Miért probléma sok szülőnek, ha a gyereke szerepel más gyerek fotójának hátterében, pl. óvodában, iskolában ünnepségeken?
Van olyan óvoda ahol konkrétan megtiltották idéntől a szülőknek az ünnepségeken (pl. farsang, anyák napja, stb.), hogy fotózzák a gyereküket a műsor alatt, ismerős mesélte ma hallomásból. Mivel nyilván minden szülő a saját gyerekét fotózná célzottan, így laikusan feltételezem az lehetett a gond, hogy más gyerekek is szerepeltek a fotók hátterében.
De korábban olvastam olyat is, itt, hogy ahol engedik is, ott is kérik, hogy zárt csoportból ne osszák meg, és társai. (nálunk is ez van) De itt megint ugyan az a szitu, más gyerek képét miért terjesztené valaki? Tehát emiatt hülyeség. A saját gyerekről készült képet meg miért ne lehetne itt-ott megosztani, annak ellenére, ha ugyan szerepel még 1-2 gyerek, de célirányosan a saját gyerek a kép témája?
Tehát az miért baj, hogy pl. Pistike anyukája megosztja Pistike szereplését, és esetlegesen háttérszereplőként ott van még Zolika, meg Ferike is? Ha értitek... Szerintem nem másabb attól a szitutól, amikor a szülő az utcán fotózza a gyereket, vagy játszótéren, és ugyanúgy belekerülnek a háttérbe más, játszótéren játszó gyerekek, vagy utcai járókelők. Elvégre nem ők a kép témái. Akkor az óvodában miért kell ennyire félni ettől? Milyen kár keletkezik, ha valahol a háttérben ott van a gyerek fotója? Engem nem zavarna biztosan.
Mert vannak szülők akik nem posztolják a gyereküket sehova mások meg igen.
Őszintén én sem fotózom más, föleg vadidegen gyerekét, és ezt viszont sem szeretném. Azt még pláne nem, hogy posztolja a gyerekemet, én sem teszem.
Kb 10+ éve írtam alá ilyen bele egyező nyilatkozatot először hogy szerepelhet a gyerek az iskolai ünnepségen készült fotókon. Ha nem egyeztem volna bele akkor nem szerepelt volna semmilyen iskola által készült képeken.
Max nem ment volna aznap a gyerek oviba vagy suliba.
Bocsánat de ne esünk át a ló túloldalára. Lányom sulijában igaz nem Magyarországon azon kevés szám szerint 1db szülöknek is nyilvános ünnepségen lehet fényképezni.
16#
Ma minden olyan intézményben ahol gyerekek vannak, első nap az orrod alá dugnak ilyen beleegyező papírt Mo-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!