Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért probléma sok szülőnek,...

Miért probléma sok szülőnek, ha a gyereke szerepel más gyerek fotójának hátterében, pl. óvodában, iskolában ünnepségeken?

Figyelt kérdés

Van olyan óvoda ahol konkrétan megtiltották idéntől a szülőknek az ünnepségeken (pl. farsang, anyák napja, stb.), hogy fotózzák a gyereküket a műsor alatt, ismerős mesélte ma hallomásból. Mivel nyilván minden szülő a saját gyerekét fotózná célzottan, így laikusan feltételezem az lehetett a gond, hogy más gyerekek is szerepeltek a fotók hátterében.

De korábban olvastam olyat is, itt, hogy ahol engedik is, ott is kérik, hogy zárt csoportból ne osszák meg, és társai. (nálunk is ez van) De itt megint ugyan az a szitu, más gyerek képét miért terjesztené valaki? Tehát emiatt hülyeség. A saját gyerekről készült képet meg miért ne lehetne itt-ott megosztani, annak ellenére, ha ugyan szerepel még 1-2 gyerek, de célirányosan a saját gyerek a kép témája?

Tehát az miért baj, hogy pl. Pistike anyukája megosztja Pistike szereplését, és esetlegesen háttérszereplőként ott van még Zolika, meg Ferike is? Ha értitek... Szerintem nem másabb attól a szitutól, amikor a szülő az utcán fotózza a gyereket, vagy játszótéren, és ugyanúgy belekerülnek a háttérbe más, játszótéren játszó gyerekek, vagy utcai járókelők. Elvégre nem ők a kép témái. Akkor az óvodában miért kell ennyire félni ettől? Milyen kár keletkezik, ha valahol a háttérben ott van a gyerek fotója? Engem nem zavarna biztosan.

2023. aug. 21. 19:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Megszerkesztem-javitott a telefon
2023. aug. 21. 20:35
 12/25 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, nekem ez teljesen alap dolog, helyeslem is. Zárt csoportban kapunk nagyon ritkán képet az oviból. Amikor volt 1, amit szerettem volna történetben megosztani a saját gyerekemről - csoportképet sosem, nekem alap volt, hogy a széléről levágtam, akit nem tudtam levágni, őt kitakartam a képen. És olyan jó lenne, ha ez másnak is alap lenne. Nagyon ritkán osztok meg bármit, azt is csak történetben szinte, de leginkább saját családi Messenger csoportban. Nem értem ezt a közléskényszert, hogy Pistike eszik, iszik, pisil, alszik, most ezzel van, azzal van. Válasszon a szülő olyan képen a gyerekről, amin csak ő szerepel! Meg lehet oldani.
2023. aug. 21. 21:06
 13/25 anonim ***** válasza:
96%
Engem speciel nem zavar, ha mondjuk egy másik szülő kirak egy óvodai rendezvényen készült képet, amin az én lányom is rajta van. Főleg, ha előnyös a kép. De mivel tudom, hogy van olyan ember, akit ez zavar, ha esetleg van olyan kép a lányomról, amin más gyerek is van, azt a képet vagy nem teszem fel sehova vagy átszerkesztem, levágom.
2023. aug. 21. 21:16
 14/25 anonim válasza:
43%
Ha jól tudom akkor ha valakit célzott videozol vagy fényképezel és véletlenül belekerül más is az anyagba (felvétel e vagy a képre). Valamilyen rendezvény keretein belül és a rendezvény szervezője nem tiltja egyértelműen a készítésüket. Akkor ezek tömeg felvételnek, tömeg képnek minősülnek. Így akik pl a háttérben szerepel azoktól nem kell engedélyt kérni. Nyilván ha pl a gyerek és az anya menekül az apa elől az egy speciális eset....
2023. aug. 22. 06:20
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

Mert vannak szülők akik nem posztolják a gyereküket sehova mások meg igen.

Őszintén én sem fotózom más, föleg vadidegen gyerekét, és ezt viszont sem szeretném. Azt még pláne nem, hogy posztolja a gyerekemet, én sem teszem.

2023. aug. 22. 06:26
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

Kb 10+ éve írtam alá ilyen bele egyező nyilatkozatot először hogy szerepelhet a gyerek az iskolai ünnepségen készült fotókon. Ha nem egyeztem volna bele akkor nem szerepelt volna semmilyen iskola által készült képeken.

Max nem ment volna aznap a gyerek oviba vagy suliba.

Bocsánat de ne esünk át a ló túloldalára. Lányom sulijában igaz nem Magyarországon azon kevés szám szerint 1db szülöknek is nyilvános ünnepségen lehet fényképezni.

2023. aug. 22. 06:56
 17/25 anonim ***** válasza:
85%

16#

Ma minden olyan intézményben ahol gyerekek vannak, első nap az orrod alá dugnak ilyen beleegyező papírt Mo-n.

2023. aug. 22. 07:00
 18/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem Magyarországon élek. Amikor kiköltöztünk, a gyerekem speci nyelviskolaba került, ahol 4 és 12 év közötti, külföldről érkezett, q nyelvet egyáltalán nem beszélő gyerekek voltak. A legelső kérdés a személyes találkozásnál az volt, veszélyben van e a gyerek. A többség ugyanis menekültként került az országba és még a valódi nevüket is csak akkor ismerhették az oktatóik, ha arra a szülők írásbeli engedélyt adtak.
2023. aug. 22. 07:22
 19/25 anonim ***** válasza:
14%
Ez itthon csak öngerjesztő lufi.
2023. aug. 22. 09:54
 20/25 anonim ***** válasza:
90%
Én mindig fotózok, videózok, DE soha nem pakolom ki közösségi oldalra, netre, pont emiatt. Én sem örülnék ha más kipakolná a gyerekem, nem mindenki használ a közösségi oldalakon ugyanolyan beállításokat. Az én fotóimat csak az ismerőseim láthatják, azokat meg megválogatom, de van olyan, akinek a profilján bárki megnézheti pucéran a gyerekét.
2023. aug. 22. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!