Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel és hogyan mossátok a...

Mivel és hogyan mossátok a totyogók ruháit?

Figyelt kérdés

Másfél éves kislányom imád kint lenni, homokozni, sarazni, mindenbe belemászni...ennek megfelelően a ruháit is minden nap sikerül rendesen összekenni. A gond az, hogy bármivel mosom foltosak maradnak a ruhák. Sima pamut 40 fokos programon mosom a ruhákat.

Ti mivel és hogyan mossátok az ilyen ruhákat? Vagy be kellene mosás előtt áztatni?

2023. júl. 5. 21:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
A nagyon mocskos, makacs foltos ruhákat én beáztatom fél órára Vanishbe vagy marhaepe szappanos vízbe, aztán a szokásos normál programon mosom ki, zömében kijön ha nem is egyből, de 2-3 mosás után biztosan. Vagy ha mégsem, akkor az lesz a dedikált sarazós ruha. Esetleg így nyáron bevállalom azt is, hogy nincs rajta semmi, és akkor elég csak a gyereket a zuhany alá állítani :D
2023. júl. 5. 21:13
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Mosószódába áztatás. De szerintem erre az az igazán jó megoldás, hogy vannak játszós ruhái, meg nem játszós ruhái. És a játszós ruhák sötétebb színes ruhák. És akkor nem baj ha foltos marad, mert egyrészt nem látszik, másrészt úgyis csak a játszóra, homokozóba, udvarra veszi fel, és felvétel után 5 perccel megint foltos lesz. És pár hónap alatt kinövi. Biztos vannak rá praktikák, de szerintem mindenki magával tol ki, aki egy vagy több gyerek mellett még 3 féle mosószerrel áztatgat, válogat, variál, hogy hátha eltűnik a folt.
2023. júl. 5. 21:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Normalisan,mosogepben ariel kapszulaval .

Ha kint vagyunk alapbol olyan ruhat adok ra amibol ha nem megy ki a folt nem kar erte,itthoni udvari ruha.

2023. júl. 5. 21:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A legolcsóbb lidlis mosószerrel 40 fokon. Általában kihozza.

Én is direkt olyant adok rá, ami nem baj ha koszos lesz, illetve ha foltos marad nem halunk bele. Nem koszos, csak itthoni.

2023. júl. 5. 21:49
 5/15 anonim ***** válasza:
Én Frosch mosószer, 30 vagy 40 fok, tök jól kiszed mindent, pedig a bölcsi nem kíméli. Tegyük hozzá, hogy az ő ruháit hosszú Cotton programon mosom (LG gép), ami 2-3 óra körül szokott lenni ruhamennyiségtől függően. Ha valami nagyon kényes ruha lesz gyümölcsfoltos, akkor azt Vanish folyékony szappannal lekezelem, és csak hideg vízzel lötykölöm, különben úgy vettem észre, hogy a meleg víz belefixálja a foltot.
2023. júl. 5. 22:19
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ezek a játszós foltok se Vanishsel, se marhaepe szappannal azonnal tisztítva sem jönnek ki. Ariel mosókapszulát használok pedig és 60 fokon mosok. Ilyen melegben egy szál pelusban hagyom dolgozni, ha játszóra megyünk, akkor meg van egy szettje, amit erre áldoztam fel. Sötétet nem adnék rá ilyen melegben, inkább látszon, hogy koszos, de meggyullad egy sötét nadrágban.
2023. júl. 5. 22:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem erőltetem meg magam, foltosak maradnak. Játszós ruha, kész. Egyet-kettőt félretettem, ha olyan helyre megyünk, akkor azt adom rá.
2023. júl. 5. 22:35
 8/15 anonim ***** válasza:
Herbow folttisztító port teszek a mosószer mellé. A mosógél pedig anandam. A foltokra pedig dr.beckmann flecken teufel-t teszek (többféle foltra vannak), pikkpakk kiszedi. Cotton program 40 fokon, jó hosszú, 3-4 órás mosás. A buborékfújó okozta foltokon kívül minden foltot kiszed.
2023. júl. 5. 23:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van-volt 3-4 szép, amit nem adtam rá játszani, a többivel meg nem szórakoztam. De ritka volt, amit nem szedett ki az 1 órás mix program 30 fokos vízben egészen óvodás korig Persil mosószerrel.
2023. júl. 5. 23:45
 10/15 anonim ***** válasza:
Marhaepe szappannal bedorzsolom és kicsit beaztatva hagyom, aztán majd 40fokon mosom ki. Ki szokott jönni mindenféle folt.
2023. júl. 6. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!