Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lakhatással segíteni kisgyerek...

Lakhatással segíteni kisgyerekes ismerősnek? Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Évekig a legjobb barátnőm volt, akiről azt hittem, hogy öregen majd egymás mellett ülünk a padon és beszéljük ki a járókelőket (quality time, tudom:D).

Sülve-főve együtt voltunk, egymás családjait, párjait is ismertük, szerettük.

Aztán az életünk máshogy alakult, én küzdöttem volna még a barátságunkért, mert fontos volt nekem, de ő megmondta, hogy az emberek életében a munka és a párkapcsolat után jöhetnek csak a barátok, neki a barátaira havonta egy délutánja van maximum, hétközben nem ér rá telefonálni, üzengetni, mert dolgozik, hétvégén pedig pihen és "nEm nYomKodJa a TeLeFonT". Én pedig mondtam, hogy nekem havonta fél óra beszélgetés egy kávé fölött maximum haveri kapcsolat, nem legjobb barátság. Ehhez még társult az, hogy folyamatosan még azt a havi egy találkát is lemondta, általában fél órával előtte, vagy végig a telefonját piszkálta, bármi meséltem, mondtam, arra az "aha, jaja" volt a reakció. És közben olyan élethelyzetben voltam, hogy nagyon jól jött volna a legjobb barátnőm...

Ez évekkel ezelőtt volt, azóta nem is beszéltünk egymással. Láttam Facebookon, hogy eljegyezte az akkori párja, összeházasodtak, gyerekük lett, most meg válnak. Itt jövök én a képbe. Írt, hogy sajnálja az akkori viselkedését, rengetegszer eszébe jutok heti szinten, nagyon hiányzik neki a barátságom, a régi kapcsolatunk, találkozzunk. Oké, megvolt a tali, igazából elmesélte az elmúlt éveit, meg, hogy a férjével válnak éppen, ő nem találja a helyét, senkije nincs a szülein, és a gyereken kívül, meg hogy ahol most laknak, ott augusztus végéig maradhatnak, a szüleihez nem akar visszamenni gyerekkel. És, hogy esetleg hozzám jöhetnének-e átmenetileg, mert hogy régen is mennyit voltunk együtt, hány pizsibulink volt és ezekre még mindig örömmel gondol vissza.

De nekem ez nagyon fura, mert beköltözni valakihez felnőttként, a gyerekemmel nem ugyanaz, mint mikor egyetemistaként ott aludtam a legjobb barátnőmnél. Én ezt inkább kihasználásnak érzem, és azt gondolom, hogy ha a férjével még minden happy lenne, eszébe sem jutott volna akár írni nekem, akár találkozni. Meg a gyerek 3 éves, még kicsi, nekem nincs kedvem hozzá/hozzájuk alkalmazkodni, vendégnek lenni a saját otthonomban.

Szívtelen vagyok, ha erre nemet mondok?

Párom a gyerek miatt engedné, de nem úgy, hogy majd valamikor elköltöznek innen, hanem megmondjuk, hogy X hónapig maradhatnak, nem tovább. De félek, hogy ahogy közeledne a határidő, úgy jönnének a kifogások, miért nem tudnak még költözni.

Nehéz egy gyerekkel újrakezdeni, és ha a mai napig olyan szoros kapcsolat lenne közöttünk, mint anno volt, meg sem kellett volna ezt kérdeznie, még pakolni is segítettem volna azonnal. De így, hogy évek óta nem beszéltünk, semmi kapcsolatunk nem volt, nem érzem azt, hogy ez az én gondom, feladatom lenne.

2023. aug. 10. 13:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nekem két hasonló esetem is volt. Két jó barátnő, az egyik gimis, a masik egyetemi. Mindkettő lekoptatott. Aztán évekkel kesőbb megtalalták a telefonszámomat, en hülye meg tök boldog voltam, hogy eszükbe jutottam. 10 perc csacsogás után jött a koppanás, mindkettő azért hívott, hogy szívességet kérjenek tőlem, nem is kicsit. Mindkettőnek nemet mondtam. Nem vagyok paprikajancsi. Te se legyél.
2023. aug. 10. 14:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem engedném ezt meg. Úgy pláne nem, hogy tulajdonképpen lenne hova mennie: vissza a szüleihez. Nem kell örökké ott is maradnia, csak annyi időre, míg összeszedi magát és elköltözik a gyerekkel együtt. Albérletbe vagy saját lakásba, ez már az ő gondja.

Egyszer régen egy nagyon jó barátnőm - felnőttként!! - aludt nálam pár napig, mert egy bántalmazó kapcsolatból jött el és kellett neki néhány nap, míg megoldást talált a lakhatására. Ennyit tudtam segíteni, de be nem költöztettem volna magamhoz (és ez neki sem jutott eszébe). Neked sem kell, főleg úgy nem, hogy ez a nő az utóbbi években azt se kérdezte meg tőled, hogy vagy?

Ki akarnak használni, ne hagyd magad.

2023. aug. 10. 14:18
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Nem ! Nem! Semeddig!!! Eszedbe ne jusson. Vicc az egész .... Utána meg nem lesz szíved kirakni a gyerekek miatt.... Légy észnél, mert nagyon meg fogod bánni.
2023. aug. 10. 14:20
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Arra azért kíváncsi lennék, ha nemet mondasz, foglalkozna-e veled a továbbiakban, vagy tojna a fejedre ismét úgy, mint ezidáig. Mert elvileg a kapcsolatotok az, ami hiányzik neki, nem?
2023. aug. 10. 14:51
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem... Ha az utcasarkon ülne a gyerekével, mert nincs hova menni, akkor talán, de ez a "jajj szülőkhöz nem akarok menni", nem kifogás.

Oldja meg előbb a szüleivel a kapcsolatát, ne másokat nézzen hülyének.

Nekem is volt ilyen "barátnőm", hogy csak akkor akart találkozni, mikor neki volt valami nagy sztorija... Amúgy meg ha írtál neki, ő pont nem látta azt az üzenetet. 😄

2023. aug. 10. 15:06
 16/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem engedném, akárhogy is fájt annak idején is.

Jól érzed, te lennél a legjobb alternatíva. Nehogy belemenj, jogi kérdéseket is felvet: állandó lakcím hol lenne? Ha nálatok, akkor pereskedve sem tudod majd kitenni.

2023. aug. 10. 17:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem mennék bele. Igazi, jelenleg is közeli barátnővel sem, sőt még rokonnal sem.

Ha lenne egy üres lakásom, vagy külön üres lakrészem amivel nem tudok mit kezdeni, azt felajánlanám minimális lakbérért, de a saját lakásomba nem fogadnék be senkit fix határidővel sem.

2023. aug. 10. 17:44
 18/23 anonim ***** válasza:
98%
Ne menj bele. Ott vannak a szülei, menjen oda. Gondolom be akar jelentkezni, mert a gyereknek védőnő kell/orvos kell stb. Nem fogod tudni kirakni őket. Dolgozik egyáltalán? Még a végén a párodra is rámászna. Amúgy is csak azért keresett meg, mert szarban van, eszébe sem jutottál volna.
2023. aug. 10. 18:51
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Pedig nálam a barátság szent, de ez nem nevezhető barátságnak. Egyáltalán nem érdekled, csak használ.
2023. aug. 10. 19:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A tényleg igazi 2 barátnőmet befogadnam de az más kérdés , H 100% hogy sosem kérnének ilyet.... A te helyzetedben ez szóba sem jönne hogy befogadjam, esélytelen teljesen.
2023. aug. 10. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!