Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól használtátok csak...

Mikortól használtátok csak biztonsági övvel az autósülést?

Figyelt kérdés
104 cm, 16.5 kg. Félek, hogy már nem tartaná annyira az ülésnek a csatja. Most azt is, illetve a rendes biztonsági övet is használom rajta, de szegény már nagyon beszorítva érzi magát az ülésbe. Ti csak 18 kg-tól használtátok csak biztonsági övvel?
2023. jún. 19. 06:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
Kislányom 4 éves volt, amikor új autót vettünk, amiben a hátsó ülésen beépített ülésmagasító van. Ez kb. 1 m testmagasságtól használható, tehát ebben a korban már jó volt. Akkor még vittünk magunkkal a korábbi gyerekülést is, és kislányom mikor melyikben ült. Azóta teljesen átszokott az ülésmagasítóra, mivel az a középső ülésen van, így előre jobban kilát.
2023. jún. 19. 08:41
 12/19 anonim ***** válasza:
23%

110cm és 20kg a fiam. De még mindog az ülés csatját használjuk. Simán tartja, 5pontos.

A biztonsági öv vágná a nyakát, meg számomra furán áll még neki. Én így vagyok nyugodtabb.

2023. jún. 19. 09:54
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
105 cm, 17 kilós, már egy ideje kénytelenek vagyunk az autó biztonsági övét használni, mert az 5pontos egész egyszerűen nem érte be (Joie ülés), a szüleim autójában is van ülés, ők még simán tudják használni az ülés övét.
2023. jún. 19. 11:17
 14/19 A kérdező kommentje:
12, a ti ülésetekben lehet 18 kg felett így? Mert én úgy tudtam, hogy csak 18 kg-ig szabad, addig tart biztosan.
2023. jún. 19. 11:38
 15/19 anonim ***** válasza:

22kg-ig írja saját övvel, 36kilóig a kocsiéval. Szet lehet szedni csak ülésmagasítónak is.

De köszi a lepontozást...

Nekem biztonságosabb szabályosan bekötni egy olyan övvel, ami fix, illeszkedik a gyerekhez, mint a kocsiéval, ami "nem tartja ott" gyereket, emellett vágja a nyakát

De mibdenki ugy csinálja, ahogy jónak látja.

2023. jún. 19. 11:41
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

Mi Cybex Pallas gyerekülést használunk, annak sosem volt saját öve, csak pajzsa, amit az autós övvel lehet rögzíteni.

Nem tudom, ti milyen ülést használtok, de mi nemrég vettük ki a pajzsot, mert már egyszerűen túl szűk volt neki alatta. A lányom márciusban múlt 2 éves, de 94 cm és olyan 14+ kg, az ülése támlája úgy van állítva, hogy a vállán az öv pont jó helyen legyen.

Ha látnám, hogy jól védi az autós öv, nem szívatnám a másikkal pluszban. Ha félsz, hogy bevág a nyakába, lehet kapni ilyen övre rakható védőtokot, ami tompítja az öv élét.

2023. jún. 19. 12:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Oké, teszek rá védőtokot. De akkor is a fején megy át kb az öv.

Túl magasan van igy is a felső pontja, nagyon nem tartom biztonságosnak így.

2023. jún. 19. 12:23
 18/19 anonim ***** válasza:
79%

17

Ezekben az ülésekben az övet tereli az autósülés

Biztosan nem a nyakán megy àt…

2023. jún. 19. 18:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Nyilván tudod, milyen ülésünk van pontosan 🤦‍♀️

Nem, a mienkben nincs övterelő

2023. jún. 19. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!