Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jártatok már úgy, hogy tévesen...

Jártatok már úgy, hogy tévesen lett levonva gyerektartas a párotok fizujából? Ilyenkor mit lehet tenni? Kitől kérhetjük vissza a gyerektartást?

Figyelt kérdés

Legnagyobb meglepetésünkre a párom fizujának több mint a fele nem érkezett meg (260E Ft). Mikor reklamált, közölték vele, hogy gyerektartást tiltanak belőle(?). Természetesen jelezte a hibát, akkor úgy nézett ki, hogy javították azt és majd a cég rendezi, de ebben a hónapban megint kevesebb pénz jött, a válasz ugyanaz volt, de annyival kiegészitve, hogy kérjük vissza attól a pénzt, aki kapta...

Azért ezt erősen pofátlanságnak tartom! Kezdjünk el mi nyomozni, csak mert a bérügyes el****ta?

2023. júl. 6. 08:51
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem lennék annyira biztos benne, hogy a bérügyes k.rta el...

Párod tuti lapít valamiben. A tiltásig eleve el kell jutni, ezer felszolitas, keresés, stb jogi ügy.

2023. júl. 6. 08:59
 2/39 anonim ***** válasza:
97%

Én sem gondolom, hogy ezt a pénzügyes cseszte el. Ő nem csap a hasára, hogy akkor mostantól a volt párnak is utal, plusz nem szopja ki a kisujjából a volt pár számlaszámát. A cég kap egy végzést, hogy ezt a pénzt tiltania KELL, és ez törvényi kötelessége, ha nem tesz neki eleget, csúnyán megjárta.

Szóval ezt az exszel kell lemeccselni.

2023. júl. 6. 09:02
 3/39 anonim ***** válasza:
97%
Biztos, hogy nem a bérügyes rontotta el, hanem a párod nem mondja el neked az igazat. Gondolom nem te, hanem ő beszélt a munkahelye bérszámfejtőjével. Neked meg már ezt a mesét adta be. Gyanítom, eddig nem tett eleget a gyerektartás küldésének, az ex ezt megelégelte, és a bírósághoz fordult.
2023. júl. 6. 09:07
 4/39 anonim ***** válasza:
94%
Én nem vagyok abban biztos, hogy a párodat nagy meglepetés érte. Ha a múltban x ideig nem fizette, akkor most hajtják be rajta az elmaradást. Ezen nincsen oka meglepődni. Szerintem csak megjátszotta neked, mert anyagiasnak tart téged, ami a jelek szerint így is van. Ha valakinek gyereke van kérdező, akkor az bizony ezzel a kötelességgel jár. Ideje felfogni.
2023. júl. 6. 09:09
 5/39 anonim ***** válasza:
97%

Párod átbacott rendesen, neked meg annyi eszed van, hogy mennél is a bérszámfejtőt cseszegetni :D szerinted annak mi köze van ehhez? Kapja a számokat, csinálja a kimutatást és ennyi.

Jó buta vagy, hallod-e.

2023. júl. 6. 09:10
 6/39 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nyomozni kell azután, aki kapta? Van gyereke egyáltalán a Férjednek? Vagy csak úgy levonták?
2023. júl. 6. 09:11
 7/39 A kérdező kommentje:

Az fix, hogy ő nézte el, mert én is bementem a párommal még az előző hónapban. Név stimmel, anyja neve stimmel, a születesi dátum eltér, mert a kollégaja 1978.11.19 született, a párom meg 1978.01.19-én a születesi hely és a lakcím sem egyezik, ezért is volt az, hogy ők szabták el, majd javítják, erre most megint.

Már volt, hogy összecserélték őket mikor még kp kaptak a fizetest, de ekkora zavar még soha nem volt.

2023. júl. 6. 09:14
 8/39 anonim ***** válasza:
89%
Jártunk-e már így? Szerintem még az életben senki nem járt így. Ezek a gyerektartások általában nem véletlenül vannak letiltva. Párod jó nagy hülyének néz, de az alapján, hogy egy pillanatig is beveszed a meséjét, valahol igaza is lehet. Inkább kezdj el azon gondolkozni, hogy nagyon mellényúltál a párválasztásnál.
2023. júl. 6. 09:14
 9/39 anonim ***** válasza:
83%
Ilyet "el..ni" nem lehet. Elszámolni ellehet a fizetést, de gyerektartás néven visszatartani és letiltani nem. Végzés kell hozzá, plusz a másik számlaszám stb stb. Ez nem olyan, hogy mellé nyomok és hopsz letiltottam gyerektartás címén.
2023. júl. 6. 09:15
 10/39 anonim ***** válasza:
87%
Mégis mennyi ideje dolgozik itt a párod? A munkahelynek vsn adatbázisa. Mikor belép, elkérnek minden adatot. Azokat utána nem módosítják havonta, hogy össze legyen cserélve. Azt meg nem hiszem el, hogy te is ott voltál, mert csak akkor említed meg, mikor a hazugságra felhívják a figyelmed. Illetve azt sem hiszem el, hogy egy cég annyit mond, hogy intézze el az exével. Mégis honnan tudja a cég az ex számlaszámát. Bement, és meggyőzte a főnököt, hogy te Béla ezentúl nekem utalj 260 ezret, és mond, hogy ez tiltás a fizuból. Ugyan már...
2023. júl. 6. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!