A nasivin orrspray tényleg annyira veszélyes a babára? Ti használtátok terhesség alatt hosszú távon?
Én mondjuk marva terhesség eleje óta használom most vagyok 23 hetes.
Most már egyre rosszabb így tervezek fül orr gégészetre elmenni. Nasivin orrspray használok mert különben megfulladok. A tengervizes orrspray semmire nem való.
Nekem 1x egy fújást engedett a dokim..de ha már te használod az eleje óta akkor tök mind1 szerintem.
23 hét alatt most jut eszedbe hogy káros a babádra?Nem szabad használni de van aki használta a tengervizeset
5
Akkor ugyan ott vagyok mintha nasivint használnék. Mert az Allenasaltra is rá van írva hogy A készítmény alkalmazása terhesség időszakában és szoptatás alatt kerülendő, mert biztonságosságáról nincsenek adatok.
Termékenységre gyakorolt hatásáról nem állnak rendelkezésre adatok.
A nasivinra csak az hogy nincsenek klinikai adatok.A Nasivin tartósítószermentes készítmények terhesség és szoptatás alatt csak gondos mérlegelést követően alkalmazhatóak.
Az ajánlott adagolást nem szabad túllépni.
Szóval mint mindenre
Ha végigolvastad a tájékoztatót, akkor azt is láttad, hogy ezek maximális alkalmazási ideje egy hét. Egy, nem huszonhárom!
Azért egyre rosszabb a helyzet, mert már az orrspray miatt nem kapsz levegőt. Ördögi kör - bedagad tőle a nyálkahártya, mikor múlik a hatás, ezért még többet fújsz, amitől még jobban bedagad...
Ha úgyis olvasgatsz neten, keress rá az orrspray függőségre. Terhességtől független. Csak kapaszkodj meg, nagyon vad sztorik vannak.
8
Persze, én is valamilyen szinten így gondolom. Igen a háziorvos mondta nekem is hogy azért írják rá mert nem tesztelték, meg amúgy is ki tesztelné terhes nőkön. Szerintem akkor lenne veszélyes ha lenyelné az ember. De szerencsére nem torokra megy🤣
Egyébként a függőségről olvastam, okosítani nem kell, csak kérdeztem valamit.... arra kértem választ. Mindegy találtam maszek fül orr gégészetet holnap megyek .
Nekem is kellett használni terhesen, mert állandóan dugult az orrom. Én nagyon féltem a függőségtől, így csak akkor fújtam, mikor már tényleg nem volt más lehetőség. Szerencsére a szülés után pár nappal el is múlt a dolog.
De amit én terhesen emiatt kaptam, azt nem kívánom senkinek.
A nőgyógyász nem ellenezte, csak felhívta a figyelmem, hogy függőséghez vezethet, de a patikus volt, hogy nem akarta kiadni, mert "ő nem asszisztál ahhoz, hogy retardált legyen a gyerekem".
Fújkáltam tengervízzel is, meg használtam coldastop orrcseppet is, ami olajos, és segít a nyálkahártyát rendbetenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!