Erra valóban nagy számban volt példa?
Annó Tatám mesélte hogy régen sokszor megesett hogy egyszerüen ellopták a gyereket, lefüzették a bába asszonyt azt kamuzta meghalt a gyerek közben meg odaadták akik ugymond megvették.
Ilyen lézetett vagy csak elszigetelt esetek?
És azt mégis hogy?
Megszult a nő, hallotta hogy felsir aztán mégis meghalt?
Gondolom biztos volt ilyen valahol valami eldugott faluban, de inkább 0% az Esélye ennek.
Azért fontos kérdés kb melyik időszakban? Mert, amit a 3-as is írt, a világháborúk környékén szerintem nagyon lopni se kellett volna a gyereket, adták azokat ingyen is, az örökbeadás/fogadás sokkal kevésbé volt tabu vagy beszabályozott, mint most. Én pl tudom, hogy a mi családunkban, a dédmamámat simán csak itt hagyták a szülei pár évesen, és elszöktek külföldre, nem is érdekelte őket, ki fogja gondját viselni (rokonnál maradt).
Kicsivel később berobbant a ratkó korszak, babyboom, megint csak annyi gyerek volt, mint égen a csillag, és már kevésbé nyíltan, de szerintem még mindig könnyebben megszabadultak a nemkívánt gyerekektől.
De biztos volt ilyen eset, de szerintem Magyarországon nem volt ennek igazán extra piaca, ha akartál szereztél magadnak valahonnan egészséges fehér gyereket simán, mert rengeteg baba született.
Mèg 40 ève is volt, ahol szervezetten loptàk a gyerekeket kòrhàzi szüleszeteken. Pl Szerbiàban mèg mindig pròbàljàk sokan megtalàlni az ellopott gyereküket.
Fiùkat, ikreket, hètvègèn gyakrabban volt gyereklopàs.
Magyarorszàgon nem annyira. De ha azt mondtàk az anyànak, hogy meghalt a gyerek, de nem lathatta, akkor megvan az esèly rà.
Köszi a válaszokat olyan 2 vh utáni korszakra gondoltam 50 es évekre. Érdekelt mert ahogy valaki már irta usa-ban konkrét maffia épültrá.
(Az öreg sajnos már nem él igy nfm tudom megkérdezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!