Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A 3, vagy annál több gyerekes...

A 3, vagy annál több gyerekes családokra miért mondja azt mindenki, hogy a CSOK meg az egyéb kedvezmények miatt vállaltak annyi gyereket?

Figyelt kérdés

Komolyan, néha már agyf*szt kapok (bocsánat a kifejezésért) azoktól az emberektől, akiknek ha elmondja egy család, hogy jön a 3. baba, akkor rögtön jön a kíváncsiskodás, hogy jaaj biztos a CSOK miatt vállaltatok annyit!

Miért csinálják ezt egyesek?

Nektek szokták ezeket mondani?

2023. júl. 29. 20:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
55%
De én nem akarok elmenni, mert olyan munkánk van, ahonnan simán nyugdíjba is mehetünk, ez mindig lesz. Tényleg nem érint. A gyerekeim meg majd tanulnak. Nekik nem kötelező itt maradni. Felnőtt emberként majd el fogják tudni dönteni. Tényleg, én az a szerencsés vagyok, aki ezzel valóban jól járt. Nem a minimálbéres takarító melóra vállaltuk ezt. Tudom, nehéz felfogni, de nem csak az olyan veszi igénybe ezeket, aki amúgy is remeg hónap végén, hogy miből vesz húst. Albérletre többet fizettem pesten már 10 éve is, mint most vidéken a sajátomra.
2023. júl. 30. 09:26
 22/41 A kérdező kommentje:

Mondjuk akárhol külföldön még mindig sokkal különb a helyzet, mint ebben a lepusztult, nyomorék, szar országban..

Tudom majd most jön valaki azzal, hogy ócsárolom a hazám, de ha egyszer ez az igazság?

2023. júl. 30. 09:58
 23/41 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk anyámék korosztálya nem aggódott, nekik lett saját, elérhető volt. Előtte meg a falu összehordta. Mindig volt valami. Mindig volt, aki nehezebb helyzetben volt, mindig volt, akinek nem sikerült. De a nagyátlag, az mindig megoldotta, mindig volt lehetősége. Így, vagy úgy. Most épp így. Sok a csok baba, valóban. De nem mindegyik csak azért lett. Vannak bőven ám, akiket akartak volna, de nem merték, mert hova, miből. Na, oda, ebből. Vágyhatok én pl harmadikra, ha felérem ésszel, hogy anyagilag nem fér bele. Adómentességgel sem. Megfelelő színvonalon nem. Van, ahol 6-7 születik közmunkára. Őket már nem divat köpködni, pedig még mi is tartjuk őket. De a csok meg a babaváró, na azok az emberek ki vannak nézve. Dolgozó, fizető emberek. Nevetséges!
2023. júl. 30. 10:10
 24/41 anonim ***** válasza:
86%

Még mindig sokkal több gyerek születik a nyomorba, mint csokra..

5-10 gyerek a semmire, utána meg a fókuszban sírnak, hogy nincs mit enni, és senki nem segít rajtuk.

2023. júl. 30. 11:30
 25/41 anonim ***** válasza:
24%
Más meg otthont teremt belőle annak a 2-3 gyereknek. Tényleg, szörnyek biztosan.
2023. júl. 30. 11:41
 26/41 anonim ***** válasza:
64%

20# vagyok. Igen,ez egyértelmű kérdező, ettől mindenhol jobb,csak ez arra vonatkozott,hogy rengeteg ilyet olvastam mostanában csoportokban,hogy hogy lehetne megúszni, felvették stb. Mi pont ezért sem szeretnénk ezekbe belenyúlni és enélkül boldogultunk,mert nekünk is tervbe van külföld és nem a pénz miatt. Nem nézem le őket,mert ha itt maradnánk lehet éltünk volna mi is ezzel a lehetőséggel egyébként,akkor nyilván itt élnénk tovább,de így olyan korrektnek nem érzem. :D Bár a világ se az. De meg ennek nincs is köze a kérdéshez.

21#-es. Ez természetesen tök jó. De az a rész,hogy minimálbéres takarító. Tudod hány diplomás ember kap siralmas fizetést úgy,hogy éveket tanult? Persze lehetne mindenki orvos és társai,de az sem megoldás,ha valakinek nincs hozzá affinitása. Esetleg ha rendesen megfizetnék a többi diplomás embert is és nem 8 mellékállása kellene legyen. Sok ilyen ismerősöm van,sajnos. Egyébként van a családban takarító,ha ők nem lennének akkor bizony te csinálnád azt is a diplomáddal. Jaa ő nem érdemel meg egy saját házat. Értem. Ésszerű.:D

2023. júl. 30. 11:59
 27/41 anonim ***** válasza:
23%
25ös, oké de van kb 100 millió pluszban hogy felnevelje, iskoláztassa és útra bocsájthassa azt a 2-3 gyereket? Mert ha nem akkor felelőtlenség vállalni a szenvedésre.
2023. júl. 30. 11:59
 28/41 anonim ***** válasza:
28%

De nem lehet mindenki takarító, bszki! Szakma is van rengeteg, ami jól fizet. Amúgy nem 100 millió egy gyerek. Nem kell neki budai lakást venni. Az enyémek se kapnak. Én se kaptam semmit, de semmit. Iskola, normális eszközök, ha kell, áruhitelre. Diákmunka, én is csináltam. Nem a seggét kell kinyalni. Élelmesnek kell lenni, nem irigy kutyának, hogy csak a szájad sír. Szakadtam meg én is fiatalabb koromban, hogy legyen egy alapom, iskola mellett, pályakezdőként. Aztán itt a plusz, ami azért segít.

3 év munkaviszony kell, meg 200-200 ezer forint fizetés talán minimum. Meg annyi, hogy ne ússzál már az adósságban. A hülye is képes rá, ez a minimum, amivel egyáltalán egy gyereket talán be lehet vállalni. Ha valaki hülye, nem gondolkodik, csak a pénzért bevállal 3-at, az a ritkább. De az nem is bírja ennyiből felnevelni, valóban. De az meg is érdemli a büntetést, meg hogy ússzon mindene.

Aki meg nem tesz magáért, az jah, kvára nem érdemel semmit.

2023. júl. 30. 12:27
 29/41 anonim ***** válasza:
31%

28as de 3 gyerek már benne van 100 millióban. Állami oktatás is, mire érettségit kap millió feletti összeg. Ha ne adj isten egyetemre is akarna menni mindhárom akkor meg máris pörög.

Te is jó szülő lehetsz, te szívtál fiatal korodban szívjanak csak a gyerekeid is ha már meg mertek születni a kis mocskok. Majd felnevelik magukat ovi mellett is húzhatnak dolgozni.

2023. júl. 30. 12:31
 30/41 anonim ***** válasza:
37%
Dehogy szívnak a gyerekeim attól, hogy diákmunkát fognak végezni. És nekik lesz háttér. Nekem nem volt, én azért szívtam. De ezek is opciók. Csak a lustáknak nem. Azoknak szívás tenni magukért. Én akartam őket. Én adok meg mindent, amire képes leszek. Amire nem, de szeretné, igen. Létezik munka is a világon. Nektek, ezek szerint büdös.
2023. júl. 30. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!