Mekkora felelőtlenség vidékiként autó nélkül gyereket vállalni?
Milyen életképtelen emberek vannak te Úr Isten! Miért ne lehetne autó nélkül gyereket vállalni? Egyesek nem tényleg nem tudnak kocsi nélkül teljes életet élni...
Mi lesz itt, ha beüt a szar, és a legkisebb probléma az lesz, hogy van-e kocsi? Emberek úgy fognak hullani mint a legyek anélkül, hogy egy puskalövés is történne.
Az a felelőtlen aki úgy vállal gyereket, hogy kocsi nélkül nem tudná normálisan nevelni.
10! Ha sötét van, van lámpa. Én rendszeresen szoktam ste is biciklizni.
A "jeges utak"at meg hagyjuk már utoljára 2018ban!!!!!! Fordult elő olyan, hogy gyalog kellett menjek valahova emiatt. 2018ban!
Lehet higy mondjuk hegyvidéken ez fontos, de az Alföldön nem.
Kicsit azt érzem, hogy az autóhoz szokott kényelmes ember nyafogása ez a kifogáskeresés én pont vidéki kis városban voltam gyerek, és volt kocsink de csak elvétve használtuk. Apám mottója volt: négy kerékkel csak oda megyünk ahova a kettő nem visz el!
Ameddig kicsi voktam volt gyerekülés a bicajon, aztán 5-6 éves koromtól mentem kisbicklivel a szüleimmel.
Kérdező
A hülyeségnek vannak fokozatai, de a kérdésed dobos és még csak reggel van.
A "vidék" nem a tanyavilágot jelenti.
Minél kisebb egy település annál könnyebb a kerékpáros közlekedés vagy a gyaloglás.
A budapesti haladóprogresszívek olyan büszkék arra hogy az autók helyett mennyire a tömegközlekedést, kerékpárt meg rollert preferálja a vezetésük, de az meg hirtelen milyen elmaradott meg rossz dolog lesz ha ugyanezt nem Budapesten, hanem máshol csinálják az emberek.
Könnyebb autóval járni vidéken. Nekünk is könnyebb 2 kocsival járni, mint gyalog, biciklivel, rollerrel vagy busszal. De nem nélkülözhetetlen és nem is volt még autónk amikor megszületett a harmadik gyerekünk.
Azért fura dolog ez, hogy Budapesten szidjátok, meg gátoljátok azokat akik autóval akarnának közlekedni, mert hogy a gyerekeiket is hozni-vinni kell vele és nem olyan egyszerű a tömegközlekedéssel, de kijelented, hogy vidéken meg nem is lehet autó nélkül gyereket vállalni.
Mit ertesz azon, hogy vidék?
Mi megyeszékhelyen nevelünk ket gyereket autó nelkül. Simán megy, semmi probléma nem volt soha.
Nagyon attól függ, hogy hol laksz szerintem.
Mi pl. mindenhez közel lakunk kisvárosban (szó szerint minden szolgáltatás, amit gyerekkel el akarsz érni 500 m-en belül van napközben), az egyetlen, ami probléma, ha mondjuk este annyira rosszul lesz a gyerek, hogy valahova be kell vinni. Ilyen esetben talán kijön a mentő, vagy átcsöngethetnék az egyik szomszédhoz (ha nem lenne kocsink), a rokonság is 10-20 percre lakik.
Ha felköltöznénk ugyanitt a hegyre, ami a “gazdag környék” nálunk, családi házakkal, ahol a szomszédok nem is akarják egymást ismerni, akkor 30-40 perc lenne lejutni. Tömegközlekedés napi 3-4 alkalommal van. Az autósforgalom elég nagy, viszont járda nincs, úgyhogy biciklizni életveszélyes lenne (senki nem is teszi).
Ha van pénzed taxira, akkor működhet az is gyerekkel kocsi nélkül. Amikor teheted gyalogolsz, ha nem, akkor hívsz taxit. Az igazán problémás szerintem, ha nincs pénzed rendszeresen taxira. Lesz mondjuk egy beteges ovisod a másikat meg zuhogó esőben és rossz időben kell suliba vinni, mert akkor elég gyakran lesz az, hogy hurcibálod magaddal az ovist, akinek jobb lenne otthon.
Ez erősen függ attól is, hogy ahol élsz mi érhető el. Nálunk pl orvos, bölcsi, ovi, suli is van, boltok is bőven sétatávon belül, de ha képes vagy online rendelni, akkor max az első dolgok fontosak.
Nekünk van autónk, de max azt tudom elképzelni, hogy akkor lenne nagyon fontos, ha ügyeletre kéne vinni a gyereket éjjel, mert annyira rosszul van, és a mentő nem jönne ki, mert nem élethalál kérdés. De ebben az esetben is van mondjuk taxi szóval megoldható lenne, hogy valahogy eljussunk a kórházig.
Úgyhogy ha ezek adottak, szerintem nem létkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!