Hány év korkülönbséggel született/fog születni a második babátok? Mennyi az ideális korkülönbség?
Azt mondják, a kicsi és a nagy korkülönbségnek is megvannak az előnyei, illetve hátrányai.
De mégis, melyik a jobb?
A 2-3 év, vagy inkább már a 4-5 év/több?
2,5 év van a 2 gyermekem között.
Én szeretem ezt a korkülönbséget.
Szuperek együtt, persze vannak viták..
Most a harmadik babát várom, 8,5 év lesz a legnagyobb között ,és 6 a kisebb között. Meglátjuk milyen lesz. Biztosan lesz sok előnye is. És biztosan lesz hátránya.
30+3hkm
Köszönöm a válaszokat :)
Akkor ezek szerint nincs ideális korkülönbség, hanem kinek mi a tökéletes/jó.
De, az is számít azért nagy mennyiségben.
Szerintem sincs ideális korkülönbség, csak előnyök/hátrányok vannak, amiket nektek, ismerve az élethelyzeteteket kell mérlegelnetek. Ha fiatalok vagytok, nagyobb a mozgásteretek, egy 40 éves anyának már a saját kora is igen fontos szempont. A ti természetetek sem mindegy, az, hogy van-e esetleges rokoni segítség, első gyerek milyen, a szülők munkaügyi és anyagi helyzete, lakhatás stb. Azt is számításba kell venni, hogy a baba nem biztos, hogy egyből összejön.
Nálunk 2 és negyed év van a két gyerek között, majd meglátjuk, mennyire lesz így jó. Az előny, hogy a "nagy" már szobatiszta és sok szempontból önálló. Viszont javában benne van a dackorszakban. Hogy később hogy jönnek ki, az a természetüktől is függ. Nekem jó a kapcsolatom a 6 évvel idősebb nővéremmel és a 2 évvel fiatalabb öcsémmel is. Mivel 30-on pár évvel túl voltam már, amikor az első született, nem szerettem volna nagy korkülönbséget. A terhességet, szülést még bírtam fizikailag, de az éjszakázást... rég voltam bulizós huszonéves ;). Most a másodikkal még rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!