Más szerint is nagyrészt toxikus az ebben a topikban válaszadók többsége?
Egyetértek veled, én is ezt látom "régi" gyksként. Nyilván a hülye kérdések is szaporodtak, de alapvetően nagyon jól követhető az országban is megfigyelhető idegbeteg általános közhangulat. Mind a rögtön szarkasztikus válaszadók, mind az azonnal vérig sértődő kérdezők részéről.
De ez nem csak gyikra jellemző, bármelyik magyar csoportban megfigyelhető, bár tény hogy az anyukás csoportok a csúcs. Én már magyar csoportban nem is kérdezek, ha nem kifejezetten magyar válaszokra vagyok kíváncsi. Benne vagyok egy külföldi (USA) anyukás tematikus csoportban Facebookon, és zongorázni lehet a különbséget. A segítő anyagok összegyűjtve, erős moderáció, támogató hozzáállás... Na minden, ami itthon nincs.
Volt egy hasonló kérdés és kíváncsiságból visszanéztem régi kérdéseket és valóban akkor nem volt tiszteletlen válaszadás azon a pár oldalon amit átnéztem. De a kérdések sem voltak ennyire személyesek, hanem csak általánosak. Senki nem mesélgette a saját esetét, érzelmek, indulatok se tudtak felszínre kerülni.
Az őszinteség, nyitottság szerintem nagyon jó dolog, nincs annyi tabu már, sok mindenről lehet beszélni amiről korábban nem, ugyanakkor ezzel együtt a rosszindulatú vagy frusztrált emberek is kaptak célpontot arra hogy levezessék a fáradt gőzt sajnos.
Engem is zavar, mert a gyerekemnek olyan világot szeretnék (meg bárcsak nekem is olyan jutott volna) ahol nem bántják az emberek egymást ok nélkül. Most az hogy valaki buta kérdéseket tesz fel, nem teszi elfogadhatóvá a gonoszkodó válaszokat, az minden esetben a válaszolót minősíti.
11
Igen, en is emiatt szoktam ra peldaul a kulfoldi redditre, sokkal ertelmesebb valaszok erkeznek, de ugye sok olyan dolog van amit hazai sajatossag miatt nem tudsz toluk megkerdezni. Talan pont hozzataplalassal kapcsolatban lattam itt multkor hatalmas komment harcot, kulfoldi forumokon pedig sokkal realisabban es objektivebben kozelitette meg mindenki a temat.
Nem gondolnám, hogy toxikus lenne a válaszadók többsége. Bár ez is valamennyire szubjektív. Beállítottság, vagy éppen aktuális érzelmi állapot kérdése, hogy ki milyennek látja az egyes válaszokat, illetve hogy milyenekre fókuszál. (Én például azt veszem észre, hogy mennyivel több ostoba kérdés van, mint régen.) Nekem is vannak olyan napjaim, amikor úgy érzem mindenki bánt, pedig nyilván nem így van. Ami számomra lejön többnyire, és ez kevésbé szubjektív, hogy milyen könnyen megsértődnek az emberek, személyes támadásnak vesznek szinte mindent, amivel nem értenek egyet. (Mármint írásban, és csak itt. Úgy értem, hogy az ismerőseim részéről nem tapasztalom ezt, tehát nem lehetek annyira gyökér, hogy mindenkiből én váltom ezt ki.) Ez sokszor rettenetesen fárasztó, egyenesen kimerítő lenne számomra. Ezért szoktam azt csinálni, hogy leírok egy tájékoztató jellegű választ, vagy a saját tapasztalataimra, vagy legjobb tudásomra alapozva, ügyelve hogy minél kevésbé legyen vélhető benne bármilyen érzelem, vagy személyes hangvétel. Ezt követően egy alkalommal visszamegyek az adott kérdéshez, hogy megnézzem érkezett-e értelmes reakció, érdemes-e folytatni a diskurzust, vagy elment a kommunikáció egy durva, fröcsögős irányba. Utóbbi nem az én világom, ilyenkor magukra hagyom a többieket a saját nyugalmam érdekében 😂 De ilyen azért nincs olyan sokszor.
Egyébként van olyan téma ebben a kategóriában, amiben tájékozottabb vagyok mint sok szakorvos. Sajnos. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy néhányan inkább ide jönnek kérdezősködni.
Másrészről a kérdések között is sok olyan van, amit olvasva még a legtapasztaltabb, feketeöves gyk-soknak is felszalad a szemöldöke. Ember legyen a talpán, aki türelemmel, megértéssel, és tudása legjavát adva válaszol az aznapi huszonhetedik egy bites kérdésre. Melyre természetesen millió választ találna a kereső által kidobott 200000 hasonló kérdés alatt, amit az elmúlt 3 hétben tettek fel. Ha használná a keresőt, és/vagy nem lenne lusta elolvasni azokat a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!