Milyen szent nevet kapott gyermeketek keresztelőn?
Figyelt kérdés
Vagy hol lehet ezeket a neveket megtalálni interneten?2010. okt. 13. 21:32
1/10 anonim válasza:
Minden normális magyar keresztnévnek van védőszentje. Csak a ma divatos idétlenségeknek nincs.
2/10 anonim válasza:
A mi fiunk Patrik lett. Írország és a Tűzoltók védőszentje.
Amúgy Ákos, érdekes, nagy szenteket fejből tudó vallásos apósom sem hallott olyat, hogy vezetéknevekhez kapcsolódik védőszent, mint AnnA neki Panka(tudom Panka nincs szent, de...)
[link] LITÁNIÁJA
3/10 anonim válasza:
Kislányom Dominika szentnek szt.Domonkos kapta
Kisfiam Krisztián szentnak Krsztust kapta.
Ezt a pap dönti el vagyis nálunk így van hogy máshol hoggy????
5/10 anonim válasza:
6/10 anonim válasza:
az kellett volna még, hogy a pap döntse el ki legyen a védőszent... elég "érdekes" nálatok az egyházközösség, ha nem volt beleszólásotok hogy ki legyen a védőszent...
7/10 Vilcsianyuja válasza:
érdekes, az én lányom a világi nevét kapta a keresztségben, a pap talált a naptárban szt. Violát. Viszont a belinkelt honlapon nem találtam...
Az én nevemnek nem volt védőszentje, ezért a keresztanyám nevén lettem megkeresztelve.
8/10 anonim válasza:
Anna lányomnak nem választottunk külön védőszentet, maradt szt. Anna, Júlia lányomnak Árpádházi Szent Margit a védőszentje, a fiamnak pedig Szt. Imre herceg. A védőszenteket a nagyszülők/dédszülők nevei közül választottuk, anyakönyvezni nem akartuk ezeket a neveket, de így mégis kapcsolódnak egymáshoz.
9/10 anonim válasza:
Fiam Miklós, lányom Orsolya védőszent nevét kapta a keresztelőn.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. okt. 14. 21:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!