Tényleg a gyerek hibája minden, nem a szülőé?
Az mindenképp a Te hibád, hogy nem tudsz értelmes kérdést feltenni.
De amúgy ha a nyári szünetet szeretnéd hasonló válaszgenerátor álkérdésekkel elütni, akkor a szombat délután talán nem a legjobb időszak erre.
Mivel ott a nevelés a kulcsszavak között, én arra kovetkezetetek, a kérdés a gyerek magatartasara vonatkozik.
Amúgy nem volt gyerekem, azt hittem, minden a nevelésen és a peldamutatason múlik. Hát nem. A gyerek személyiséggel születik, amit alapvetően a szülő nem tud megvaltoztatni.
Kb 80% genetika. Az is hogy mennyire tanulékony(képes rá hogy elsajátítsa és alkalmazza azt, amit te megmutatsz). Az enyém túrja az orrát és zabálja a taknyát, pont úgy nem a nevelésem hiányossága, mint amennyire nem az én érdemem, hogy szépen rajzol. Ő ilyen, csak terelgetem, de van, amihez hozzá se kell nyúlnom és tökéletesen megy neki, mást meg vasvillával sem tudok beléverni…
A “jó” gyerekek szülei hiszik csak, hogy nevelés kérdése, pedig nem rajtuk múlik. Elég ránézni itt a válaszokra, a legjobban a hogyan veszed rá, hogy rendetrakjonon látszott. Azt hiszik feltalálták a spanyolviaszt a jutalommal, hogy rendrakás után mehet mese, pedig ez csak eleve “jó” gyereknél hat.
Illetve jó gyereket nehéz elrontani, ezért emelkednek ki sokan gettókörülmények közül is.
Mi a bajod?
Jó lenne ha ertelmesen írnál...
Nèha senkinek sem a hibàja, csak nem mindenki fogadja el, hogy az emberek nem egyformàk.
3 ès fèl hònaposan màszott a gyerekem, 5 hónaposan felàllt, 8 hònaposan lèpegetett, 10 hònaposan jàrt.
Èn vagyok a szuperanyu, igaz??
Hàt nem. Nem tettem semmit, neki ìgy fejlődött az idegrendszere.
,,Cserèbe" 5 èves koràig nem rajzolt. Aprò dolgokon kiborul, pànikba esik. Kisebb koràban harapott, màra csùnyàn beszèlèsre ès esetenként karmolàsra szelídült a reakciòja. Zavarja a ruha varràsa, nem tud cipőfűzőt kötni.
Van mindenfèle betűszòval kifejezhető eltèrèse.
Szaranya vagyok, ugye? Hàt nem, neki ìgy fejlődik az idegrendszere.
Elnézést, elfelejtettem kifejteni.
A szüleim azt mondják, hogy semmi sem a szülők felelőssége, amilyen lesz és amit csinál a gyerek, az a saját felelőssége. A szüleim bántók, lenéznek másokat és ilyenek, majd meglepődnek, ha a gyerek is ilyen és ilyen problémákkal küzd, de akkor lecseszik amikor az iskolából szólnak, hogy rossz volt.
9!
Tehát xar szüleid voltak? Ezek szerint te se vagy különb, ugye? Vagy van egy földre szállt angyal típusú gyereked, így az összes többit xar szülők nevelik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!