Hogy hangzik együtt a név?
Arany Hajnalka.
Nagyon megtetszett a Hajnalka név de valami beugrott és rájöttem, lehet fura a vezetéknévvel? Mármint arany hajnal. Mintha arany lenne a hajnal de ez legalább is nem olyasmi ami csúfolás tárgya lehete nem? Mert nekem még így is szép együtt mintha egy költői megnevezés vagy valami :D. Mit gondoltok róla? Nem azt kérdem, hogy tetszik e a név hanem hogy a vezetéknévhez menne e. Meg láttok e benne gúnyolhatóságot, nyilván minde nevet lehet de vannak olyanok is amik könnyű prédák. De írhattok még hasonló név ötleteket hátha megtetszik valamelyik, de ragaszkodok még a Hajnalkához. Régóta kedvenc. :) köszi ha válaszolsz.
Szép név együtt, de ha aggódsz az “aranyhaj” miatt (ami tud érdekes lenni, ha alapból fekete hajat van esélye örökölni), akkor legyen egy első neve, ami megtöri ezt.
Pl.:
Arany Anna Hajnalka
Nekem nagyon tetszik, de ha gondolod, rakhatsz mellé még egy második keresztnevet;hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy végülis "beszélő név". :):)
Egyébként most, hogy ezt így én ide leírtam; eszembe jutott;hogy 'aranyhal', meg pl akinek olyan halas a memóriája; asszem pl a halaké nem túl jó, de talán van, amelyiknek igen; hogyha csúfolhatóságot kérdeznél. De mondjuk, az aranyhalnak is a mesében varázsereje van. Szóval ez nem is feltétlenül vehető sértésnek/nem is feltétlenül kell annak venni. Meg énnekem most az a megérzésem; hogy csak nem csúfolnák már vele. Szóval szerintem nem lenne vele baja a gyereknek; meg baja belőle, hogy csúfolnák; mert szerintem nem.
Viszont amúgy, ha gondolod, pakolhatsz elé/mögé második keresztnevet; én amúgy ismerek olyat is, aki már eleve születésétől fogva a második keresztnevét használja. Szóval,ha gondolod, közéjük is pakolhatsz valamit.
Amúgy nekem elsőre a Csenge jutott eszembe, ha elé akarnád rakni ; az is ilyen arany csengő/csengettyű:D:D De amúgy, még azzal is szépen hangzik. :)
Ha közé akarsz valamit: Patrícia, Piroska is eszembe jutott:):):):) De ez is egy szín. ♥ xd, Evelin, Viktória, Gerbera, Manszvéta, Viviána, Liviána, Róza/Rózsa:):):) De még ez is beszélő. :):) Orsolya is picit még. :):) Edina, Melinda, Melitta, Melánia, Milena, Milana, Andrea, Andreina, Emese, Loretta , Laura, Amélia, Amelita, Amelinda, Krisztina
Ha Hajnalka mögé akarsz valamit: Róza, Liliána,Liliom, Emma, Orsolya, Olívia, Angelika (ez meg picit angyalkás; lehet h picit ez is beszélő. :):):)) Emília, Stefánia, Miléna, Marianna, Gerda, Kitti, Kiara, Donáta, Daniella, Kincső
De amúgy teljesen jó így is;maradhat simán egy keresztnévvel. Szerintem jó, nekem menőn hangzik ez.
"Hogy hangzik együtt a név?"
Ez volt a kerdesed, erre válaszoltam, de akkor leröviditem: borzasztó nevetségesen hangzik a két beszélő név együtt.
18.Igen de a kérdésben írtam:Nem azt kérdem, hogy tetszik e a név hanem hogy a vezetéknévhez menne e.
Ennyi, de te elkezdted mondani hogy neked miért nem tetszik, hgoy beszélő név stb...meg hogy szerinted borzasztó.na de mindegy amúgy se neked kell tetszen és maradok ennálá a névnél. :)
"...de ha neked tetszik, akkor add."
Véleményt kértél, azt írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!