A lányom nincs még 8 éves és úgy látom hogy kezd
serdülni. Nem korai ez még?
Figyelt kérdés
Már kikértem egy elvileg hozzáértő véleményét, ő azt mondta hogy csak korán érő típus. Most azon vacillálok hogy elviszem a gyermek endokrinologiára,mert nem vagyok nyugodt. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
8 éves épphogy elmúltam, amikor elkezdtem serdülni, és 11 évesen jött meg nekem. Ami szintén viszonylag korai, de azért nem kóros. A lányom nem egész 9 évesen kezdett cicisedni, már ő is elmúlt 11, és még mindig nem menstruál.
Nem megy ez olyan gyorsan szerencsére.
2023. júl. 10. 10:05
22/28 anonim válasza:
Háziorvos mit mond? Egy endokrinológiai vizsgálat ártani nem fog. Lehet normális de lehet nem. Mert az sem mindegy, hogy egy alapból szőrösebb típusú kislánynak lesz picit láthatóbb a szőre vagy egy eddig "pihés" kislány lett sötét szőrös.
2023. júl. 10. 10:19
23/28 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszi mindenkinek, igen aggódom érte. De ha minden oké vele akkor ezt így elfogadjuk. Jóval magasabb a kortársainál is és már össze-vissza olvastam mindent erről is hogy meg fog állni a növésben egy idő után ha a pajzsmiriggyel van gond.
2023. júl. 10. 10:37
24/28 anonim válasza:
21# lehet hormonproblèma is, csak régen ezt leszartàk...nem egy kis szőr a probléma....
2023. júl. 10. 11:19
25/28 anonim válasza:
Azért konkretizáljuk már! Mit értesz szőrösödés alatt? Mert itt sokan a lábra karra gondolnak. Nemi szerv, hónalj?
2023. júl. 10. 11:28
26/28 anonim válasza:
Alig töltöttem be a 10-et, amikor megjött. Előtte már szőrös voltam, és volt mellem.
2023. júl. 10. 11:29
27/28 anonim válasza:
Ha aggódsz miatta, megvitathatod a gyerekorvossal, és ha ő indokoltnak látja, akkor ír egy beutalót.
Kb. 8 évesen kezdett el a kislányom serdülni, szőrösödés, cici, érezhető izzadtságszag, hajzsírosodás. Pár hónappal a 11. szülinapja előtt jött meg a menstruációja. Nálunk a családba minden nő, akiről tudok, koránérő típus, anyukámnak pl. 9 évesen jött meg először, nálam meg 6-7 évesen kikérték a gyerekorvos véleményét, mert elkezdett nőni a cicim.
2023. júl. 10. 14:30
28/28 anonim válasza:
Ha kérted szakember véleményét és ő is azt mondta normál is akkor tényleg enm lehet gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!