Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy hangzik együtt a név?

Hogy hangzik együtt a név?

Figyelt kérdés

Arany Hajnalka.

Nagyon megtetszett a Hajnalka név de valami beugrott és rájöttem, lehet fura a vezetéknévvel? Mármint arany hajnal. Mintha arany lenne a hajnal de ez legalább is nem olyasmi ami csúfolás tárgya lehete nem? Mert nekem még így is szép együtt mintha egy költői megnevezés vagy valami :D. Mit gondoltok róla? Nem azt kérdem, hogy tetszik e a név hanem hogy a vezetéknévhez menne e. Meg láttok e benne gúnyolhatóságot, nyilván minde nevet lehet de vannak olyanok is amik könnyű prédák. De írhattok még hasonló név ötleteket hátha megtetszik valamelyik, de ragaszkodok még a Hajnalkához. Régóta kedvenc. :) köszi ha válaszolsz.

2023. júl. 28. 22:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
69%
Beszélő a vezetéknév es a keresztnev is. A Hajnalka ráadásul becezo is, nekem rendkívül degradaloan hangzó név, pláne ha valaki látott anno pár Família Kft. epizódot. Szerintem borzasztó, de ha neked tetszik, akkor add.
2023. júl. 29. 08:26
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az Aranyhaj miatt nem előnyös, hanem a túl sok "a" betű miatt sem.
2023. júl. 29. 10:25
 13/29 anonim ***** válasza:
63%

Szép név együtt, de ha aggódsz az “aranyhaj” miatt (ami tud érdekes lenni, ha alapból fekete hajat van esélye örökölni), akkor legyen egy első neve, ami megtöri ezt.

Pl.:

Arany Anna Hajnalka

2023. júl. 29. 10:49
 14/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem rossz a vezetéknévvel.
2023. júl. 29. 12:35
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Az Aranyhaj (a kérdezőn kívül) szerintem szinte mindenkinek eszébe jut erről a névről. De! Ez legyen a legdurvább "gúnynév" amit ráaggatnak. Szerintem aranyos párosítás az Arany a Hajnalkával. Semmi baj nincs vele.
2023. júl. 29. 12:55
 16/29 1112 ***** válasza:
72%

Nekem nagyon tetszik, de ha gondolod, rakhatsz mellé még egy második keresztnevet;hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy végülis "beszélő név". :):)

Egyébként most, hogy ezt így én ide leírtam; eszembe jutott;hogy 'aranyhal', meg pl akinek olyan halas a memóriája; asszem pl a halaké nem túl jó, de talán van, amelyiknek igen; hogyha csúfolhatóságot kérdeznél. De mondjuk, az aranyhalnak is a mesében varázsereje van. Szóval ez nem is feltétlenül vehető sértésnek/nem is feltétlenül kell annak venni. Meg énnekem most az a megérzésem; hogy csak nem csúfolnák már vele. Szóval szerintem nem lenne vele baja a gyereknek; meg baja belőle, hogy csúfolnák; mert szerintem nem.

Viszont amúgy, ha gondolod, pakolhatsz elé/mögé második keresztnevet; én amúgy ismerek olyat is, aki már eleve születésétől fogva a második keresztnevét használja. Szóval,ha gondolod, közéjük is pakolhatsz valamit.

Amúgy nekem elsőre a Csenge jutott eszembe, ha elé akarnád rakni ; az is ilyen arany csengő/csengettyű:D:D De amúgy, még azzal is szépen hangzik. :)

Ha közé akarsz valamit: Patrícia, Piroska is eszembe jutott:):):):) De ez is egy szín. ♥ xd, Evelin, Viktória, Gerbera, Manszvéta, Viviána, Liviána, Róza/Rózsa:):):) De még ez is beszélő. :):) Orsolya is picit még. :):) Edina, Melinda, Melitta, Melánia, Milena, Milana, Andrea, Andreina, Emese, Loretta , Laura, Amélia, Amelita, Amelinda, Krisztina

Ha Hajnalka mögé akarsz valamit: Róza, Liliána,Liliom, Emma, Orsolya, Olívia, Angelika (ez meg picit angyalkás; lehet h picit ez is beszélő. :):):)) Emília, Stefánia, Miléna, Marianna, Gerda, Kitti, Kiara, Donáta, Daniella, Kincső

De amúgy teljesen jó így is;maradhat simán egy keresztnévvel. Szerintem jó, nekem menőn hangzik ez.

2023. júl. 29. 13:47
 17/29 A kérdező kommentje:
11-Nekem tetszik...tudom hoy beszélő de ízlések kérdése és nem ez volt amgúy is a kérdés hogy tetszik e vagy sem neked amit írtam is...
2023. júl. 29. 14:30
 18/29 anonim ***** válasza:
61%

"Hogy hangzik együtt a név?"

Ez volt a kerdesed, erre válaszoltam, de akkor leröviditem: borzasztó nevetségesen hangzik a két beszélő név együtt.

2023. júl. 29. 14:32
 19/29 A kérdező kommentje:

18.Igen de a kérdésben írtam:Nem azt kérdem, hogy tetszik e a név hanem hogy a vezetéknévhez menne e.

Ennyi, de te elkezdted mondani hogy neked miért nem tetszik, hgoy beszélő név stb...meg hogy szerinted borzasztó.na de mindegy amúgy se neked kell tetszen és maradok ennálá a névnél. :)

2023. júl. 29. 14:37
 20/29 anonim ***** válasza:

"...de ha neked tetszik, akkor add."

Véleményt kértél, azt írtam.

2023. júl. 29. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!