Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 hetes terhes vagyok! Elmehet...

6 hetes terhes vagyok! Elmehetek már táppénzre?

Figyelt kérdés
3 műszakban dolgozom egy gyárban, elég rossz körülmények között! Vajon kiír a doki?
2008. dec. 31. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

aTTÓL KEZDVE, HOGY A DOKI MEGÁLLAPÍTJA A TERHESSÉG TÉNYÉT, VESZÉLYEZTETETTKÉNT ELKÜLDHET TÁPPÉNZRE.

Még te is kérheted, tekintettel a munkakörödre!!

Üdv buék.

2008. dec. 31. 18:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Engem 6 hetesen már táppénzre küldtek, nekem emeletni kellett volna.
2008. dec. 31. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Ha normális a dokid, akkor igen. Elvileg terhesség alatt bármikor elmehetsz táppénzre.
2009. jan. 1. 12:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy nézzük. Törvényesen nem, ha nincs egyébként olyan probléma, ami indokolná a dolgot. Legalábbis egészséges embert táppénzre venni nem annyira legális, még akkor sem, ha terhes nőről van szó, merthogy a terhesség nem betegség.

Ennek ellenére szerintem Magyarországon kevés olyan doki van, aki ne venné teljesen természetesnek veszélyeztetettnek titulálni valakit, szóval jó eséllyel indulsz. Szerintem csak rá kell kérdezned és menni fog a dolog.

Amúgy meg a nagykönyv szerint a hivatalos módja ennek az lenne, hogy a munkáltatódnak kellene kiskönyvvel együtt bejelenteden az állapotodat és attól a pillanattól kezdve módosított körülmények között dolgozhatnál. Ami annyit jelent, hogy terhes nő éjszakai műszakot például nem vállalhat, nem köteles túlórázni, valamint minden olyan munkavégzési helyről ki kell emelni, ami az állapotára nézve veszélyes.

Korrekt munkáltatók (nah meg azok, akik félnek a munkaügyi perektől) ilyenkor szépen berakják a kismamát irodába aktát tologatni, vagy fénymásolgatni, esetleg telefonos részlegre.

Ha nem akarsz mindenképpen táppénzre menni, szeretnél dolgozni, akkor nyugodtan bepróbálhatod ezt a verziót és ha nem megy, akkor még mindig ott van a táppénz, mint lehetőség.

2009. jan. 2. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!