Akinél a nagyobb gyerek már ovis volt mikor született a
tesó, vittétek oviba?
Napi 4 órában kötelező az ovi. Biztos lehet kérni az intézményvezetőtől, hogy x ideig ne menjen, de nem hiszem hogy hónapokat engedélyezhet.
2023. aug. 19. 20:56
Vittük.
Bár nálunk egyáltalán nem veszik ezt komolyan, mint ahogy az egyes írja. Szólni kell, mikor nem megy. Van egy kötelező ottlét, ahány napot kell mennie, hogy mehessen következő csoportba, a többit illetően abszolút alkalmazkodnak.
2023. aug. 19. 21:03
Persze.
Szerette az ovit a lányom, neki sem lett volna buli, ha otthon tartjuk, és nézi, ahogy gondozom a babát 0-24.
2023. aug. 19. 21:11
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat!
Igen, nàlunk se veszik ezt ilyen komolyan, ahogy egyes írja. Nekem konkrétan van ismerősöm, aki hónapokig nem vitte orvosi igazolásokkal. Senki nem kérte számon. Itt a nagycsoportban veszik szigorúbban, de az én kisfiam még csak középsős lesz :)
Meglátjuk. Köszi a vélemenyeket még egyszer!
Mentek a fiaim ovodába mikor huguk született. Nem változtatam a rutinon .
2023. aug. 19. 21:45
Egyik gyerekem se ovis, de azért leírom a tapasztalatomat. Amikor a harmadik gyerekemmel hazamentünk a korházból, a legnagyobbnak pont valami hányós hasmenős vírusa volt. Senki nem kapta el. A középső gyerekem focizik, akkor volt harmadikos, így nekem kellett vinni edzésekre, így az újszülöttemet is vittem a cici miatt. Persze addig sétáltunk, de az edzés végére mindig visszamentünk a terembe. Illetve sokat jártunk babás közösségbe, baba programokra. Ebbe nőtt bele. 1,5 éves és egy két napos orrfolyáson kívül még nem igazán volt beteg. Szerintem ez inkább a genetikán múlik, mert nekem az első nagyon beteges, a másik kettő meg nem kap el semmit.
2023. aug. 19. 22:03
Nálunk kicsit speciális a helyzet, mert július elejére voltam kiírva, előtte 2 héttel már nem vittük, de pont akkor kezdődött az összevont csoportos rendszer, úgyhogy meg is kértek mindenkit, hogy aki meg tudja oldani, ne vigye, mert a nevelők is szabadságra mennek. Augusztusban pedig be is van zárva az ovi, úgyhogy jövő héten még itthon lesz, addigra már a 6 hetet is túllépjük. Pár hetet mindenképp itthon tartottam volna amúgy akkor is, ha nem nyáron születik, de mint kiderült, teljesen feleslegesen próbálkoztam, mert konkrétan a pici születése előtt 2 nappal jött ki rajta egy hányós vírus, ami miatt 1 éjszakára kórházi megfigyelésre is szükség volt… szóval ezek megkerülhetetlenek, hacsak nem zárjuk el egy steril szobába a családot.
2023. aug. 19. 22:21
Mi nem vittük két hétig, de abszolút nem a betegségek miatt. Itthon voltam én, a baba, meg addig a két hétig az apjuk is, miért pont a nagyobb gyerek ment volna?
2023. aug. 20. 02:56
Nem számít, nyugodtan lehet vinni, ha akar menni. Az első gyerek privilégiuma a széltől is óvás. Engem anyám egy évre (!!!) kivett az oviból, tesóm mégis hatéves koráig nonstop beteg volt születésétől kezdve. Ha volt a környéken bármilyen betegség, ami befulladós croupot tudott okozni, az megtalálta és be is fulladt tőle.
Kollégámék harmadikja úgy lett hazahozva, hogy apu meg a két nagy fostak-hánytak felváltva. Ahol nagytesó van, ott ez óhatatlan.
2023. aug. 20. 03:32
Nálunk a kistestvérek (ikrek) súlyos tüdőgyulladást kaptak el a születésük után a kórházban. Egy hónap után (április eleje) jöhettek haza. Azt kérte a háziorvos es a neonatológus is, hogy 1 hónapot ne menjen a nagytesó. Ezenkívül mindig ment, persze hozott haza időnként betegségeket, de cserébe amikor a kicsik kerültek oviba, ritkán voltak már betegek, megedződtek addigra.
2023. aug. 20. 13:59
Kapcsolódó kérdések: