Anyukák, mit főztök/mit adtok ilyen kánikulában a gyereknek ebédre? Hogy ne kelljen nagyon befűteni a konyhát.
A saláta ugye kézenfekvő lenne, de azt nem eszi meg a 2 éves.
Mondanátok néhány ötletet?
Borsófőzelék,gyümölcsleves, halrudacska rizzsel,spagetti,tejberizs,carbonara,paprikás krumpli,krémlevesek
Ezek mind gyorsak és lehet 2 napra is főzni
Ami most eszembe jutott az a mákos/diós guba
Virsli, tojás rántotta stb
Egyébként ugyan azt főztem melegben is, mint télen.
Ha van légkeveréses sütőd, fritőzöd akkor azzal kint tudsz "főzni"
Nemrég találtam egy gyors kaját ami siker volt nálunk. Azt kell tudni hogy a fiam nem eszik húst, csak halat, szóval nálunk a kezem megvolt kötve ebben de igazából finom lett.
Vettem mikrós rizst, ami ugye 2 perc alatt elkészül mikróban, de persze főzhetsz rizst, az se tart sokáig, és öszekevertem jó minőségű tonhallal.
Reszeltem brokkolit, illetve kisebb rózsákat vágtam, kicsit megpároltam a serpenyőben, adtam hozzá kukoricát, meg belekevertem pestot és a tonhalas rizst. Sajnos nem lett zöld rizs mint amit ígértem, hiába a brokkoli meg a pesto...
Le kell venni a gázról, és ha szeretitek lehet bele keverni egy kis majonézt is, nagyon jól megy a tonhallal. Meg persze só, meg amilyen fűszert szerettek, de a pesto ad elég ízt.
Ezt azért csináltam az egyik napon mikor majd meghaltam a melegtől mert 10 perc is sok volt a tűzhely mellett.
Illetve lehet venni friss tésztát ami nem 10 hanem 2-3 perc alatt kész van, és abból carbonara. Ez még a másik gyors kajám. Tojás sárgájával és parmezánnal, nem tejszínnel.
De a tejszínes gombás tészta is finom, szigorúan 3 perces friss tésztával 😃
Ikea zöldséggolyó/húsgolyó rizzsel.
5 perc mikróban. Virsli ugyanez.
Gyros. Veszel tortilla lapot, az 30 mp-re be a mikróba. A csirkét apróra vágva kicsi olajon sok fűszerrel megsütöd puhára és utána sok zöldséggel belerakod a tortilla-ba.
De amúgy, nekem van itthon pörköltem lemélyhűtve (ha már csinálsz, csinálhatsz 3-5 kg húsból), azt összefőzve rizzsel, rizses hús.
Ha mellé raksz zacskós krumpli pürét vagy előre elkészített nokedlit, gnoccit stb.-t, akkor az is egy kész ebéd.
Van mélyhűtött bolognai szószom is, amiből meg spagettit, “pizzát” lehet csinálni.
Grízgaluska levest főztem, fasirt, újkrumpli és sóskamártás (ezt én szedtem, vad).
Panel,mini konyha.
Nem mondom,szauna volt, de mindhárman itthon vagyunk (gyerek beteg,nem megy a héten oviba, én pihenős vagyok,férjem pedig éjszakás). Szóval kell az étel.
Köszönöm az eddigi ötleteket! Jöhetnek még.
Az sajnos nem opció, hogy kint főzzek, mert panelban lakunk, se terasz se kert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!