Beadatjátok a bárányhimlő elleni oltást? Lehet hülyeség, de azon gondolkoztam, hogy ha mindenki beadatja, akkor az én gyerekem kitől fogja elkapni?
Még a pocimban van, pénteken leszek 39 hetes, és nézegettem az oltásokat, mi lesz majd, aztán elkezdtem gondolkozni ezen.
Szerintem ez az oltás annyira hülyeség, mert ha kis korban átesik rajta az egy életre védettséget ad,úgy tudom az oltás nem biztos....szóval jó lenne, ha lennének még olyanok, akik nem adatják be:)
Én nem:15-20 évig véd az oltás,igy ha felnött korban kapja el majd,sokkal veszélyesebb.
Gyerekkorban meg mi is átestünk rajta és nem voltgondunk belöle..
Szia!
Én sem adattam be a kisfiamnak. Most lesz 3,5 éves. Nem is gondolkoztam rajta, hogy be kellene adatni. Nekem ez olyan természetes volt, hogy ha elkapja túl lesz rajta, ha nem akkor meg bízunk benne, hogy nagyobb korban sem kapja már el.
*ha nem akkor meg bízunk benne, hogy nagyobb korban sem kapja már el.
Nem bizalom kérdése. Férfiaknál felnőtt korban nagyon nagy arányban meddőséget okoz.
Maga a vírus olyan virulens, hogy ha találkozol vele, esélyed sincs megúszni.
Én a kollégám gyerekétől szereztem, a kollégámon keresztül. (Előző voltam.) Nem lehet(ett) elkerülni, mert a gyerekek elkaphatják bárhol, bármikor... :(
Az én bátyám majdnem belehalt 5-6 évesen a bárányhimlő szövődményébe: agyhártyagyulladás.
Én nem tartom hülyeségnek ezt az oltást. Meg is kapta a lányom, 2-t 3 hónap különbséggel. Lehet, hogy így is el fogja kapni a bárányhimlőt, de legalább szövődménye nem lesz.
Igen, éppen ma megyünk a kis kétévesünket oltatni.
A jelenlegi tudásunk szerint két oltással nagyjából ugyanakkora védettséget érhetünk el, mint a betegség átvészelésével, csak éppen sokkal kisebb szenvedés árán és komplikációk esélye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!