A kisfiamnak vettem egy babát tényleg ekkora baj?
Anyád egy marha (már bocs).
A fiam kis-és középső csoportos korában profin sorolta az autómárkákat meg hogy melyik KRESZ-tábla mit jelent, de emellett imádott (99%-ban a lányokkal) az ovis játékkonyhában "főzőcskézni". Sosem gondoltam, hogy ezzel bármi baj lenne. A háztartás se kizárólag a nő dolga, meg a baba körüli teendők se, tök jó, hogy érdekli a fiadat.
Az enyém már 7 éves, most kezdi a második osztályt, és abszolút "fiús", de otthon tök szívesen, magától segít bármiben. Sütit sütni, mosogatógépet bepakolni, ruhát hajtogatni, tényleg bármit. Van egy kishúga, aki most 3 éves, körülötte is az első perctől segített mindenben kérés nélkül, tehát mondhatjuk, hogy babázott is, csak épp igazi babával. Az eszem megáll, hogy van aki szerint ez probléma, hát én kimondottan örülök neki...és valószínűleg a majdani barátnője/felesége is értékelni fogja, hogy nem hülye a házimunkához, vagy épp látott már kisbabát közelről.
Kisgyermeknevelő vagyok. Volt egy dajkám akivel a vége felé már konkrétan veszekedtem, mert állandóan kikapkodta a kisfiúk kezéből a babákat meg az edényeket, hogy az nem fiús játék.
A kislányokat meg folyton elzavarta az autóktól, hogy a lányok nem játszanak kocsival, az fiús játék.
Sajnos nem tudtam értelmet "verni" belé, hogy a bölcsiben nem létezik fiús meg lányos játék, csak játék.
Szóval nem követtél el hibát. Így tanul a gyerek, a játékon keresztűl.
Mondok jobbat: a 15 hónapos fiam a játékbabát egy rózsaszín babakocsiban tologatja. Akkor extra homokos? 🤣🙈
A lányomtól maradt meg a babakocsi, babát meg vettünk bele. Szereti a kisfiam tologatni. Kiveszi, megeteti, visszateszi.
Szerintem ez teljesen normális.
Ne foglalkozz senki véleményével. Ha a gyerek szereti, akkor nincs baj.
27N vagyok.
Kiskoromban inkább fegyverrel és autóval játszottam. Képzeljetek egészséges felnőtt nő vagyok ferjjel.
Igaz nem vagyok azaz igazi nőies no (magassarkú, meg csocsom lukam ki..). Anyukád buta. Ez csak egy baba semmi több...
De ha meleg is lenne? Ugyanúgy az unokája lenne.. 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!