Melyik két név passzol jobban egymással?
Benedek és Kornél, ami a leginkább tetszik, nem igazán tudunk választani. 2. névként megkapná a párom nevét (egyrészt családi hagyomány, másrészt szintén favorit nevünk) szóval:
1. verzió: Benedek Nándor
2. verzió: Kornél Nándor
vannak ennél csúnyább nevek is, ne adjátok fel!
pl. Töhötöm, Bendegúz, Jenő, Rezső, Béla, Vérbulcsú, Taksony, Tihamér, Ödön
Egyetértek a 8-as hozzászólóval!
De nekem a Nándor vagy a Kornél magában jobban tetszik, mint a Benedek.
Mi a vezetéknév?
Ahhoz kell passzintani a keresztnevet.
Ha nagyon választani kéne, akkor az első hangzik jobban, pedig amúgy a Kornél jobban tetszik, a Nándorral meg elfogult vagyok.
De ezeket a neveket tök felesleges kombinálni. A Benedek önmagában is nagyon hosszú, a Kornél és a Nándor is megállja magában a helyét. Miért fontos, hogy 2 név legyen? Egy Kiss vezetéknévhez még érthető is, de egy hosszabb, vagy nem átlagos vezetéknévhez inkább döntsetek melyiket adjátok.
Nagyon köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok :)
6-osnak: fogalmam sincs, miért lettél lepontozva, az biztos, hogy nem én tettem, tiszteletben tartom, hogy neked ez a véleményed.
8-asnak: ízlések és pofonok, nem tetszhetnek mindenkinek ugyanazok a nevek, elfogadom, ha az a véleményed, bár nem ez volt a kérdés. Szerettünk volna olyan neveket, ami nem túl tucat, de nem is flancos, gyerekként és felnőttként is megállja a helyét, szerintem ezek beleesnek abba a kategóriába, helyes, vagány nevek (nekünk legalábbis jobban tetszik, mint a ma divatos Kevin, Medox, Nolen, és társai, elnézést mindenkitől, akinek meg az a kedvence)
10-11: mi is a Benedek felé hajlunk talán kicsit jobban, egyszerűen gyönyörű, főleg a Beni becézés nagyon aranyos. Bár kissé elriasztott minket az Uhrin Benedek-féle hasonlat, de ennyi erővel Viktornak se hívja senki a fiát, mert az is ciki, és még sorolhatnám :)
Ja igen, 4-esnek annyit, hogy nekem és a páromnak is két keresztneve van, mégsem okozott nálunk életre szóló lelki traumát. És igen, pont hogy a gyerek érdekeit IS figyelembe vesszük, pont ezért, ha az egyik nevét nem igazán szereti, később dönthet a másik mellett, ha viszont egyiket sem, még mindig joga van megváltoztatni (bár bízunk benne, hogy nem fog minket nagyon utálni a nevéért)
15-ös megértelek :) én is imádtam ezt a nevet még mielőtt megismertem volna a páromat. Kedves, vagány, és igen jóképű férfiakat és fiúkat ismerek ezzel a névvel, bár valahol tudom, hülyeség ez alapján kategorizálni, de mégis fontos a pozitív asszociáció.
A 2.név azért "fontos", mert egyrészt kissé fantáziátlannak tartom, ha a gyerek egy az egyben a szülő nevét kapja, másrészt, amint írtam, később lesz választási lehetősége, hogy melyiket használja.
Nekem a kicsi kapta egy az egyben apuka nevét. Nem gondolom, hogy fantáziátlan, csupán az tetszett mind a kettőnknek. De mindegy.
Csak abban a tekintetben nem értem a 2 nevet, mert úgyis az egyiket fogjátok használni, nem? Értem én a választási lehetőséget, csak biztosan befolyásolja majd, hogy amúgy melyiket használjátok.
Nekem amúgy az első fiam a Nándor, én semmiképpen sem adtam volna mást mellé. De az én vagyok.
15 voltam.
Én biztos nem adnék két keresztnevet (nekem is annyi volt, de eszméletlenül gyűlöltem a másodikat, meg is feledkeztem róla rendszeresen, és még 10e forintomba fájt megszabadulni tőle felnőttként…), ahogy apuka nevét sem adnám hagyomány ide vagy oda (ha lány lenne, a sajátomat sem, meg semmilyen közeli hozzátartozóét).
DE! Ha ez a kettő az opció, mindenképpen az elsőt választanám, amennyiben passzol a vezetéknévhez. A Kornél Nándor szerintem rosszul cseng együtt, a Benedek Nándor sokkal kellemesebb. De amúgy tényleg jó lenne tudni, milyen vezetéknévhez társul, mert azzal együtt kell jól csengenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!