Mennyi gyerektartás lenne reális 1 gyerek után?
Összesen 4 gyermeke van, az apa br 420E kap, ez netto 280E körüli fizetest jelent. 1 gyerek után kell gyerektartást fizetnie. Jelenleg 50E Ft-ot ad, de a gyerek anyja kevesli, perrel fenyegetőzik, mondván nem létezik, hogy csak ennyi pénzünk van.
Ebben az esetben mi lesz a per menete?
Köszönöm a normális válaszokat! Nem kioktatást kértem, csak feltettem egy kérdést, tudtommal erre való ez az oldal.
A problémák egy része nem szűrhető magzati korban, még szülés utan sem azonnal derül ki. Mire a nagynál kiderült, hogy nem csak egy kis idegrendszeri éretlenség, addigra, már a legkisebbel félidős voltam. Mi sem így terveztük el az életünket. Utólag nagyon könnyű okosnak lenni!
De, a megállapodás tavaly volt, bírósági papír nincs, egyenlőre apasági nyilatkozat se, mert anyuka nem akart, de az apaság ténye biztos.
Ezek szerint jogi szempontból korrekt ez az összeg, igazából ennyi számít. Gondolom, ha perre kerül a sor sem fognak neki többet megítélni.
5# hát csak gratulálni tudok..
Felelős szülők vagytok. Hányingerem van komolyan...te meg tudnál élni egy fizuból meg gyerkenkènt +50-ből??? Gondolkodni luxus? Persze most már mindegy...vaaagy nem akartok még kettőt hármat ? Legyen közös gyerek oké , de három???
16!
Mar ne is haragudj, de 50e gyermektartasdij nem kevés. Anyuka is ott volt, amikor a gyereket vállalta, nyilván tisztában volt vele, mennyi a fizetése. Amellett amúgy ott a csaladipotlek és az adokedvezmeny is. Nem kötelező minimálbérért sem dolgozni, nyugodtan lehet menni olyan helyre is, ahol többet fizet.
Arról nem is beszélve, hogy neked kozod nincs hozzá, hogy ki hany gyereket vallal és mire.
Kedves 16-os! Mi alapból 3 gyereket szerettünk volna, 1-1 év a korkülönbség és nem, nem ennyi fizetésre. A negyedik nem volt betervezve. Az anyja is megbánta, főleg, hogy még a munkahelyén is rossz pont volt az egész, de visszacsinálni ő sem tudja. Ki ugyan nem rúgták, de vissza már nem várják. Az hogy az a gyerek is problémás lesz-e majd idővel kiderül, valószínűleg igen.
Nyilván a pénz is több lenne, ha legalább a párom 8 órában tudna dolgozni, de ő is csak 6-ban tud, én meg 4-ben mert egyébként a gyerekekkel nem menne a logisztika.
Tehát a #13as beletrafált...
Nektek tényleg gratulálni lehet.
Bár a gyerekeket sajnálom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!