Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell a gyerekeket...

Miért kell a gyerekeket állandóan összehasonlítgatni?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet megérteni,hogy minden gyermek más?Ma nagyon kiakadtam!19hónapos a kislányom és hát nemakar "beszélni" Persze apa,mama,baba,papa és cic van,és én már ezeknek is úgy örülök,de persze jön valaki aki teljesen lelombozz és még ő van megsértődve ha netán úgy szólok vissza!Vagy a másik,hogy "Te még nem szoktatod le a pelusról ennyi idősen?" Mert???két évesen kötelező folyékonyan beszélni és csak a wc-be intézni a dolgokat??Lehet én állok rosszul a dolgokhoz,de jó lenne olyan világba élni ahol nem versenyzünk azon,hogy kinek mit tud és mikor a gyermeke!Hiszen ahogy mi sem így ők sem egyformák!
2023. júl. 21. 21:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 🥰 próbálom elengedni ezeket a dolgokat.természetesen nem sietettem és nemis fogom a kislányom,mindennek eljön a maga idejen.Szerintem sok anyukának ez a hobbija ahogy látom.

Kedves 5-ös!Pl.hintázik a gyermeked a másik hintában is ülnek majd megszólítanak akkor Te levegőnek nézed??mert szerintem nem!én soha nem tárgyalom ki senkinek a mi dolgainkat.De itt komunikáltam az anyukával és így adódott ez a párbeszéd.és igen én ezért nem szeretek menni játszira mikor vannak ott!köszi a "kedves" kommentedet!

2023. júl. 22. 06:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyám meg apám zaklatott ezekkel állandóan. Kisfiam 1 éves kora óta hallgattam, hogy beszél már? Már kellene, legalább szavakat, az XY gyereke fiatalabb, mint az enyém és köszön mindenkinek, hát nem tudják, hogy az enyém ép értelmű-e, mit mond az orvos meg a védőnő. Fu de felidegesítettek mindig, hogy nem épeszű a gyerekem, mert nem beszélt 1 sem 2 évesen. A védőnő és az orvos is mondta, hogy nincs elkésve semmivel, teljesen jól fejlődik. 2.5 évesen kezdett beszélni egyik napról a másikra, előtte csak szavai, szókezdeményei voltak. Most 3.5 éves, folyékonyan beszél, most az a bajuk, hogy be nem áll a szája.

A másik a szobatisztaság. Miért nem szobatiszta 2 évesen? Igenis erőltetni kell, rá kell ültetni a bilire és nem engedni felkelni, amíg nem pisilt bele. Biztos annak sok értelme lenne egy beszélni még nem tudó gyereknél... Amúgy se szabad erőltetni. Aztán az a baj, hogy még pelenkába kakil, mert miért, ezt ne hagyjuk, tud szólni, üljön rá a wc-re, bilire.

A legújabb szöveg meg az öltözés, mert miért nem öltözik még egyedül, az XY már egyedül öltözik.

2023. júl. 22. 16:37
 13/13 anonim ***** válasza:

11-re:

Nyilván nem nézem levegőnek, de ez nem azt jelenti, hogy elkezdem taglalni, hogy a gyerekem milyen szinten áll a beszéddel vagy a szobatisztasággal. Eleve egy lépéssel előrébb kell gondolkodni: ha ilyeneket elmondasz, akkor azt már a másik tudja minősíteni - és az esetek 99%-ában ilyenkor az a célja, hogy negatívan minősítse a gyerekedet.

De egyébként én csak akkor és olyanról beszéltem idegen szülővel a játszótéren, ami gyakorlati kérdés volt, pl. játszhat-e a homokozóban a gyerekem azzal a kislapáttal, vagy ha már egy ideje hintáztunk és odajöttek, megkérdeztem, be szeretnének-e ülni. Egyébként azért sem szoktak velem csevegést kezdeményezni, mert a saját gyerekemmel voltam mindig interakcióban, az ő gesztusait figyeltem, azokra reagáltam, neki mutattam meg egy madarat vagy felhőt vagy bármi mást. Szóval én azt csináltam, amit írtam #5-ben: a saját gyerekemmel voltam elfoglalva.

2023. júl. 24. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!