Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora felelőtlenség vidékiké...

Mekkora felelőtlenség vidékiként autó nélkül gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Egyedülállóként persze hogy megoldható, ha nincs kedve az embernek, akkor marad otthon. Egy gyerekkel viszont vannak kötöttségek és váratlan helyzetek.
2023. jún. 13. 05:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
Nekünk van autónk, de szinte sosem gyerekkel kapcsolatos dolgokra használjuk. Orvos, bolt, gyógyszertár, védőnő mind 15 perc sétára van. 2 év alatt nem volt még olyan eset, hogy éjszaka, csúszós, jeges úton kellett volna ügyeletre menni, de az is megoldható taxival. Kirándulni megyünk autóval, de szerintem az is megoldható anélkül. Voltunk Olaszországban babával, ott sem volt autó, 1 hétig teljesen jól megvoltunk tömegközlekedéssel úgy, hogy a fél világot bejártuk. Ha csak én meg a gyerek megyünk valahova (a férjem nem), én így is busszal szoktam menni, így tudok foglalkozni a gyerekkel, nem úgy, mint vezetés közben és igazából bőven ráérünk buszozgatni.
2023. jún. 13. 14:24
 22/28 anonim ***** válasza:
86%

2 gyerek, 7 számjegyű fizetés, 0 autó. Köszönöm, jól megvagyunk. Sose volt még olyan helyzet, amit ne oldottunk volna meg gyalog, biciklivel, taxival (vagy vonattal, repülővel :) ).

Megyeszékhely, belváros, minden a szánkban.

2023. jún. 13. 15:12
 23/28 anonim ***** válasza:
79%

16! Avagy kérdező! Jól mondod, lehet mindenhová gyalog menni, biciklivel meg busszal-vonattal.

Csak ugye ezt nem kéne poénnak venned, mert amúgy az a vicces, akinek ez nem egyértelmű. Az autó alapvetően nem egy létszükséglet, csak páran megpróbálják a saját kényelmüket megracionalizálni, hogy de márpedig az. Ha csak valaki nem tanyán él, vagy 200 lelkes zsákfaluban, ahová napi három busz jár, az meg tudja oldani az életét gond nélkül kocsi nélkül is.

2023. jún. 13. 16:09
 24/28 anonim ***** válasza:
54%
#10 a szüleid hogy bírtak életben maradni? vagy a nagyszüleid? télen otthon ültek?
2023. jún. 13. 17:16
 25/28 anonim ***** válasza:
88%

En nagyon szivesen gyalogolok,kicsi faluban elunk,a legkozelebbi varos 15 kmre van tolunk.iskola itt van,gyalog hordjuk a nagylanyt,a kicsivel.minden nap.legalabb megvan a napi seta ketszer

Nekem nincs is jogositvanyom.

Viszont van autonk,ferjem vezet.

En sokkal nyugodtabb vagyok,mert ha nem megy buszbbe a varosba pl hetvegen(egy sem megy)akkor be tudunk menni pl szulokhoz.(ott laknak a szuleink)

Bevasarolni is autoval jarunk.

De tenyleg keveset hasznaljuk az autot

Felig tankoljuk honap elejen es a kovetkezo honap elejen meg van benne boven uzemanyag.

2023. jún. 13. 17:53
 26/28 anonim ***** válasza:

Mit jelent a vidék? A pestieknek a közepes méretű város is vidék. Illetve a nagyobb városok is. 😅 Nekem, mint városinak a vidék a tanyákat, falukat jelenti, ahol több a zöld, mint az épület.

Én soproni vagyok, egyetemváros. Autó nélkül nőttünk fel a testvéremmel, de nem éreztük a hiányát, boldogan elsétáltunk bárhová városon belül (ugyanis minden elérhető volt) vagy ha nagyon kellett, buszoztunk. Messzebbre menve pedig vonatoztunk.

Most falun élünk, szerencsére sokat nem kell a városba mászkálni. De így is szívás, hogy nincsen autó. Gyerekkel talán nagyobb szívásnak is élném meg. Én falura nem vállalnék gyereket autó nélkül és a gyereket sem szívatnám az állandó buszozással.

Tanyasi vidékre pedig alap az autó.

2023. jún. 13. 18:25
 27/28 anonim ***** válasza:
81%
Videken lakunk, auto nelkul, kisbabaval. Van helyi jarat, taxi. A szomszedunk a gyerekorvos es a vedono (szo szerint, kezben szoktam levinni a gyereket), korhaz, bevasarlokozpont gyalog 10 perc. Erre minek kene auto?
2023. jún. 13. 19:54
 28/28 anonim válasza:
6%

11-

Látod - téged sem kellet volna!!!!!!!

2023. jún. 14. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!