Elvált nagyszülők esetében nálatok hogy működik?
Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a kisbabánk. A nagyszülők az én részemről és a férjem részéről is elváltak, és mindenkinek van új párja.
Nálatok a nagyszülők párját, hogy fogja hívni a gyerek? Édesanyám nagyon szeretné,ha a mostani párját a gyerek Tatának hívná, de akkor mindenkinek meg kéne, hogy engedjem, nem? És legyen 4 mama és 4 tata? Kicsit tartok tőle, hogy a gyereket is mennyire zavarná össze.
Aki volt már hasonló helyzetben nektek mi vált be? Hogy működik? Hogy lett megoldva?
2023. jún. 12. 00:09
11/19 anonim válasza:
Ja igen, a gyereket semmennyire nem fogja zavarni, alapesetben 2 nagypapája lenne, most hogy lesz neki 3 vagy 4, ez nem olyan, mint hogy Apa csak egy van mindenkinek.
12/19 anonim válasza:
Akkor én leszek a különc.:D Az én nagyszüleim annak idején a születésem előtt váltak el, külön párjuk lett. Tatám azóta is együtt van az élettársával,30+ éve,de gyerekként sem jött soha a számra valahogy az "Éva mama". Mindig Éva néni volt,mai napig. Persze kedvelem,de nekem ő lényegében senkim,csak a tatám élettársa. Mamámnak(ő meghalt gyerekkoromban) az élettársát gyerekként viszont bácsi nélkül "Józsinak" hívtuk tesómmal, ő így kérte. Nálunk anyósnak őszintén megmondom több férje is volt az elmúlt években,most is van egy aktuális. Nem lesz tatája a lányomnak mindig más.:D De mint írtam a környezetünkben én sem ezt látom,csak nálunk volt ez gyerekkoromban.
13/19 anonim válasza:
10-es vagyok, a szüleim 10 évig voltak együtt, az új párjukkal meg már több, mint 30 éve mindketten, szóval nálunk evidens volt, hogy mindenki nagyszülőként van tekintve, hisz stabil kapcsolat mindkettő.
14/19 anonim válasza:
12# vagyok. A 6-ost nem tudom miért pontoztátok le,mert nálunk is ez van. Anyósnak évente új férje van fél évig,legyen mindenki nagypapa a lányomnak?:D:D Vicces lenne és baromság. Illetve nálunk is tatám élettársa 30+ éve együtt vannak,de nem vérszerinti rokon, lényegében nekem "senkim",sosem tekintett ő sem ránk és mi se rá vérszerinti kapcsolattal. Neki is megvannak a külön unokái,ahogy tatámnak is. Az ő velm egyidős unokái is tatámat világ életében "Zoli bácsizták". De ugyanígy ha anya kiskoromtól kezdve másik férfival nevelt volna, ő sem lett volna soha az apám. Attól még kedveljük őket. Nem tudom ebbe mi a furcsa. Attól még hogy stabil a kapcsolatuk, bármikor szétmehetnek.
15/19 anonim válasza:
Off: miért tata? Azzal mi a baj, hogy papa? Nálunk az egy szleng random idős bácsikra, olyan mint a nyanya.
16/19 anonim válasza:
Nálunk Józsi bácsi, Évi néni a nagyszülők új párjai, de másoknak sokszor hozzáteszi, hogy pótmama és pótpapa. 3,5 éves és nagyon tetszik neki, hogy van 2 mama és 2 papa +1 pótmama és +1 pótpapa, így neki mindenből 3 van.
17/19 anonim válasza:
15# Nálunk is tata volt kiskorom óta. :D Így hívták anyáék is a nagyszüleit. Nálunk senki nem hívott senkit papának,gondolom megszokás lehetett. Én is sokat gondolkoztam felnőttként róla miért így van/volt,miért így tanították,de mivel születésem óta ez van,meg az egész családomba ez a "divat",távolabbi rokonoknál is,gyerekkori barátnőknél is,így nyilván csak elméleti szinten gondolkoztam ezen,már nem tudnám papázni,ha akarnám se. 12# vagyok.
18/19 anonim válasza:
Egyik nagymamám elvált. Van új párja, akit én a nagypapámnak tekintek, nem is ismerem a vérszerintit. Én a keresztnevén hívom, és utána hozzáteszem hogy pápa.
19/19 anonim válasza:
A gyermeket semennyire nem fogja összezavarni, ebben nő föl ez lesz neki a természetes. Nálunk is 3 papa van és így van ez jól. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!