Nem szeret a gyerekem?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos. Egész nap egyedül vagyok vele, cici függő éjjel nappal rajtam lóg, ha megkérdezem szeret e rázza a fejét. Azt mondja csak apát szereti és a cicit. A férjemmel másképp is viselkedik, neki jobban szót fogad, hozzá bújik. Velem sokszor undok, verekszik. Lehet, hogy butaság de rosszul esik. Én vagyok vele egész nap, én csinálok mindent vele, az apja hajnalban elmegy és este ér haza. Tényleg nem szeret? Mit kéne másképp tennem?
2023. júl. 13. 13:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos az van, hogy igenis vészes a helyzet, mert olyannyira egyedúl vagy hagyva, hogy ha szar napod van, kénytelen vagy a másfél éves gyerekedhez fordulni érzelmi támogatásért. Amit neki nem dolga megadni neked, és nem is tud megadni. Kérdező, szerintem legyen ez egy jel, hogy rosszfelé haladnak a dolgok. Nem, nincs meg mindenetek, a fontosabb dolgok közül nem. Magányos vagy, es ezek az evek, amikor ti kis családdá formálódhatnátok, nem jönnek vissza soha. Kész lesz a ház mondjuk két év mulva, hazaköltöztök 3 év mulva, es? Ott lesz a megzavarodott négy és fél éves gyerek, te teljesen kiegve, meg a kvázi idegen apja. Ez így nagyon nem jó. Nem tudsz legalább te hazaköltözni vagy elmenni dolgozni? Valamit változtatnotok kellene.
2023. júl. 13. 14:37
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
21# ez ilyen. Túl kell élni. Nem mindenkinek van rokon v barát aki segít. Ha van is, nem mindig érnek rá mert dolgoznak, programoznak stb. Ennyiből amit a kérdező leírt, szerintem nem kéne ilyen messzemenő következtetéseket levonnod. Melyik anyuka nem magányos néha egész nap??? Ne vicceljünk már. Nem kell elbagatelizàlni, de az is túlzás amit te írsz.
2023. júl. 13. 14:41
 23/30 anonim ***** válasza:
73%
Én is szétunom magam itthon a gyerekkel,megy is szeptemberben bölcsibe én meg dolgozni így mindenki jobban jár.
2023. júl. 13. 14:43
 24/30 A kérdező kommentje:
Utolsó ez így kicsit fel van fújva szerintem. Kinek nincs rossz napja? Ki az aki nem inog meg néha? Egyébként sem azt kell elképzelni, hogy egész nap kérdezgetem a gyereket, hogy szeret e?! Tök jó ha a te férjed veletek tud lenni sokat, de nálunk ez a helyzet. Nyolc éve itt élünk, mindig is így volt. Vannak barátaink, de nekik is meg van a maguk élete, munka gyerekek stb.. Én szeretek itthon lenni egyébként a gyerekkel nem hiányzik a munkahelyem sem. A fiam egy kiegyensúlyozott, szinte mindig jó kedvű gyerek. Állandóan mosolyog. Annak ellenére, hogy sokat vagyunk kettesben, barátságos, érdeklődő. Azt gondolom a kisgyerekes évek szinte mindenkinek nehezek, ha te ez alól kivétel vagy és soha nincsenek rossz napjaid akkor szerencsés vagy.
2023. júl. 13. 14:50
 25/30 A kérdező kommentje:
Ezt a 21-es hozzászólónak szántam.
2023. júl. 13. 14:51
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt társaság hiányában vannak az anyáknak ilyen gondolataik, amikor az orruknal tovább már nem látnak a baba témánál.

Hagyd az apjára, menj sétálni, vasarolgatni magadnak, vagy csak simán boltokat járni. Barátnői beszélgetésre menj el.

Apuka hívni fog, hogy a gyerek hiányzol téged.

Maris érzed hogy szeret, és én időd is volt

2023. júl. 13. 14:52
 27/30 anonim ***** válasza:

Te komolyan azthiszed, hogy érti mire bólogat? Komolyan mondom IQ szinthez kellene kötni a gyerekvállalást. :D

Bólogat, de csak mert kérdezel. Ha a világ legnagyobb értelmetlenségét kérdezed tőle akkor is fog bólogatni, mert már tud. - van válaszkészsége

De attól még nem érti, hogy mire mit válaszol, csak tudja, hogy kérdésre kell válaszolni valamit. Többször lett megkérdezve, hogy szereti-e apát és a válaszára pozitív visszajelzést kapott ezért mindig igent mutat. Mert azt tanulta, hogy az a jó válasz.

Ha igent mutat nálad és körbe ujjongod vagy valami jó történik ugyan úgy meg fogja tanulni.

Ha sokszor kérdezel tőle és társítod a cselekvést is valamihez (pl szomjas vagy? Ha igent bólogat adsz inni, ha nemet akkor nem történik semmi) akkor megtanulja a kérdést, és hogy melyik válasz mit eredményez, ilyenformán BÁRMIT meg tudsz neki tanítani.

Kezd inkább azzal aminek haszna is van. (Fáj valamid? *Testrész*ed fáj? Éhes vagy? Szomjas vagy? Fázol? Sétáljunk? Játszunk? Fáradt vagy? Aludjunk? Átmész apához/anyához (ölébe)?)

Ezek olyanok amire TUD válaszolni, ha megtanítod, hogy mit jelentenek. Ezek fontosak a mindennapokhoz és vele kapcsolatosak,a kisgyerekek elég én központúak még.

Az én lányom például meg tudja mutatni, hogy melyik fagyi kell neki, hány éves, hány merőkanallal szedjek neki levest (5-ig tud számolni,de általában 1-3 kanalat kér levestől függően), ilyesmi egyszerű,de fontos dolgok megragadnak és ezeket értik is, ha gyakran kérdezel.:D

2023. júl. 14. 09:39
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2 éves, a dackorszak kellős közepén van és mindenre azt mondja, hogy "nem" :D

Én is volt, hogy megkérdeztem tőle, hogy szeretsz? Azt mondja, nem! :D

Akkor mondom neki, hogy szeret-szeret és dugom oda a fejem hozzá, akkor azért viszonozza :D De általában olyan kedve van, hogy minden "nem" :D

2023. júl. 14. 23:15
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fenének kérdezgettek egy kétéves gyereket arról, hogy szeret-e? Komolyan egy kétéves, beszélni még nem tudó gyerek szeretetvallomása kell a kiegyensúlyozottságotokhoz? Életemben nem merült fel, hogy ilyet kérdezzek tőle se magamról, se bármelyik családtagról! Nem várok el szóbeli szeretethitvallást! Senkitől, de egy kétéves gyerektől aztán nagyon nem!
2023. júl. 15. 20:11
 30/30 A kérdező kommentje:
Nem értem miért olyan nagy ügy ha megkérdezem a gyerekem, hogy szeret e? 😅 A plüss maciját is megöleli ha kérdezem, hogy szereti a macit?! Tényleg szar passzban írtam a kérdést, így utólag visszaolvasva én is mosolygok rajta, de néhány válasz enyhén túl van tolva. Miből következtettek arra, hogy folyamatosan ezt kérdegetem tőle? Vagy a 27-es válaszadó miért gondolja, hogy ezen az egy kérdésen kívül soha semmi mást nem kérdeztem még? 😅 Szerinted sosem kérdeztem tőle, hogy szomjas/éhes e stb.? 😅
2023. júl. 16. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!