Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg a gyerek hibája...

Tényleg a gyerek hibája minden, nem a szülőé?

Figyelt kérdés

2023. jún. 24. 14:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

A gyerek azért lesz olyan amilyen mert

1. A szüleire hasonlít (genetika, példa mutatás)

2. A szülei nevelik

3. A szülei NEM nevelik

Ezek közül melyik a gyerek hibája?

-10

2023. jún. 25. 14:29
 12/17 anonim ***** válasza:

A gyerek azért lesz olyan amilyen mert

1. A szüleire hasonlít (genetika, példa mutatás):

-tehát alkesz, nemtörődöm, "nyócátalánost" végzett dohányos szülőknek ugyanilyen gyereke lehet csak.

2. A szülei nevelik: -

-tehát a gyerek csak tökéletes lehet, olyan elő se fordulhat, hogy problémás gyerek lesz, végül is itt se lehet ilyesmiről olvasni, hogy pl diplomás szülők gyereke xarik a tanulásra.

3. A szülei NEM nevelik:

-

-tehát minden ilyen gyerekből egy nagy nulla lesz! igaz ennek ellenkezőjére is rengeteg példa van itt is

Ezek közül melyik a gyerek hibája? Ezek közül MIND a gyereken múlik, mert a gyerek lehet ugyanolyan és lehet épp az ellenkezője, mint a szülője.

2023. jún. 25. 14:39
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

A gyerek nem a szüleire hasonlít, hanem a rokonaira, felmenőire. Lehetek én akármilyen, ha másik ágról van nagyszülői részből örökölte a legtöbb tulajdonságát..

Minden gyereket nevelnek, ehhez hozzá se tudok szólni érdemben, akkor butaság.. Csak mindet máshogy, bár ezt sem tudom mondani, mert kétfajta van, a jutalmazós meg a büntetős, mindenki ezt csinálja. Példa szrt sem ér, mivel a gyereked nem tükör, egyéni preferenciái vannak, kb fél év volt, amikor utánozni akart, olyan 3 éves kor környékén, akkor nagyon cuki volt, de nem tartott sokáig, nem ette amit én, mert nem ízlett neki, pedig utánzott volna, nem aludt akkor, mikor én, mert nem volt fáradt, nem akart olyan ruhákat felvenni, mint én, mert nem volt neki kényelmes, nem akart úgy tisztálkodni, mint én, mert mást csinált volna helyette, meg ilyenek:DD

A gyerek nem tükör. Vannak szr szülők, nem is kevés, de javítani nem tudnak a gyerekükön, max minimálisan rontani.

2023. jún. 25. 15:55
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

12

Nem. Az alkesz nemtörődöm szülő gyereke ha olyan lesz az igen is a szülő hibája. Ha nem lesz olyan az meg valószínűleg nem a szülő érdeme, de nem is a gyereké hanem azé aki a jó példát mutatta.

Lehet problémás a gyerek a nevelés ellenére, mert vagy jó szándék ellenére is el*ták a nevelést vagy eleve a rosszra nevelték. Így megint csak a szülő hibája.

Ha nem foglalkoznak a gyerekkel és egy nulla lesz, az megint a szülő hibája. Persze lehet hogy nem lesz nulla, ha valaki más megteszi azt ami a szülő dolga lett volna..

Nehogy már a gyerek hibája legyen ha nincs megtanítva hogy jó döntéseket hozzon (mivel a kérdésben ez szerepelt: a szülő jó de a gyerek mégis rossz, és nem az ellenkezője)

De beszéljétek csak be magatoknak, hogy a gyerek magától lesz olyan amilyen. Hogy semmi amit csinálsz nem hat a gyerekre, mert ugye volt már olyan hogy szar szülőnek a gyereke értelmes lett. Persze felnőttként.

2023. jún. 25. 16:15
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Szüleim soha nem torodtek velem,alkeszok voltak,meg most is azok.

En mar ket gyerekes anya vagyok,es soha nem iszom meg alkalmakkor egy kortyot sem...pont mert azt lattam otthon,hogy ivászat van.nem hinnem,hogy ez az en hibam lenne,vagy lett volna gyerekkent.

Igaz diplomam nincs de erettsegim van.nem tudom en mint gyerek hol hibazhattam hogy ilyen szulokkel aldott meg a sors

2023. jún. 25. 16:55
 16/17 anonim ***** válasza:

"Az alkesz nemtörődöm szülő gyereke ha olyan lesz az igen is a szülő hibája. Ha nem lesz olyan az meg valószínűleg nem a szülő érdeme, de nem is a gyereké hanem azé aki a jó példát mutatta."

Hja, ezt hívják kettős mércének. Ha ugyanolyan xar lesz a gyerek, mint a szülők, az a szülők hibája, ha egészen más lesz, az a gyerek erdeme. Nem, a gyerek az, aki x természettel születik, és ő az, aki eldonti, mihez akar kezdeni az életével és hogyan akarja azt élni. Lásd a 15.

2023. jún. 25. 17:33
 17/17 A kérdező kommentje:
Én veled értek egyet 14-es.
2023. jún. 25. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!