Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A 3, vagy annál több gyerekes...

A 3, vagy annál több gyerekes családokra miért mondja azt mindenki, hogy a CSOK meg az egyéb kedvezmények miatt vállaltak annyi gyereket?

Figyelt kérdés

Komolyan, néha már agyf*szt kapok (bocsánat a kifejezésért) azoktól az emberektől, akiknek ha elmondja egy család, hogy jön a 3. baba, akkor rögtön jön a kíváncsiskodás, hogy jaaj biztos a CSOK miatt vállaltatok annyit!

Miért csinálják ezt egyesek?

Nektek szokták ezeket mondani?

2023. júl. 29. 20:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
91%
9# vagyok. 8#-as Egy gyerekünk van,nem vettünk fel ilyesmit,nincs tervbe se,de ezt nem is tudtam. Ez kemény amúgy, mármint hogy tényleg ekkora különbségek vannak. Mintha tényleg egy-két gyerek az semmi lenne.
2023. júl. 29. 22:15
 12/41 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk jókor jöttök rá, mikor már tizenvalahány év után megszüntetik.
2023. júl. 29. 22:17
 13/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Sajnos az emberek mindig is ilyenek voltak, de ilyenek is lesznek.

Egyesek nem tudják megállni, hogy ne mondjanak valami "ellenvéleményt" a másik életéről.

Most nem édesmindegy, hogy ki hány gyereket vállal, és miért?

Mert nekem igen, de sokaknak nem. 😄😁

2023. júl. 29. 22:20
 14/41 anonim ***** válasza:
80%
Ne aggódj mi már a 2.gyerkőcre is megkaptuk ezt, hogy biztos a csok meg a babaváró miatt lett
2023. júl. 29. 22:30
 15/41 anonim ***** válasza:
30%
3: az meg se fordul a fejedben, hogy akartak harmadikat és erre föl kihasználják a csokot? És nem a csók miatt lesz harmadik…
2023. júl. 29. 23:30
 16/41 anonim ***** válasza:
91%

Nem mondja mindenki. De valljuk be, hogy egy bizonyos alapja van. Méghozzá az, hogy nagyon sok család nem is a pénzért vállalta be a harmadikat (ilyet egyáltalán nem ismerek), hanem a pénz miatt (ilyet többet is). Vagyis azért mertek harmadikat vállalni, mert ott volt a tonnányi támogatás, ami miatt lehetőség nyílt rá látszólag. Csak azzal nem számolt a sok előrelátó, hogy ezek a támogatások egy tollvonással megvonhatóak, ahogy most demonstrálják is. Illetve a gyerek emelkedő költség, és a lerohasztott oktatásban még inkább. Itt a brutális infláció, már semmit nem ér a száz ropi, de a hiteleket fizetni kell. Persze infrastruktúra nincs a gyerekekhez, több helyen anyu otthon ül a három kicsi gyerek mellé beragadva, a pénz meg kéne... és akkor hol vagyunk attól, hogy ezek a csok-gyerekek továbbtanulnak, és hirtelen szembesülnek az ohne támogatással, ellenben találkoznak a részben a csok miatt elszállt ingatlanpiaccal.

Mindig mondom, hogy ha ennek a kormánynak van óriási bűne a gátlástalan lopás mellett az az, hogy számos olyan családot ugratott be a háromgyermekes modellbe, aki önerőből képtelen őket nevelni és eltartani. Mindezt azért hogy pörgesse az építőipart.

2023. júl. 30. 05:43
 17/41 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, mond meg nekik hogy nem vettétek igénybe a csokot.
2023. júl. 30. 06:54
 18/41 anonim ***** válasza:
64%

Mert el nem tudják képzelni mi másért akarna valaki 3. gyermeket.

Azt hiszik ezek a támogatások akkora nagy bulik, hogy csak is ez miatt megéri egy 3.gyerek, miközben fel is kell nevelni azt a 3 gyermeket..

Nekünk is 3 gyermekünk van, és 4. is vállalnánk ha egészségügyileg beleférne.

2023. júl. 30. 07:04
 19/41 anonim ***** válasza:
34%
Nem is kell hozzá 3 gyerek. Én másodikat akartam, majd hülye lettem volna nem kihasználni a lehetőségeket, ha már adottak! 10millió babaváró, 10millió csok hitel, 1millió 400ezer csok. És van rá 100erzes törlesztő. Ez hol nem éri meg annak, aki akar amúgy gyereket? Ja, hogy meg is kell felelni az amúgy baromira nem szigorú feltételeknek. Hát, bocs. Az, hogy megcseszte az ingatlan piacot, engem nem érint. Tudom, kvaanyám, hogy nem más nyomorán sírok.
2023. júl. 30. 08:55
 20/41 anonim ***** válasza:
40%

19# Aztán az ilyenek jönnek azzal,hogy hogy lehetne kiköltözni külföldre és valahogy megúszni?:D Rengeteg ilyen van.. Sehogy. Aki itt kaphatott és megfelelt a feltételeknek,inkább örüljön akkor és becsülettel töltse itt az idejét Magyarországon. Egyébként nem kell más nyomorán sírnod,de ezek valóban egy tollvonással eltüntethetőek,ergo a gyerekeidet még érintheti...vagy családtagodat,hogy sosem lesz saját lakása vagy lesz de majd 20 év munka után.

Egyébként kérdező a 17-esnek van igaza. Meg kell erre mondani,hogy ti nem vettétek fel és nem azért vállaltatok,ennyi.

2023. júl. 30. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!