1-2 év körüli gyereked hol van míg főzöl?
Rálátsz közben, vagy időnként ránézel?
Hol, miben van? Padló, szőnyeg, járóka, utazóágy, baba karám, etetőszék stb?
Nem tudok főzni mellette.
Mindent próbáltam, játékok nem érdeklik születése óta, se itthon, se máshol, semmilyen játék nem érdekli, max ha én játszok vele, de akkor se mindig, se tv, semmi. Oda akar jönni és csinálni amit én, de ha engedem, nem a főzésben segít, hanem széttúr vagy szétdobál mindent. Próbáltam figyelmen kívül hagyni, de abból az lett, hogy elkezdett enni a kukából hagymahéjat meg ilyenek, az se érdekli, hogy nem jó az íze.
Lefoglalná magát, attól nem félek, de iszonyú kreatívan próbálja megölni magát egyfolytában. Pedig lassan úgy nézünk ki, mint ezek a minimalista otthonok, szinte semmi nincs már elől.
Viszont házimunkában ügyes, mosáshoz bepakol, elindítja a gépet, mosogatóba ki/be pakolja az edényeket, tudja mindennek a helyét, tud teregetni, sepregetni, porszívót is elindítja (robot), szóval lehet vele haladni, de nem főzéssel, azt csak akkor lehet ha valaki leköti, vagy alszik. 21 hónapos.
Az 5ös válaszomat kíváncsi lennék, hogy ki,és miért pontozta le.
Az volt a baj,hogy elvolt a gyerek, amíg főztem?
Hát bocsi...
Tetézzem? Mai napig megszokta,hogyha főzök,ő addig a szobájában játszik. Úgyhogy akkor tudok youtube-on videókat nézni, zenét hallgatni vagy koncertet.
Egyszerűen ez így alakult ki nálunk.
Az eredete az volt,hogy én többször csúnyán megégtem gyerekkoromban. Tudom,milyen az égési sérülés.
Ezt mindenképpen el akartam/akarom kerülni a lányomnál.
Ezért lett a szobájába szoktatva,amíg én főzök. Ráadásul panelban lakunk, 10 emeletesben,tehát csak elektromos tűzhely lehetséges. Azon meg nem látszik, ha forró. Szóval kész tűzveszély.
Vigyázni kell. Az égés iszonyatosan fájdalmas sérülés, utána is sok baj van a sebbel,bőrrel. Jobb elkerülni......
12 én is le lettem pontozva mert írtam,hogy jön megy a házban vagy ott van velem amíg főzök(természetesen nem a tűzhely mellett.nagy a konyhába,bőven eljátszik a tuzhelytol messze ).valakiknek savanyú a szőlő,mert mi megoldjuk a főzést gyerek mellett is...
Azt hiszem a 3-as válasz az enyém
13!
Card le...én is azt teszem. Csak az indok érdekelne. De végülis mindegy.
Ez legyen az egyetlen boldogsága, hogy lepontoz. Komolyan.
Amilyen volt az első 3 évünk a lányunkkal,azt hiszem, nem cserélne velünk,ha ismerne. Látatlanban meg könnyű pontozgatni.
Nekem épp csak most tanult meg járni, és rettegek, hogy baj történik.
Általában próbálom a délutáni alvására időzíteni a főzést, de van amikor muszáj délelőtt elkezdeni vagy megcsinálni.
Még azt nem próbáltam, hogy kihozom a konyhába, nekünk elég kicsi a konyha, nem fér el sajnos külön játszó rész neki.
Most a nappali és a szoba között válogatok, még a nappaliba csak-csak oda látok, de a szobába abszolút nem...
Kíváncsi voltam más ezt hogy oldja meg.
Ha biztonságos a szoba,nem baj,ha nem látsz be. Ott mi baja lehet? De akkor a szőnyeg és a játékok is legyenek biztonságosak! Szekrények a falhoz csavarozva.
Nálunk úgy volt. Én írtam azt,hogy bent játszott a lányom.
De nem volt bent csak padlószőnyeg. Nem szöszöl. Csak biztonságos babajátékok.
Semmi szivacspuzzle és társai,ami szakítható, harapható.
Nekem a lányom beteg (volt) és ráadásul autista. Szóval nekünk extra biztonságos szobát kellett alkotnunk. Mert sokáig sokmindent nem értett meg. Nem is beszélt 3 éves koráig.
Szóval volt egy biztonságos szobája. És volt egy barikád,amitől nem tudott kijönni. Én meg benéztem 5 percenként kb.
Mivel kis panelban lakunk, nincsenek nagy távolságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!