Nem szeret a gyerekem?
Felnőtt társaság hiányában vannak az anyáknak ilyen gondolataik, amikor az orruknal tovább már nem látnak a baba témánál.
Hagyd az apjára, menj sétálni, vasarolgatni magadnak, vagy csak simán boltokat járni. Barátnői beszélgetésre menj el.
Apuka hívni fog, hogy a gyerek hiányzol téged.
Maris érzed hogy szeret, és én időd is volt
Te komolyan azthiszed, hogy érti mire bólogat? Komolyan mondom IQ szinthez kellene kötni a gyerekvállalást. :D
Bólogat, de csak mert kérdezel. Ha a világ legnagyobb értelmetlenségét kérdezed tőle akkor is fog bólogatni, mert már tud. - van válaszkészsége
De attól még nem érti, hogy mire mit válaszol, csak tudja, hogy kérdésre kell válaszolni valamit. Többször lett megkérdezve, hogy szereti-e apát és a válaszára pozitív visszajelzést kapott ezért mindig igent mutat. Mert azt tanulta, hogy az a jó válasz.
Ha igent mutat nálad és körbe ujjongod vagy valami jó történik ugyan úgy meg fogja tanulni.
Ha sokszor kérdezel tőle és társítod a cselekvést is valamihez (pl szomjas vagy? Ha igent bólogat adsz inni, ha nemet akkor nem történik semmi) akkor megtanulja a kérdést, és hogy melyik válasz mit eredményez, ilyenformán BÁRMIT meg tudsz neki tanítani.
Kezd inkább azzal aminek haszna is van. (Fáj valamid? *Testrész*ed fáj? Éhes vagy? Szomjas vagy? Fázol? Sétáljunk? Játszunk? Fáradt vagy? Aludjunk? Átmész apához/anyához (ölébe)?)
Ezek olyanok amire TUD válaszolni, ha megtanítod, hogy mit jelentenek. Ezek fontosak a mindennapokhoz és vele kapcsolatosak,a kisgyerekek elég én központúak még.
Az én lányom például meg tudja mutatni, hogy melyik fagyi kell neki, hány éves, hány merőkanallal szedjek neki levest (5-ig tud számolni,de általában 1-3 kanalat kér levestől függően), ilyesmi egyszerű,de fontos dolgok megragadnak és ezeket értik is, ha gyakran kérdezel.:D
Az én fiam 2 éves, a dackorszak kellős közepén van és mindenre azt mondja, hogy "nem" :D
Én is volt, hogy megkérdeztem tőle, hogy szeretsz? Azt mondja, nem! :D
Akkor mondom neki, hogy szeret-szeret és dugom oda a fejem hozzá, akkor azért viszonozza :D De általában olyan kedve van, hogy minden "nem" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!