Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mióta gyerekem lett állandóan...

Mióta gyerekem lett állandóan az egészsége miatt szorongok. Másnak mi vált be ellene? Idővel jobb lesz?

Figyelt kérdés

Rengeteg laza anyukával találkoztam, akik aztán tényleg kb semmi miatt nem feszengenek, azt hittem majd én is lazulok mellettük, de nem. A paramamik paramamija vagyok. Pszichológusnál jártam már, akkor jobb lett, de megint mindenen feszengek.

Más is van, akinek a gyereke egészsége miatti szorongás nagy része a napjainak? Van valami "ellenszere" ennek? Akinek már felnőtt a gyereke még mindig ugyanígy félti?

2023. júl. 3. 15:56
 1/9 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal, hogy a gyerekek úgy nőnek fel, hogy törik-zúzzák magukat és állandóan betegek, de valahogy mégis nehéz ezt elengedni. Régen olyan laza voltam...
2023. júl. 3. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Akkor járni kell pszichológushoz továbbra is, és teljesen leásni, honnan indul a szorongás. Mert egy életet nem lehet így leélni. És gondolom még kicsi, melletted van, mi lesz akkor ha megnő, leválik, jön-megy, rossz döntéseket hoz, te meg inkább nem alszol, csak tudd minden lépését, mert annyira szorongsz mi történik vele? Mellesleg így nagyon rossz mintát fogsz adni neki is.
2023. júl. 3. 16:06
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Nem voltam paramami, csak miután intenzívre kerültünk 5 hónapos babával. Onnantól minden apró jelre ugrottam, mondjuk volt okom, még utána 2 éves koráig ötször voltunk kórházban.

Azóta csak átlag betegségei voltak, de még évekig görcsbe rándult a gyomrom, ha belázasodott és pakoltam is a bőröndöt, ha szaladni kellene. Most 8, úgy 5-6 éves kora óta vagyok ismét lazább.

2023. júl. 3. 16:08
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

3 en a lanyommal kerultem korhazba,egy fasza kis tudogyulladassal amit a gyerekorvosunk felre kezelt .amikor logott az orrabol az oxigen cso,a kezebol ,a kezebol az infúzió,azert az durva volt .

Negyszer voltunk mi is korhazban.

Mar 9 eves,es kinotte a betegsegeket szerencsere.

A fiam 15 honapos,neki meg csak egy nathaja sem volt eddig szerencsere.

Nem is parazok,azzal nem erek el semmit

2023. júl. 3. 16:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a balesetekkel vagyok így. Annyi borzalmat olvasni meg hallani. De a gyermekeim kisiskolások, nyilván már nem lehetek minden percben mellettük. Nem parázok minden percben meg munka közben sem kattogok ezen, de időnként rámjön az aggodalom.
2023. júl. 3. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5 hetessel kerultunk korhazba coviddal az RSV es influenza szezon kellos kozepen. En azota nem parazom magam halalra. Ugy atfutott rajta, mint a huzat. Azota se volt meg csak taknyos sem.
2023. júl. 3. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok paramami, de sokkal erősebb a radarom, azonnal tudom már így 7 évesen ha valami fura rajta, mindig be is igazolódik hogy beteg lesz olyankor. Nekem is görcsbe rándul a gyomrom ha elkezd köhögni. Szerintem ez minden anyánál kialakul.

Sokkal óvatosabb vagyok anyaként, mikor kicsi volt, előre feltérképeztem a terepet mi lehet potenciális veszély. Fogtam a kezét az utcán minden esetben. Stb.

Sztem ez minden anyánál kialakul, neked a szorongás jön pluszba. Tudatositsd h mindent jól csinálsz, betegség akkor is jön, baleset ellen meg a lehető legtöbbet megteszel h elkerüld, autó vezetés közben sem szorongunk, hanem szabályokat betartva vezetünk.

Jó anya vagy, bízz magadban

2023. júl. 3. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Meg ne másokhoz hasonlítsd magad, az hogy lazának mutatja magát nem jelenti azt hogy éjjel ne szorongana, nem aggódna. Simán lehet hogy letagadja, mert csak azt tartja gyengeség ék, ha kimutatja valaki. Én pl a szorongást (nem gyerek kapcsán szorongok) baromi tökéletesen tudom elrejteni, aztán meg pszichológushoz járok, mert hosszú távon tartalmasabb ez így
2023. júl. 3. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Felteszem, a saját múltbeli "sérelmeid" vetíted ki a jelen "várt" történéseire... Ha pedig ez így van, akkor bizony komoly munka vár rád
2023. júl. 4. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!