Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jártatok már úgy, hogy tévesen...

Jártatok már úgy, hogy tévesen lett levonva gyerektartas a párotok fizujából? Ilyenkor mit lehet tenni? Kitől kérhetjük vissza a gyerektartást?

Figyelt kérdés

Legnagyobb meglepetésünkre a párom fizujának több mint a fele nem érkezett meg (260E Ft). Mikor reklamált, közölték vele, hogy gyerektartást tiltanak belőle(?). Természetesen jelezte a hibát, akkor úgy nézett ki, hogy javították azt és majd a cég rendezi, de ebben a hónapban megint kevesebb pénz jött, a válasz ugyanaz volt, de annyival kiegészitve, hogy kérjük vissza attól a pénzt, aki kapta...

Azért ezt erősen pofátlanságnak tartom! Kezdjünk el mi nyomozni, csak mert a bérügyes el****ta?

2023. júl. 6. 08:51
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
78%
Ez egy kamu sztori. Ha ti 20 éve együtt vagytok, akkor mégis mire vonnának gyerektartást? Ha ilyet elrontana a cég, nem nektek kellene futni a pénz után, hanem nekik kellene.
2023. júl. 6. 09:46
 22/39 anonim ***** válasza:
79%
Jól van emberek, azért sz.pott már be nagyobb dolgot is adatösszekeverés miatt egy pár ember.
2023. júl. 6. 09:46
 23/39 A kérdező kommentje:
A páromnak is csak a velem közös 3 gyereke van, a kollégájának van 4 az exétől. Összecseréltek őket, mi pedig szeretnénk visszakapni a pénzt, mert az, hogy elismerték a hibát, de a pénz után még mi fussunk az nem korrekt megoldás.
2023. júl. 6. 09:48
 24/39 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is volt már olyan, hogy rosszul bérszámfejtettek. Táppénzre mentem hónap közepén, de úgy kaptam fizut, mintha egész hónapban dolgoztam volna. A következő fizetésből levonták a különbözetet. Ha most ez valóban igaz lenne, akkor neked kiutalnák azt amit levontak indokolatlanul, a másiktól pedig levonnák. Ennyi. Ez a mese így nem állja meg a helyét. Vagy a pasi hazudozik össze-vissza, vagy kamu az egész sztori.
2023. júl. 6. 09:51
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Beszéljen a férjed a bankkal + nem tudom a pénzügyes vezetővel. Ilyen nem létezik, hogy egy valamire való cégnél ilyen előfordul.
2023. júl. 6. 09:54
 26/39 A kérdező kommentje:

Abban reménykedtem, hogy talán járt már más is így és van valami bevett gyakorlat, hogy ilyenkor kitől kellene megkapnunk a pénzt. Szerintem a cégnek kellene fizetni, hiszen a hibát elismerték és azt is, hogy ebben a hónapban is rosszul ment az utalás, de ennek ellenére most azt mondják, hogy keressük meg azt, akinek ment a pénz... És azt hogy? A kolléga röhög a markába, ő semmit nem akar fizetni.

Elméletileg már javították és a következő fizu teljes lesz, ezt már szentül ígérték, de azt mondják, hogy mivel a kolléga fizuja fele így is ugrik, ők nem vonhatnak tőle többet, nem tudják tőle levonni nekünk a tévesen levont összeget. Ilyenkor nem a cégnek kellene ezt kifizetni és utána majd lemeccselni a másikkal?

2023. júl. 6. 10:01
 27/39 anonim ***** válasza:
94%

Akkor a cég ezt nektek kifizeti, (hiszen ők hibáztak) a kolléga fizujából pedig levonják apránként.

Vagy az okozott kárt kifizeti a kollegina a cég felé (ami ha a szerződésében benne van h anyagi felelősségel tartozik, bizony rajta is behajtható

Nektek viszont max a hó közi utalással ki krll h fizesse a cég

2023. júl. 6. 10:06
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

"Azt a cég is elismerte, hogy ők hibáztak, viszont a pénzünk után nekünk kellene futni és visszaszerezni."

Ilyen nincs. Ha tényleg ez történt volna, hogy ők utaltak rossz helyre, nekik kéne a banknál jelezni, hogy félrement.

Ez kb. olyan, mintha én utalnék egy közműnek, de elírom a számlaszámot, aztán közölném, hogy én befizettem, hajtsátok be azon.

Ilyen nincs, ha mégis, azonnal menjetek a bíróságra. Ezért a gatyát is leperelhetitek a cégről, ha igaz.

2023. júl. 6. 10:07
 29/39 anonim ***** válasza:
94%
28nak igaza van, a cégnek kellene visszahúzatni a banknál a pénzt, ezekre minden banknál rendelkezésre állnak a technikai eszközök.
2023. júl. 6. 10:11
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

De tényleg, ezzel azonnal bírósággal kell fenyegetőzni. Egy dolog, hogy hibáztak (elég nagy baj!), de ez a reakció...

Ennek nem ez a módja. Munkaügyi bíróság az illetékes. Még ma keressetek egy munkaügyekre szakosodott ügyvédet, és kérjetek időpontot hozzá. Meg fogja érni, mert nem kevés pénzt fogtok kártérítésként megkapni.

Ennél jóval kisebb gikszerért volt kollégám majdnem egy milliót kapott peren kívüli egyezséggel.

2023. júl. 6. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!