Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mit főztök/mit adtok...

Anyukák, mit főztök/mit adtok ilyen kánikulában a gyereknek ebédre? Hogy ne kelljen nagyon befűteni a konyhát.

Figyelt kérdés

A saláta ugye kézenfekvő lenne, de azt nem eszi meg a 2 éves.

Mondanátok néhány ötletet?

2023. jún. 20. 11:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Miért ne enné a salátát?

Másfél éves a lányom, ugyanazt esszük. A salátát is szereti. Olyan dolgokat főzök, amik gyorsan kész vannak, és nagy adag lesz belőle. Rizottók, tészták, raguk, sütőben sült hús zöldségekkel, egytálételek, saláták, így nem kell minden nap főzni.

2023. jún. 20. 20:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
nálunk anyám egyszerűen megcseréli az étkezéseket kánikula idején, délben szendvicset eszünk és vacsorára főzünk, napközben a nagy melegben amúgy se esne jól nagyon az étel.
2023. jún. 20. 21:49
 13/14 anonim ***** válasza:
74%

11# szerintem ritka ha egy gyerek megeszi a salátát. Nálunk eszik bizonyos zöldségeket, de salátát nem akar. Mondjuk eleve nem szereti ha össze vannak keveredve az ételek, és ez tök normális dac korszakos gyereknél, vagy szenzoros gyerekeknél.

1,5 évesen amúgy az én fiam is szépen evett, csak ez egyik napról a másikra elromohat sajnos. Régen kétpofára tömte a brokkolit, most már undi 🤷🏼‍♀️

Nem kell ezen felháborodni, hogy "hát mit enne, azt amit mi". El kell fogadni hogy vannak finnyás gyerekek, és nem a szülők hibája. Beszéltem tanácsadóval, hidd el tudom mit beszélek.

2023. jún. 22. 12:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Amit érdemes lehet megnézned kérdező, az egy elektromos kukta.

Szerintem amúgy lényegesen kevesebbet tud, mint egy főzőlap (pl. főzeléket nem lehet benne csinálni és amúgy elég lassú is egy indukciós főzőlaphoz képest), de amiben erős, hogy nem melegíti fel a lakást.

Amúgy a tejbegríz is egy jó választás lehet, bár nem annyira egészséges. Anyum régen mikróban is csinálta (felforralás közelébe melegíted a tejet és csak onnan kezded el a gázon melegíteni, mikor hozzáadnád a grízt).

2023. jún. 22. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!