesen jól működik. A magyarok közül extrém kevesen beszélnek angolul szépen, választékosan és akcentus nélkül, minden más tényleg a bohóckodás szint. Többre megy a gyerek ha magyarul megtanul szépen, és pici korától kezdve kap máshonnan anyanyelvi ingert, később pedig anyanyelvi környezetet.
2023. aug. 24. 01:22
 6/21 anonim ***** válasza:
51%

A baratnom nemetul beszel a gyerekeivel. Mindket szulo magyar. 7-12 ev kozott vannak , es folyekonyan beszelnek nemetul.

A magyarok nyeltudasa a beka se**enel is lejjebb van, vilagszinten ebben is szegyenben vagyunk.

Menjel el Svedorszagba, Finnorszagba, Spanyolorszagba, es sorolhatnam. Gyerek, idos, komuves, jogasz, MINDENKI folyekonyan beszel angolul. Sajat tapasztalat.

Igen, jol teszi aki igy beszel, ad a gyereknek egy hatalmas elonyt.

A begyoposodott agyu kormos Jucinak meg total mindegy, aki buta az buta, nem azokhoz kell merned magad.

2023. aug. 24. 01:25
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Spanyolország és a folyékony angol, lol. A spanyolok negyede sem beszél angolul :-D

Na, ezek szakértik meg, hogy milyen hasznos a megkopott rigóutcai középfokkal vartyogni a gyereknek.

2023. aug. 24. 01:38
 8/21 anonim ***** válasza:
72%

Semmi értelme. Mi ugyan szoktunk férjemmel vartyogni angolul, de pont azért mert nem értik a gyerekek és így nem kell megvárnunk az estét, ha eszünkbe jut valami, ami nem az ő fülüknek való. Nem perverz témára gondolok. Erőszak, halál, politika, hírek, ajándék vásárlás, meglepetések...

Sose tanítanám nem anyanyelviként pár szónál többre.

2023. aug. 24. 06:54
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit túl toltad, 4.

Először is nincs olyan, hogy "emelt szintű nyelvvizsga", másodszor egy alap nyelvvizsga feltétele is a betolott minimum 14 éves kor. De mesélj még

2023. aug. 24. 07:31
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Jól van 9-es, akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy az életkor nagyon nem stimmel. :D

Ismeretségi körben nálunk is volt olyan, aki próbálkozott ezzel, de olyannak se sikerült, aki kint élt és dolgozott hosszú évekig. A gyerek nem hülye, levágta, hogy apuka érti és beszéli a magyart, hiszen a két szülő egymást közt magyarul beszél.

2023. aug. 24. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!