Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jobb és könnyebb...

Szerintetek jobb és könnyebb annak az élete, akinek nincs gyereke?

Figyelt kérdés

Csak mert ha belegondolunk, akkor egy gyerekkel igencsak sok probléma van, azaz bármilyen betegsége, baja van van, mindig a szülő "szív" miatta, mondjuk ha elhagy egy értékes dolgot, (velem is történt már ilyen, de most nem részletezem) elesik, aztán neadjisten eltörik a lába, elkap egy betegséget és a szülő nem mehet dolgozni, és még sorolhatnám.

Amikor a ti gyereketekkel történt bármilyen probléma, nem éreztétek úgy, hogy megbántátok?

Most NEM azért tetten fel a kérdést, mert direkt csaj és kizárólag negatívan állok hozzá a gyerekvállaláshoz, (mert majd én is szeretnék anya lenni egyszer) hanem felmerült bennem ez a kérdés, hogy egy gyerekkel rengeteg baj van.

2023. aug. 23. 09:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
50%
Igen.
2023. aug. 23. 09:29
 2/31 anonim ***** válasza:
43%
Nem
2023. aug. 23. 09:30
 3/31 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam: csak *
2023. aug. 23. 09:31
 4/31 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Az biztos, hogy könnyebb, de hogy jobb lenne?
2023. aug. 23. 09:31
 5/31 anonim ***** válasza:
83%
Könnyebbnek biztosan könnyebb, hogy jobb-e, azt nem tudom - hiszen nincs gyerekem. Nem is lesz, ezt megbeszéltük a férjemmel, mindkettőnknek így jó. Próbálunk felelősen dönteni, nem vagyunk túl jó anyagi helyzetben, nem vállalnék gyereket úgy, hogy hitelt kelljen felvenni egy nagyobb házra, eladósodni, stb. Akkor inkább maradunk ketten, egymásért felelősséget vállalva. Mindketten dolgozunk, kell is mindkét fizetés ahhoz, hogy el tudjuk tartani magunkat, egy gyermeket már valószínűleg nem tudnánk.
2023. aug. 23. 09:41
 6/31 anonim ***** válasza:
80%
Nekem jelenleg nehezebb fizikailag és mentálisan (1 éves), de határozottan jobb, mint mikor nem volt!
2023. aug. 23. 09:48
 7/31 anonim ***** válasza:
89%
Persze hogy könnyebb, minél kevesebb dolgod van annál könnyebb az élet. Ha veszel pld egy autót azt is fenn kell tartani, elromlik stb, ha veszel egy kutyát az is beteg lesz, kaját kell venni neki, állatorvos stb., egy gyerek is sok nyűggel jár, nem egy plüss maci, ha kell akkor vállalni kell hogy minden megváltozik.
2023. aug. 23. 09:49
 8/31 anonim ***** válasza:
82%
Jóval könnyebb volt az életem gyerek nélkül. De most sokkal jobb. Nem hiányzik az a könnyebbség, ami régen volt. El se tudnám már képzelni.
2023. aug. 23. 09:50
 9/31 anonim ***** válasza:
34%

"és a szülő nem mehet dolgozni"

Uhh, olyankor szoktam csak igazán ríni a sarokban!🤣😂🤣

Még mindig nem megy a provokáció, de ne add fel, a sok gyakorlás meghozza majd a gyümölcsét.😉

2023. aug. 23. 09:54
 10/31 anonim ***** válasza:
74%
Nem feltétlenül, lehet, hogy évek óta vágyik egy gyerekre.
2023. aug. 23. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!