Nem felelőtlenség 50 százalékos emelést ígérgetni a tanároknak?
Soha nem volt és soha nem is lesz a közoktatásban Ilyen béremelés,ha Dagobert bácsit választanák meg akkor sem,mert nem produktív terület és annyira nem is esszenciális, mint az egészségügy,felsőoktatás.
A felét maximum megbírnák adni.
A másik része a dolognak,hogy rengeteg a narcisztikus, hatalmával visszaélő, hatalmát fitogtató pedagógus.Valami hatékony minőségbiztosítási, teljesítményértékelési rendszer bevezetésére lenne szükség ennek érdekében.
170 ezret kap most egy mesterdiplomás pályakezdő tanár. Ha 50%-os emelést kapna, akkor vinne haza nettó 255 ezret, ami diplomás fizetésnek még mindig gyér.
ÖSSZEHASONLÍTÁSKÉPP:
6 év a tanárképzés, mesterdiplomát kapnak.
3 éves informatikusi képzés után, alapszakos diplomával pályakezdőként most nettó 380-at viszek haza + cafeteria. ()Tanároknak cafeteria sics.
Az orvos után az egyik legfontosabb szakma.
A következő generációt készítik elő.
A magyarság szerint a sikeres jövőre és a kritikus gondolkodásra.
A fidesz szerint meg az engedelmes alárendelődő rabszolgalétre.
Az meg a kutyát nem érdekel, hogy a fidesz ostoba elbutult engedelmes prolikat akar kinevelni a magyarságból ezért annyi a szemükben a tanári munka, hogy tudjon írni olvasni a gyerek.
Remélhetően az ilyen terveknek és gondolkodásnak vége lesz egyszer és mindenkorra tavasszal.
1#
A különbség,hogy az informatikus produktív , GDP-t termelő munkát végez.
A közszférában dolgozók, meg hát, lehet csúnya szó, de eltartottak.
Plusz, azért a pedagógia szak elvégzése egy IT-hez képest lágy tavaszi szellő.
"...A következő parlamenti ciklusban 50 százalékos béremelést terveznek nemcsak a tanároknak, hanem az oktatást segítőknek is."
Ez az általad linkelt cikkben szerepel.
Biztos kérdezned kell, mielőtt megérted a tartalmát annak amit olvasol?
Egy parlamenti ciklus az 4 év.
Az meg nem igaz, hogy nem volt ilyen. Medgyessyék ennyit emeltek egy szuszra.
Szerinted a parlamenti képviselők bérezése mennyit emelkedett az elmúlt években?
Valahogy csak ki tudná gazdálkodni az új kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal 1 milliárd/km-es kialakítási költségeinek felszámolásából.
"A különbség,hogy az informatikus produktív , GDP-t termelő munkát végez.
A közszférában dolgozók, meg hát, lehet csúnya szó, de eltartottak."
Csóró családból jöttem, ha a középiskolai informatikatanárom nem tesz meg mindent értem, nem segít nekem a szabadideje rovására is, akkor most én sem végeznék "produktív" munkát.
Furcsa, hogy egy jól megírt programot fontosabbnak tartanak sokan, mint egy jól kitanított diákot.
Hehe. Nem ötvenszázalékos béremelés lesz az ellenzékkel, hanem államcsőd, bérbefagyasztások és 5x-ös rezsi!
Már voltak kormányon és mi volt?
-Elvették a 13.havi fizetést
-Pedagóguselbocsájtások voltak
-Bérbefagyasztás
-Folyamatos rezsiemelés!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!